Aşı tercihi

Konu sahibi son olarak 802 gün önce görüldü
Benim anlamadığım iyileşen hasta sayısını neye göre belirledikleri, eğer testi pozitif çıkıp 14 gün karantinası bitenlerse bu bir aldatmacadır. Tüik ağzıyla kuş tutsa da inanmam gerçi orası ayrı ama hastaneden taburcu olanlara "iyileşen" denmeli doğrusu bu.

günaydın pamuk abi, sana da günaydın çiçek hatun, sürgün fave sana da selamun aleyküm, kara vicdanlı X sana da tıstıstıs

istatistikler gösteriyor ki ölenlerin ezici çoğunluğu aşısız ya da tek doz aşı olabilmiş insanlar. bu tüm dünyada aynı. alman aşısıyla da aynı, çin aşısıyla da aynı, rus aşısıyla da aynı. aralarında oransal anlamda geçişler var sadece ve biontech bi tık daha etkili görünüyor. hiçbir aşı %100 koruma vaadetmiyor zaten, hele de bulaşıyı önlemeyi hiç etmiyor. 50 yıldır var olan grip aşısı bile sana grip olmayacağını garanti etmiyor. kim dedi aşı olanlar asla covid olmayacak diye, nerede açıklandı böyle bir şey? işte bu krizi yönetememektir, hurafelerin bilimsel verilerin önüne geçmesine izin vermektir. ya da en hafif tabiriyle gereğinden fazla yayılmasını engelleyememektir.

işe yaramaz 3-5 tane hesap delta varyantının pik yaptığı yerdekileri verileri yalan yanlış yazıp çiziyor, zaten delta varyantına karşı aşıların koruyuculuğunun azaldığı resmi olarak açıklanmışken ortada sanki inanılmaz bir komplo varmış gibi lanse edip kitleleri etkiliyor, devlet organizasyonu içinde buna bir şekilde engel olacak tek bir kurum kuruluş yok. neden yok? çünkü bütün kadrolar sikko siyasal islamcılarla dolduruldu 20 yıldır.

bunları konuşurken bazen deniyor ki her şeyi siyasete bağlamayın; işte bunu diyenler bunların değirmenine en çok su taşıyanlar. bu ülkede hemen her şey politiktir. salgını da, yangını da, seli de. ben yönetmiyorum sonuçta devlet enstrümanlarını, onlar yönetiyor.

kendi hayatında, kendi çevresinde bile bu kadar gözlemlenebilir olan bir şeyi görmezden gelen insana diyecek laf yok ama şahsen 85 yaşındaki 2 doz aşılı babaannemin covid'i 19 yaşındaki aşısız kardeşimden daha hafif atlattığını gördüğümden beri çok da istatistiğe gerek duymuyorum.

İsmail yine büyük resmi görüp, oyunu çözmüş.

Zorla baskıyla aşı yapılması muhalefete yarayacak . Ara sıra mhpye oy veren birisiydim .benden oy alamicak .chp ve iyi par ti niye bu zulme ses çıkarmıyor . .mhpye ve akpye oy verip çalışan işçi ve memur oy vermicek .en azından boşa oy atacak .susmalari işlerine geliyor . Akpnin mhp ve saadet partisinin tepki oyları iyi ve yeniden refah partisine kayıyor . Muhalefetin işi ne geliyor

Son düzenleme:
istatistikler gösteriyor ki ölenlerin ezici çoğunluğu aşısız ya da tek doz aşı olabilmiş insanlar. bu tüm dünyada aynı. alman aşısıyla da aynı, çin aşısıyla da aynı, rus aşısıyla da aynı. aralarında oransal anlamda geçişler var sadece ve biontech bi tık daha etkili görünüyor. hiçbir aşı %100 koruma vaadetmiyor zaten, hele de bulaşıyı önlemeyi hiç etmiyor. 50 yıldır var olan grip aşısı bile sana grip olmayacağını garanti etmiyor. kim dedi aşı olanlar asla covid olmayacak diye, nerede açıklandı böyle bir şey? işte bu krizi yönetememektir, hurafelerin bilimsel verilerin önüne geçmesine izin vermektir. ya da en hafif tabiriyle gereğinden fazla yayılmasını engelleyememektir.

işe yaramaz 3-5 tane hesap delta varyantının pik yaptığı yerdekileri verileri yalan yanlış yazıp çiziyor, zaten delta varyantına karşı aşıların koruyuculuğunun azaldığı resmi olarak açıklanmışken ortada sanki inanılmaz bir komplo varmış gibi lanse edip kitleleri etkiliyor, devlet organizasyonu içinde buna bir şekilde engel olacak tek bir kurum kuruluş yok. neden yok? çünkü bütün kadrolar sikko siyasal islamcılarla dolduruldu 20 yıldır.

bunları konuşurken bazen deniyor ki her şeyi siyasete bağlamayın; işte bunu diyenler bunların değirmenine en çok su taşıyanlar. bu ülkede hemen her şey politiktir. salgını da, yangını da, seli de. ben yönetmiyorum sonuçta devlet enstrümanlarını, onlar yönetiyor.

kendi hayatında, kendi çevresinde bile bu kadar gözlemlenebilir olan bir şeyi görmezden gelen insana diyecek laf yok ama şahsen 85 yaşındaki 2 doz aşılı babaannemin covid'i 19 yaşındaki aşısız kardeşimden daha hafif atlattığını gördüğümden beri çok da istatistiğe gerek duymuyorum.
Üç çeşit yalan vardır: Yalan, kuyruklu yalan ve istatistik." Benjamin Disraeli

Dunya'nin her yerinde o baski ayni su anda Manisa Pomak, Almanyada pazar yerine girerken bile asilandigina dair belge gostermek zorundasin,Hollanda'da yemek yemeli yerlerde belge gostermek zorundasin bu Turk siyasetine has bir bir sey degil.
Ben yerli asi olmayin derim eger yurtdisina cikarsaniz her ulkenin kabul ettigi asilari secin diye tavsiye edebilirim yoksa sikinti yasarsiniz.
Onun disinda diyelim virus size bulasti ve agir gecirdiniz, hic mi pismanlik duymayacaksiniz keske yaptirsaydim asi diye ?

Pcr testi zorunlu olmayacakmış. :)

Aşi olanlar da
Bulastiriyor .tazminat verecekler mi bulastirdiklari kisilere 2 yıldır bulaşmayan kaldı mi .otobüse şehir otobüsüne bilmiyor musunuz .alt alta üst üste gidiyoruz top dolu 100 aşı vurul .korona olmucan mi

Diger tarafta verirler.....Asisiz olanlar bi tik daha fazla verecekmis.....

Geri