kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Ben bildim bileli hep asgari ücret tartışma konusu olmuştur. O kadar saçma sapan düşünceler var ki millet hala bunu anlamıyor. Arkadaşım ben de isterim elbet aldım ücretin 5000 lira olmasını Eminim herkes ister. Peki şimdi sorun şurada başlıyor şimdi bir üretici olsam ben bir ben bir bal üretmek için 2 lira hammadde 2 lira üretim malzemeleri 2 lira işletme giderleri 2 lira ulaşım için verdim farz edeyim. 2 lira da resmi işletme sigortası 2 lira da çalışanların sigortası için veriyorum. 12 lira veriyorum ve ürün fabrikamdan çıkıyor. Bunu farzı misal olarak veriyorum Vallahi Şimdi soruyorum ben bu giderler arasında 2 lira olan işçilik maliyetini 5 lira olarak ödersem şimdi bu malı kaç liraya satmam gerekiyor? Hani benim de çoluk çocuğum yaşamam için gerekli yeme içme gibi giderlerim var ya. Zaten ben onlarca insanın çalışması için açtığım bu iş yerinden hiçbir şey beklemiyorum değil mi? Benim yaşamam veya eşimin çocuklarımın yaşaması gerekmez. Peki Ben size soruyorum şimdi zam yaptığım zaman zam yaptı diyorsunuz Ne yapmam gerekiyor Bana söyleyin de lütfen Ona göre öleyim... şimdi bu yaptığım bir girizgah. Bu şekilde bir olayı yazdım ki o küçük beyinlere kazandığı gelir kadar harcaması gerektiğini daha detaylı anlatma şansım olsun. Sokakta mutlaka karşılaşıyoruz elinde 8 10 bin liralık telefon sallayarak asgari ücret bu kadar olur mu bu nasıl bir devlet Hay ben böyle işin gibi sayıp sıralayan insanları çok görüyoruz. Paşamın borsada Milyon dolarları var tüm Avrupa'daki şirketlerini borsadan takip ediyor hisse senetleri alıp satıyor sanki de elinde son model telefon başkan ne yapıyor whatsapp' ta twitter' da gezip Facebook'tan bir kaç paylaşım yapıp kendini tatmin ediyor. Arabasına bakarsın Kredi ile almıştır Ama son model lüks araba. Sigara içiyorsa da öyle senin benim gibi değil ya da köylü Himmet abi gibi değil güzel bir markanın light sigarasını içiyordur. Daha sonra enteresan bir şey görüyorsun bu adamı bir gün bakıyorsun rastgele bir markette restorantta veya işletmede çalışan olarak görüyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demez misin? Bu kadar yeter sanırım Anlamak İsteyen anlamıştır arkadaşlar Asgari ücretin o kadar veya şu kadar olması önemli değil Bizim kazandığımız kazanç ile yaşamımızı idame ettirebilecek bilinç düzeyini erişmemiz gerekiyor. Günümüz modern ilerici insanları için biraz çağdışı olacak ama şöyle bir atasözümüz var Ayağını yorganına göre uzat diye. 41 yaşına geldim. Bu yaşa kadar, Ben bunu anlamadım sayıyorum biri bunu bana izah edebilir mi lütfen?