Aşık olmakla "sevmek" arasındaki fark ve Sabır etmek

Konu sahibi son olarak 1671 gün önce görüldü
Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar, cevaplamış Şems: Senin baktığına herkes bakar, ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir, ama hiçkimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin. Seni özel kılan sevdiğin değil, sevgindir.
Sabretmek öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir. Allah aşıkları, sabrı şeker gibi, tatlı tatlı emer ve hazmeder. Ve bilirler ki, gökteki ayın, hilalden dolunaya varması için zaman gerekir.

Buradaki aşk dünyevi değil galiba, nasıl anladım ama.

Buradaki aşk dünyevi değil galiba, nasıl anladım ama.

Aşk denince akla gelen tek şey ilahi aşktır o zamanlarda zaten :) Şimdiki gibi aşk denince yakışıklı erkekler yada güzel kızlar gelmiyormuş insanların aklına =)
Doğru anlamışsın tebrikler=)

Aşk denince akla gelen tek şey ilahi aşktır o zamanlarda zaten :) Şimdiki gibi aşk denince yakışıklı erkekler yada güzel kızlar gelmiyormuş insanların aklına =)
Doğru anlamışsın tebrikler=)

Tabii öyledir, tek aşk ilahi aşktır, Allah'tan fazla kimseyi sevmemek gerekir, bak senin yüzünden hidayete ereceğim açma böyle konular.

Tabii öyledir, tek aşk ilahi aşktır, Allah'tan fazla kimseyi sevmemek gerekir, bak senin yüzünden hidayete ereceğim açma böyle konular.
Hidayete ermekten bu kadar korkma ya:) İnsan her şeye ermeye meraklı olurda bi hidayete ermeye çekinir , sen farkını farkettir çekinmeyenlerden ol =) Bak o kadar gaz verdim artık ermezsen ayıp olur

Hidayete ermekten bu kadar korkma ya:) İnsan her şeye ermeye meraklı olurda bi hidayete ermeye çekinir , sen farkını farkettir çekinmeyenlerden ol =) Bak o kadar gaz verdim artık ermezsen ayıp olur

Dur şimdi onunda vakti var, bir 25 yıl sonra filan bırakacağım bu işleri, Bursa Cumalıkızık'a yerleşeceğim ve mütedeyyin biri olarak yaşam süreceğim.

Geri