Tarif Aşçıların sır kapısı aralandı! Nohut ıslattığınız suya yarım bardak ekleyin, bir daha asla gaz yapmayacak!

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Aşçıların sır kapısı aralandı! Nohut ıslattığınız suya yarım bardak ekleyin, bir daha asla gaz yapmayacak!​

Mutfakta profesyonel sonuçlar elde etmek her zaman saatlerce uğraşmayı gerektirmez. Bazen yılların deneyimine sahip aşçıların kullandığı küçük bir dokunuş, yemeğin tüm kaderini değiştirebilir. İşte misafirlerinize "Bunu nasıl yaptın?" dedirtecek en etkili mutfak sırları…​

Aşçıların sır kapısı aralandı! Nohut ıslattığınız suya yarım bardak ekleyin, bir daha asla gaz yapmayacak!
1
Evde yapılan nohut yemeklerinde en sık karşılaşılan şikayet, ne kadar haşlanırsa haşlansın nohutun mideye dokunması ve pişerken kabuklarının soyulup yemeğin görüntüsünü bozmasıdır.

Aşçıların sır kapısı aralandı! Nohut ıslattığınız suya yarım bardak ekleyin, bir daha asla gaz yapmayacak!
2
Lokantaların o pürüzsüz ve mide dostu nohut yemeğinin sırrı ise ıslatma aşamasında saklı.

Haber devam ediyor

3
SIRRI NEDİR?

Nohutları bir gece önceden suya koyduğunuzda, kabın içerisine yarım çay bardağı süt ilave edin ve üzerine yarım limon sıkın.

süt mü? kimyonu duydum da sütü hiç duymamıştım.

Gaz mı yapıyormuş, bende yapmıyor ben mi sorunluyum , onlar mı nohut değil bilemedim. İlk kez duyuyorum süt falan konulduğunu.

Geri