Arthur Schopenhauer sözleri

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
luccelo nella gabbia Canta non di piacre, ma di rabbia, (Bir kafesteki kuşun ruh halidir hastalık. Zevkten değil, fakat sadece hiddetten öter o.)

Bunu birilerine armağan ediyorumD:

Aptallıkların en büyüğü, sağlığını feda etmektir, her ne için olursa olsun: İş için, eğitim için, şöhret için, terfi için, şehvet ve anlık zevkler için.
Arthur Schopenhauer
Mutlu Olma Sanatı, Arthur Schopenhauer

❝Hayat hiçbir zaman güzel değildir; güzel olan hayat üzerine yapılmış betimlemelerdir sadece..❞

Şu çocuk dünyaya getirme işi şimdi olduğu gibi bir zorunluluk ya da bedensel zevkin eşlik ettiği bir şey değil de tamamen düşünüp taşınarak akılla yapılan bir iş olsaydı acaba insan soyu gerçekten varlığını sürdürmek ister miydi?
Arthur Schopenhauer
Hayatın Anlamı, Arthur Schopenhauer

Schopenhauer en çok neyi öğretir dersiniz?

Hayat boştur lo..
Adam resmen insanla dalga geçer gibi bütün gereksizliği sözleriyle kafamıza vura vura öğretiyor.

..herkes bir başka kimsede kendisinin mahrum olduğu mükemmeliyetleri arzu eder ve kendisininkinin tersi olan kusurlan güzellik olarak düşünür. Bu sebepten ötürüdür ki sözgelimi çelimsiz adamlar iri kadınları tercih eder, sarışınlar esmerlerden hoşlanır. Güzel bir kadın gördüğünde bir erkeğin içine dolan ve onunla birleşmenin en büyük mutluluk olduğunu düşündüren aldatıcı coşkunluk, türün duyuşundan başka bir şey değildir. daha az
Arthur Schopenhauer
Aşka ve Kadınlara Dair (Aşkın Metafiziği), Arthur Schopenhaue

Kötüye / kötülüğe şaşırmamayı. Şaşırılacak "bu da olur mu iğrenç" denilecek hiçbir şey yoktur çünkü doğallığın bozulan yapısında bir başka doğallık vardır. =)

Kötülük daima ilgimi çekmiştir.insanlar dünyanın güzel bir yer olduğunu ve her şeye rağmen sevilmesi gerektiğini savunur.ben ise tiksiniyorum her saniye..bu kadar iğrençliğin ortasında yaşamdan zevk alan biri en azılı ruh hastasıdır.tuhaf olanda neredeyse insanların tamamı böyle benimsiyor.

Kötülük daima ilgimi çekmiştir.insanlar dünyanın güzel bir yer olduğunu ve her şeye rağmen sevilmesi gerektiğini savunur.ben ise tiksiniyorum her saniye..bu kadar iğrençliğin ortasında yaşamdan zevk alan biri en azılı ruh hastasıdır.tuhaf olanda neredeyse insanların tamamı böyle benimsiyor.
Bunu Arthur la nasil bagdastirdin?

Geri