Artık Ekoseksüellik Moda

Konu sahibi son olarak 3022 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Metroseksüel retroseksüel überseksüel erkekler artık demode. Şimdi çevreye duyarlı ekoseksüel erkekler dönemi;

Her şey ünlü trend gurusu Marian Salzman'ın hayatımıza kazandırdığı "metroseksüel erkek" terimiyle başladı. Modern bakımlı icabında manikür-pediküre bile giden bu erkekler David Beckham önderliğinde çekiciliği yeniden tanımladı. Ardından retroseksüel überseksüel gibi "yan ürünler" türese de kadınlar metroseksüel erkeği bir türlü unutamadı. Ta ki eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore "yeşile dönüş" temalı konferansları ve "Uygunsuz Gerçek" isimli küresel ısınma filmiyle ortaya çıkıp "en seksi erkek" tanımını değiştirene ve "ekoseksüel" erkekleri gündemimize sokana kadar.

Peki kim bu ekoseksüeller?

Mesela randevularına araba yerine bisikletle gitmeyi tercih ederler. Kürk giyen hayvan ürünlerinden üretilen kozmetik ürünleri kullanan kadınlarla değil çıkmak kolay kolay merhabalaşmazlar bile. En şık akşam yemeğinin bile tasarruflu lamba ışığında yer yemekler organik değilse romantizmi bozmak pahasına sizinle aynı tabağı paylaşmazlar.

Yatak odalarında organik pamuktan çarşaflar kullanır sevgililerini bile "recycle" ederler. Yani geridöşümlü sevgililer seçerler. Tabii bu işin şakası. Ama gündelik hayatlarında çevreye zarar vermemek için türlü önlemler alan bu çekici "ekoseksüller"in en önemli özelliği aşk hayatlarına da çevreciliği sokmuş olmaları.

BMW'sini satıp karbondioksit salınımı yapmayan elektrikli bir mini Tango otomobil satın alan George Clooney desek? Güneş enerjisi kullanmaya taktığından "güneşin çocuğu" olarak adlandırılan Edward Norton peki? Sekiz senedir çevre konularıyla ilgilenen kız arkadaşlarını da mutlak bir çevreciye dönüştüren Leonardo di Caprio da onlardan biri. Anladınız onlar küresel ısınma ve çevre konularına duyarlı "ekolojik ve seksi" adamlar.

migros yerine bime giden erkek olmaz mı? sonuçta bim daha ekonomik. ehehe

kendilerine saygi duyarim, babamda onlardan biridir

Seks kelimesini ve seks eylemini normalleştirmek, gerekli kanuni kriterler oluşmadan her alanda konuşulup uygulanabileceğini aşılamak ve bunun ahlakla hiçbir münasebetinin olmadığını dayatmak adına uydurulan safsatalardan biri daha.

Seks kelimesini ve seks eylemini normalleştirmek, gerekli kanuni kriterler oluşmadan her alanda konuşulup uygulanabileceğini aşılamak ve bunun ahlakla hiçbir münasebetinin olmadığını dayatmak adına uydurulan safsatalardan biri daha.

sadece seks'i mi görüyorsun bu konuyu gördüğünde? :D
Seksüel= Cinsiyete ait demek canım, sex ingilizcede cinsiyet olarak da kullanılan bir kelime.
Yık tabularını bence, seks yok bu konuda çünkü :\

sadece seks'i mi görüyorsun bu konuyu gördüğünde? :D
Seksüel= Cinsiyete ait demek canım, sex ingilizcede cinsiyet olarak da kullanılan bir kelime.
Yık tabularını bence, seks yok bu konuda çünkü :\

Siz, Avrupa cahiliyetinin günümüze hangi ahlaki yollarla geldiğinin tarihsel aşamalarına bakarsanız, konuya hangi açıdan baktığımı da anlayabilirsiniz. Bana cevap vermenize gerek yoktu. Böyle bir konuya sıradan bir tabuyla yaklaşacak biri değilim merak etmeyin.

Doğan bir bebeğe isim verilir. O isimle anılır. Daha sonra yaşadığı veya yaşadıklarına bakılarak kimi insana ayriyetten lakap takılır. Bu fazlalıktır ve bunun bir amacı vardır. Tıpkı, konuda anlatılan şeyin zaten bir adı varken, onun yeniden başka bir adla anılmak istenmesi gibi. Mevcut kelime kime veya neye yetmedi de böyle bir isme gerek duyuldu? Hiç bu açıdan düşündünüz mü?

Benim bakış açımın yüzlerce yıllık uluslararası ilişkilerle çok yakından bağları var. Yani ikimizin bu konuyu tartışmasına gerek yok aslında. Çünkü sizin tabu sandığınızı açıklayabilmem için bana sayfalar yetmeyecektir. Bu konular karşılıklı olarak uzun uzun konuşulur, hatta konferanslarda seminerlerde anlatılır...

Kelimenin anlamıyla tarihin ne alakası var ki? İngiliz dili yüzyıllardır var. Bu gibi kelimelerin ilginizi çekmesi çok üzücü. Evet size cevap vermem lazım değildi, ama sizin de bu konuya eleştiri yapmanız lazım değildi. Eleştiriye açık olmak lazım

Benim bahsettiğim dil İngiliz dili değil, kelime de ekoseksüellik değil. Siz beni anlamadınız. Ben konuya istediğim gibi eleştiri yaparım. Sizi neden bu kadar rahatsız etti ki? Siz benim yaptığım eleştiriyi kabul edebildiniz mi de bana eleştiriyi kabul etmem konusunda öğüt veriyorsunuz? Herkes istediği yorumu yapmakta serbesttir. Benim yaptığım eleştiriyi anlamadıysanız cevap vermezsiniz olur biter. Neyin neyle alakası olduğunu anlamınız için, kusura bakmayın ama üç-beş cümle yeterli olmayacaktır size. Ben nasıl ki başkasının yorumuna karşı girişimde bulunmayıp kendi fikrimi sunduysam, siz de aynını yapınız. Benim fikrim sizi ilgilendirmiyor şuanda.

E o zaman gel bize bazı bazı, ben annemi çok severim, yaşasın 23 Nisan :\
Böyle yoruma böyle cevap verilir.
Çünkü alaka gerekmezmiş +.+

Valla laf olsun diyee ilk kez bi yorum yapmistim:(

Isim dogrusu boyle isimleri sevmem ben.
Yok metroseksuel
Yok asesksuel
Yok biseksuel
Turkce karsliklari var bunlarin. Onlari kullansinlar.
Ayrica doganin dengesini bozan ekolojik sistemi olumsuz etkileyen canlilarin zarar gormesini bende desteklemem hic bi seksuel degilim.

Valla laf olsun diyee ilk kez bi yorum yapmistim:(

Isim dogrusu boyle isimleri sevmem ben.
Yok metroseksuel
Yok asesksuel
Yok biseksuel
Turkce karsliklari var bunlarin. Onlari kullansinlar.
Ayrica doganin dengesini bozan ekolojik sistemi olumsuz etkileyen canlilarin zarar gormesini bende desteklemem hic bi seksuel degilim.

Sözüm size değil, şaka yapabildiğini zanneden arkadaşaydı. Ayrıca hemfikiriz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri