Asbest

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
19. yuzyilin ortalarinda iyi bir izolasyon maddesi olarak Avrupa'da evlere kullanilmis. Fakat 20. yuzyilda insan saglina olan zararindan oturu yasaklanmis. Su anda butun eski evler karantinaya alinip kontrol ediliyor.
Kisaca kanserojen bir maddedir .

toprağa musallat olduğunda büyük ölçüde toprağı kurutur, üzerinde ot bitmez, ağaç yaşamak hale getirir. Ve çeşitli etkenler yardımıyla yayılmacı politikasını özgürce sürdürür.

Asbestle iyi tanışırız. Kütüğümün yer aldığı ilçede bolca vardır ve fazlaca kanser vakası görülür.

Akciğer ve zarlarında kansere neden olur.

Tusem patoloji sayfa 259 der ki 3 tipi var.
Serpentine, amphibole ve erionite.
Nevşehire selamlar .p

Birçok ülkede pazar payı ve karlılık oranı nedeniyle yasaklanmayan bir madendir.
Kullanımı bir yana, bazı büyük firmalar bunlarla ilgili lobi faaliyetlerine girişmiş, hatta asbestin zararlı olmadığına dair raporlar dahi oluşturmaya çalışmıştır. Hükümetlerine baskı yaparak bu yasağın gecikmesi için yıllardır uğraş vermekte ve başarılı da olmaktadırlar. Bunun daha ötesinde, örnepin asbest kullanımının ülke sınırları içerisinde yasak olduğu Kanada'da üretim mevcut olup, ürettiği asbestin tamamını yasak olmayan ülkelere ihraç etmektedirler.

Türkiye'de ise yasak yoktur. Bazı yerlerde asbest yasaktır diye haberler olsa da itibar edilmemeli. Zira yasak sadece bazı asbest türleri için geçerlidir. Örneğin bir asbest kayacı olsn Krizotil yasak değildir. Sadece belirli güvenlik limitleri vardır. Onların da çok sağlıklı olmadığı, risk barındırdığı bir gerçek ve bazı rakamsal limit belirleme ile önlemler alınmaya çalışılsa bile hükümetin maden üretimlerine ne kadar önem verdiğini, nasıl denetlediğini görüyoruz.

Türkiye de Sömürünün en yoğun halinin suç aletidir.

Geçenlerde haberlerde gördüm İstanbul'da bazı yerlerde asbest Kontrolü yapılıp olan evler cevresi boşaltılmakla beraber yıkılıyor. Kontrollerin yaygınlaşması dileği ile .

Izolasyon yapilan bolgeye herhangi bi uygulama yapilmazsa zarari yok. Uygulama derken civi cakma matkapla delme ya da bunun gibi tozutan seyler. Ama hicbirsey yapmasa bile varligi rahatsiz edici.

ben küçükken bi akrabanın çatısındaki su deposu bu maddeden yapılmaydı okadar büyüktüki içine 6-7 çocuk gidip oynardık hunharca çıktımızdaysa her yerimiz kaşınırdı , şu anda bile kaşıntı tuttu

Bende konu abdest almak falan sandırm ondan girdim ..Hey ALLAH_ım:(

Geri