Arkadaşlara Ne Pişirsem

• Kullanıcı eSc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4821 gün önce görüldü
Yarın çok kıymetli dostlarım arkadaşlarım ve hocalarım oturmaya bana geliyolar. ama ben hala ikram olarak ne yapmalıyım karar veremedim yaprak sarması sardım pişmekte.. başka ne yapsam? önerisi olanlar lütfen yazar mı (tarifleriyle birlikte ):cici::cici:

Keşkek yap samsunun meşhur yemeklerindendir :)

Yemek sofrasi mi kurmayi istiyorsun yani corbali felan filan vs yoksa cay sofrasimi istiyorsun?

ilk önce güzel bir sofra kur sonra tatlı 1 -2 saat sonra da çay falan güzel olur:D

Yemek sofrası da olsa cay sofrası da olsa kesinlikle tatlı olmalıdır o sofranın ardından
Kesinlikle önericeğim tatlı RULO PASTA dır.
Az masraflı ve pratik bir tatlıdır, her zaman yaptığım ve lezzetidir de.

Tarifi yazıyorum (gelen sayısına göre sen malzemeleri 2 katı olarak artırabilirsin)

1 kilo süt 1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
100 gram margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao

işte sütü şekeri unu vanilyayı bir tencere de hızlı cırparak kaynatıyorsun, cok az koyulasmaya baslayınca Margarini ekliyorsun (baska bir kapta eritilmiş olarak). Pişir hepsini sonra kapa altını

diğer tarafta

Sonra petibör bisküvi un haline getir daha sonra onla kakaoyu karıştır ki kakaon yoksa sorun da yok petibör tek basına da güzel zaten tepsiye hepsini dök.

Üzerine de muhallebiyi dök soğuması icin dolaba at

2 Saat sonra çıkar ve onu sarma gibi sarmaya basla , harika bir lezzet emin ol

Görüntüyü internetten buldum koyayım

036a604a281d6fdd97dbccb9200d35d2_1271257620.jpg

Ben cikolatasız yapıyorum güzel de oluyor:heyoo:

Kabak salatası yap garnitür olarak :p
yanındada kıtır ekmek parçaları olsun :p süs olarakta tabakların kenarına havuçları rendele kızar koy:p

sonraaaaa eSc'cim güzel yavrum :D sarmalarını koy servis tabaklarına sarmanın yanınada tatlı olarak tavuk göğüsü yap:p sonraaa tuzlu olarak pişman böreğini biliyosan bide ondan yap tamamdır:p bide az biraz kısır iyi olabilir :p abartmış olabilirim :d

Kabak salatası yap garnitür olarak :p
yanındada kıtır ekmek parçaları olsun :p süs olarakta tabakların kenarına havuçları rendele kızar koy:p

sonraaaaa eSc'cim güzel yavrum :D sarmalarını koy servis tabaklarına sarmanın yanınada tatlı olarak tavuk göğüsü yap:p sonraaa tuzlu olarak pişman böreğini biliyosan bide ondan yap tamamdır:p bide az biraz kısır iyi olabilir :p abartmış olabilirim :d

gayet güzel öneriler birde ben bir şey söyleyeyim tatlı olarak şekerpare ikram et ben çok severim :D

çok sağ olun arkadaşlar önerileriniz için ... misafirlerim geldiler ve gittiler. yaprak sarması su böreği kısır kabak tatlısı mozaik pasta yaptım çokta leziz olmuştu valla silindi süpürüldü :D

Şimdi misafirlerin gelmiş gitmiştir artık senin ne bitmeyen misafirlerin var ya :D dunde gelmemişlermiydi :D

hakket kıı tüüüh yaa düşünemedim :(

Bizim Türk Yemeklerinin En Güzel Örneği Kuru Fasülye Pilav Yanınada Cacık Güzel Olur

müsait bir zamanda
kızlara oturmaya gitmek gerek
ne yaptınız
oturduk

Geri