Armağan Çağlayan döner fiyatlarına isyan etti!

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Program yapımcısı ve avukat Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından artan fiyatlara tepki gösterirken, "insanın bütün iştahı kaçıyor" ifadelerini kullandı

YouTube kanalında yaptığı programlarla dikkat çeken ve artan fiyatlarla ilgili de sık sık düşüncelerini dile getiriyor. Çağlayan son olarak döner fiyatlarına gelen zamma sitem etti.

Çağlayan'ın paylaşımına takipçilerinden de destek yorumları geldi.

Kaynak

1705296511055-2.jpg

suya 200 tl yazılan hesaptan sonra beni hiçbir şey etkilemiyor artık. gayet ucuzmuş döner ama ben sevmediğim için bu ucuzluktan mahrum kalıcam, hay allah… bunlar hep en iyi etleri yiyoruz diye, at eti yeseniz böyle olmaz.

Mekan kiralarını ve personel ücretlerini fiyatlara yansıttıkları için bu rakamlara hiç şaşırmıyorum.

Yazın kaynamış mısırı 80 TL'den satıyorlardı.

Tamam da ben hayatımda ilk defa gördüm 1 porsiyon bol etli ;d

zaten porsiyon gramaja göre olmuyor mu. 1.5 bol etli neden yok ;d
Ben de görmedim ancak demek ki ekmeği çok az olup da eti daha da arttırdıkları anlamına geliyor.

Eti ayrı tartıyorlar. Ekmeği de daha az koyacaklar demek ki.:)

Bu listedekilere burada versen versen 200 verirsin servis şekline. İstanbullular söğüşleniyor…

goygoycu bunlar
boşverin

Boş yapma armağan. Bağcılarda tavuk döner lavaş 45, yarım 30, tandır 25 lira. Et ve iskender döner yemediğim için fiyatlarını bilmiyorum.

Bu türden fiyat çeken işletmelerin kayda değer kısmı fiş keserken -tabii o da keserse- içerik üzerinden vergiden kaçınıyor. Ülkede gıda enflasyonunun bu denli olmasının hiçbir haklı sebebi yok. En iyisinden en kötüsüne yeme içme sektörünün paydaşlarının tek derdi vatandaşı tokatlamak. Hiç kimse yok yere kira, personel gideri zart zurt demesin. Maliye bunları denetlemedikçe bunlar fiyatları akıl almaz noktalara çekmeye devam edecekler. Tamam serbest piyasaya müdahale edilmesin de ülkenin kerizi de biz değiliz. Bordrolu çalışanlar vergilerini peşin peşin verirken bu işletmeler günün 10-12 saatini işte geçiren bir asgari ücretli kadar dahi vergi vermiyor. Sonra vergi tabana yayılsın rererö deniyor. Hem kaliteli mal ve hizmet üretmiyorlar, hem fahiş fiyatla milleti tokatlıyorlar hem de kayda değer kısmı ya vergi vermiyor ya da vergiden kaçınmak için 40 takla atıyor.

Köz patlıcan canım çekti..

maalesef, gıda çok pahalı, evet; ama bunun yanı sıra mekan tercihi tamamen kişisel iken, böyle serzenişleri aşşşşırı gereksiz buluyorum. bir daha da gelmem falan. gidersin abim, gidersin guzum, gidersin....

İşletmelerin personel, elektrik, su, kira vs düşününce böyle fiyatlar normal, bir de gittiğin yer ve yediğin yemeğin kalitesine göre değişiyor fiyat.
Hayat çok pahalı, artık dışarıda yemek yemek lüks maalesef. Kötü yönetilen ülkenin içler acısı durumu, daha bu iyi günler ama, yerel seçim sonrası asıl çöküş başlayacak.

Bence Armağan gittiği yerlerde 10.000 TL altında hesap ödemeden çıkmıyordur. Kendisini bir dönercide görebileceğimizi hiç sanmıyorum.

Döner yemiyormuymuş

Mekanın niteliği, çalışan personel sayısı, hizmet kalitesi tabii ki fiyatları etkiler ancak son dönemde ne yazık ki belli bir standartı olmadığı halde yüksek fiyatlar talep eden işletme sayısı çok arttı ve acil denetim gerekiyor.

Dört yıldızlı bir otel ile beş yıldızlı otel ya da yedi yıldızlı arasındaki fiyat farkını yaratan nedir? Sunulan hizmet ve imkanların çeşitliliğine bağlı olarak o yıldızları hak ederler yoksa kimse kafasına göre yüksek fiyat belirleyemez.

Denetimlerin arttırılması ve istenilen koşulları sağlayamadığı halde yüksek fiyat talep eden işletmelerin de ceza alması gerekiyor.

Kuralsızlık ve denetimsizlik arttıkça her şey kontrolden çıkmaya başlar.

Geri