Asgari ücret pardoksu.

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Ben bildim bileli hep asgari ücret tartışma konusu olmuştur. O kadar saçma sapan düşünceler var ki millet hala bunu anlamıyor. Arkadaşım ben de isterim elbet aldım ücretin 5000 lira olmasını Eminim herkes ister. Peki şimdi sorun şurada başlıyor şimdi bir üretici olsam ben bir ben bir bal üretmek için 2 lira hammadde 2 lira üretim malzemeleri 2 lira işletme giderleri 2 lira ulaşım için verdim farz edeyim. 2 lira da resmi işletme sigortası 2 lira da çalışanların sigortası için veriyorum. 12 lira veriyorum ve ürün fabrikamdan çıkıyor. Bunu farzı misal olarak veriyorum Vallahi Şimdi soruyorum ben bu giderler arasında 2 lira olan işçilik maliyetini 5 lira olarak ödersem şimdi bu malı kaç liraya satmam gerekiyor? Hani benim de çoluk çocuğum yaşamam için gerekli yeme içme gibi giderlerim var ya. Zaten ben onlarca insanın çalışması için açtığım bu iş yerinden hiçbir şey beklemiyorum değil mi? Benim yaşamam veya eşimin çocuklarımın yaşaması gerekmez. Peki Ben size soruyorum şimdi zam yaptığım zaman zam yaptı diyorsunuz Ne yapmam gerekiyor Bana söyleyin de lütfen Ona göre öleyim... şimdi bu yaptığım bir girizgah. Bu şekilde bir olayı yazdım ki o küçük beyinlere kazandığı gelir kadar harcaması gerektiğini daha detaylı anlatma şansım olsun. Sokakta mutlaka karşılaşıyoruz elinde 8 10 bin liralık telefon sallayarak asgari ücret bu kadar olur mu bu nasıl bir devlet Hay ben böyle işin gibi sayıp sıralayan insanları çok görüyoruz. Paşamın borsada Milyon dolarları var tüm Avrupa'daki şirketlerini borsadan takip ediyor hisse senetleri alıp satıyor sanki de elinde son model telefon başkan ne yapıyor whatsapp' ta twitter' da gezip Facebook'tan bir kaç paylaşım yapıp kendini tatmin ediyor. Arabasına bakarsın Kredi ile almıştır Ama son model lüks araba. Sigara içiyorsa da öyle senin benim gibi değil ya da köylü Himmet abi gibi değil güzel bir markanın light sigarasını içiyordur. Daha sonra enteresan bir şey görüyorsun bu adamı bir gün bakıyorsun rastgele bir markette restorantta veya işletmede çalışan olarak görüyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demez misin? Bu kadar yeter sanırım Anlamak İsteyen anlamıştır arkadaşlar Asgari ücretin o kadar veya şu kadar olması önemli değil Bizim kazandığımız kazanç ile yaşamımızı idame ettirebilecek bilinç düzeyini erişmemiz gerekiyor. Günümüz modern ilerici insanları için biraz çağdışı olacak ama şöyle bir atasözümüz var Ayağını yorganına göre uzat diye. 41 yaşına geldim. Bu yaşa kadar, Ben bunu anlamadım sayıyorum biri bunu bana izah edebilir mi lütfen?

biraz sonra "paradoksu diye düzeltip dileyeceğin özür için" seni affediyorum.

vatandaşa küçük beyinli demek senin haddin olmasa gerek.
asgari ücretin arttırılamaması ile ilgili sitemin varsa " asgari ücret herhangi bir meslek dalında uzmanlaşmamış kişilere ödenen tutardır" der işin içinden çıkarsın.
Lütfen Gereksiz Duyar Kasmayınız.
LGDK ok?

asgari ücretin arttırılamaması ile ilgili sitemin varsa " asgari ücret herhangi bir meslek dalında uzmanlaşmamış kişilere ödenen tutardır" der işin içinden çıkarsın.
LGDK ok?

BBSS. Aldırma.

LGDK ok?
Haklısın tüm vatandaşları kastetmiyorum zaten. Hani öyle kullandığı krediler, ev kirası veya yıllık ödediği emlak vergilerini, televizyonda hep gördüğü yaşamları yapamamanın arasında ilistyonist hüberiyle bağlantı kurup suçlu olarak devleti belirleyenlerden bahsediyorum. Onlar gayet iyi anlarlar bu sözlerin onlara geldiğini. Ama daha belirtici olmasına özen göstermemi ikaz ettiğin için teşekkür ediyorum. Bu arada; bazı kelimeler yanlış veya hatalı çıkıyor onun da sebebi sesli klavye kullanmam yüzünden.

Kaçıncı yüzyıl teknolojisi o reis? Bana öyle bir bilgi ulaşmadı.
Nasıl ya Gerçekten mi sesli klavye bayağıdır var benim bildiğim telefondan dolayı olabilir ben a20 kullanıyorum ve gayet güzel bir uygulama Tek sorun noktalama işaretlerinde sıkıntı oluyor o zamanda tekrar klavyeyi alıp yapman gerekiyor

Sana başka bir şey söylemek istiyorum ama bundan asla haberin yoktur sanırım Şimdi sesli PDF okuyucu program var ve bu sayede Telefona indirdiğim PDF dosyalarını sesli dinleye biliyorsun kitap dahil ben bu konudan çok istifade ediyorum Ayrıca PDF dosyaları dinlemek için internete gerek yok

Asgari ücretin ne kadar yükseltildiğinin bir önemi yok çünkü alım gücü yükselmeden, yapılan her artış doğrudan zamlara gitmektedir.

Üniversiteyi ilk bitirdiğimiz yıllarda, işverenler üniversite mezunlarına asla asgari ücret teklif etmez ve doğrudan daha yüksek bir maaşla işe başlatırlardı çünkü mezun sayısı bu kadar çok değildi. Asgari ücretle başlatsalar bile o para ile rahatça geçinebilir, tatile gidebilir ve hatta birikim bile yapabilirdik çünkü alım gücümüz yüksekti.

İnsana iş alanında kolaylık sağlamıyorsa şayet, son teknoloji bir telefon ya da bilgisayar neden gerekli olabilir? En fazla oyun oynarsınız, sosyal medyada daha güzel fotoğraflar paylaşma şansınız olur, katıldığınız ortamlarda masaya telefonu koyup etrafa hava atarsınız ve bir de ay sonu, o taksitleri öderken düştüğünüz duruma küfür edebilirsiniz en fazla fakat kesinlikle daha fazlası değil...

Sorun şu ki son yıllarda toplum insanları bu seçimlere zorlamaya başladı yani üstündeki gömleğin ya da telefonun markasından, kullandığın araba modeline kadar senin hakkında yargıya varıyorlar. Senin kim olduğun ya da ne iş yaptığın değil de vitrine neler koyduğun ile ilgileniyorlar ve hal böyle olunca da insanların kendine yaşattığı bu borçlanma eziyetine hiç şaşırmıyorum.

Asgari ücreti değil, alım gücünü arttırmak gerekiyor ve bir de insanlara bu çağın tuzaklarına düşmeden yaşamayı, başkalarının içi boş beğenesi-takdiri konusunda bu kadar kaygı duymamayı anlatmak gerekiyor.

Geri