Sözlük arkadaşken her gün konuşup sevgili olunca konuşacak konu bulamamak

Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
insanın bazen ilişkideki rol değişikliğini yönetememesinden kaynaklanan garip bir iletişim paradoksudur..

Belki de en önemlisi budur. Arkadaşlıktan sevgililiğe geçişin en olgun aşaması, yan yana gelip hiçbir şey konuşmadan da huzurlu hissedebilmektir. Konuşmamayı bir "sorun" olarak görmediğimizde, stres azalır ve sohbet kendiliğinden geri gelir.

karma'nin bu konuya yapacak olan yorumu tahmin etmiyorum, dupeduz biliyorum :d

arkadaşınken ayrılma korkusu, terkedilme korkusu yok. ondan mı acaba?

insanların sevgili olduktan sonra konuşacak konu bulamaması genelde ilişkinin rolünün değişmesiyle ilgili oluyor. ilişkinin başında dopamin yüksek olur heyecan, mesajlaşma, merak gibi. sevgili olunca beyin biraz daha stabil moda geçer, bu da sohbet temposunun düşmesine neden olur ve beynimizde keşif motivasyonu azalır. üstüne bir de sevgiliysek sürekli konuşmalıyız, sessizlik varsa bir sorun var baskısı biner. ayrıca insanların kimyaları değişiktir arkadaşken bu fark görünmez, sevgili olunca ortaya çıkar.

kısaca dilim döndüğünce özetlemem gerekirse: sevgili olunca merak çözülür. beyin yeni bir gizem kalmadığını hisseder bu da heyecanın düşmesine neden olur.

Psikiyatristler de bosanir.

Aradaki kimyadan kaynaklı.
Bir süre sonra rutine bağlar.
bir tarafın ilgisi çabuk biterse ya da başkasına kayarsa olabilir.

konuşup duruyorsunuz
az sevişin ya

Belkide kızlar o yüzden flört destekçisi oldular :D Kardeşim hiç konu bulamıyorsunuz efsanevi milan kadrosunu konuşun. Bu konuyu sevmeyen kız da yoktur herhalde.

çünkü çoğu konuya doymuş oluyorsun
birçok konuşulan şeyin üstünden geçiyorsun istemsizce bu da çok yapay kaçıyor tabiii

Kimya önemli eğer iyi bir uyum yakaladiysaniz susmanizda eğlenceli olabilir

İlgimi çeken birine muhabbetim körelmez.

Hiçbir şey bulamazsak bile suyum ve sende çok susamışsın ona rağmen beni içer miydin falan diye konu bulurum

Ben sıkılmasam bende konu bitmez zaten bi' konuya 5 dakikadan fazla odaklanam lafı değiştirir daldan dala atlarım da, sıkılıyorum işte. Yoksa konu çok, olmuyor-olmuyor-olmuyooor. Bir Kemal Sunal filmi repliği.

Hayatınızdaki kötü giden ve istemediğiniz şeylere böyle tepki verebilirsiniz. Mesela Pepsi içtim az önce ılık ve asit oranı az gibi geldi, sinirlenerek "Olmuyoor, olmuyor, olmuyoor" dedim, sen Pepsi'sin her zaman soğuk ve yoğun gazlı olman lazım.

Eşe dosta evde mevde hep böyle tepki vermeliyizdir, olmuyooor olmuyooor.

çok konuşan yoruyor zaten. akış bozulmasın.

Konuşmadan anlaşın?
Pardon,çok zor bir şey söyledim isteyerek.

Geri