Aşık Veysel’in hayatı film oluyor; başrolü kim oynayacak?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema ve Dizi Haberleri
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Büyük halk ozanı Aşık Veysel'in yaşamı beyazperdeye aktarılıyor. İki gözünü kaybeden Veysel'i canlandırması birkaç isim düşünülüyor.

“Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Benim Sadık Yarim Kara Topraktır” gibi unutulmaz eserlerin sahibi olan Aşık Veysel, 1973'te hayata veda etmişti. Ölümünün 50. yıldönümü nedeniyle geçen yıl Türkiye'de Aşık Veysel Yılı olarak kutlanmıştı. Ancak Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, ünlü halk ozanına memleketi Sivas'ta adına yakışır bir kutlama yapılamadığını düşündü. Adem Uzun, bunun üzerine Aşık Veysel'in hayatını anlatan bir film projesine belediye olarak destek vermek için harekete geçti.

Sabah gazetesindeki habere göre, iki gözünü kaybedip hüzün dolu bir hayat yaşayan Veysel'in filmi için hazırlıklara başlandı. Başrol için hem bağlama çalan, hem de şarkı söyleyebilen ünlü isimler Olgun Şimşek, Yavuz Bingöl ve Ali Sürmeli'ye teklif götürülecek.

Kaynak

1733718410375-asik-veyseli-49-kez-aniyoruz-8-x-8-r.jpg

Gençlik halini Olgun Şimşek
Yaşlılık halini ise Ali sürmeli süper oynar.

Dost dost nicesine sarıldım ben sadık yarim kara topraktir )

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun 79 yıllık yaşamını ve eserlerini ele alan filmin çekimleri, yarın Sivas'ta başlayacak.

Yönetmen koltuğunda Gökhan Keskin'in oturduğu filmde, Aşık Veysel'i oyuncu ve halk müziği sanatçısı Şentürk Dündar canlandıracak.

Yapımcı ve yönetmen Keskin, filme ilişkin yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir yıldır çalıştığımız büyük üstat Aşık Veysel'in doğumundan ölümüne dek, 79 yılını anlatan sinema filmimizin çekimleri için Sivas'a geldik. Perşembe günü çekimlerimize başlıyoruz. Heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

KADRODA KİMLER VAR?

Filmin oyuncu kadrosunda Halil Ergün, Yasemin Yalçın, Ali Sürmeli, Erkan Can, Suna Selen, Nurseli İdiz, Selahattin Taşdöğen, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Yavuz Karakaş, Metin Yıldırım ve Ali Kürşat Uzun yer alıyor.

Filmin 2025 yılının sonunda sinemaseverlerle buluşması planlanıyor.

Kaynak

Benim tercihim film değilde dokumentar olsaydı

Geri