Sözlük arkadaşın sana akıl verip kendi hayatını batırması

Sözlük
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Günlük hayatta sürekli karşılaştigimiz bir durum gerçekten 😄
Sadece iliskide değil.
Özellikle iş sektörlerinde.

Afsf hic sekmez.
Senin hayatin icin ortaya attigi sey'lerde 1bedel odemeyecek nasilsa, ona gore risk'te yok. O yuzden gelsin "soyle yap, boyle davran, sinir koy... Ben olsam soyle yaparim, soyle derim... " flnlar flnlar...
Bu arada kimse zaten ondan akil da istemiyor'dur bence. Yani hayati berbat olan 1i, kendi soylemleri ile iliskisinde 1seyleri rayinda goturmuyorsa, tavsiyesine ihtiyac duyulmamali.

Terzi kendi söküğünü dikemez

• Beğen
Tepkiler: ne
esas fikirler kendi hayatını elden geçirmiş birinden alınmalıdır mlshdjfkh hanım.
Asdsfs @DUHAN Adafs yorum yazarken mesajin yoktu ne guzel, rahat rahat yaziverdiydim. Adads

Ben o yorumu yaparken hayatima 1sekilde dahil olmus 1ini dusunerek yaptim. Yoksa elbette ki kendi hayatindaki deneyimlerden yola cikarak tavsiyeler, fikirler soylenir hatta istenir. 💐 ama benim hayatima dahil olmus o kisiden kesinlikle hayir. adsfs

@mlshc hanıma bak, sanki yıllardır bu konuyu bekliyormuş :) nasıl da sinir olmuş, hafifçe kinlenmiş.
İnsan güvendiği, doğru yola sürükleyecek, menfaat beklentisi olmayan kişilerin önerilerini dinlemeli.
Herkes her şeyi bilmez, sorunun çözümünü doğru kişi de aramak lazım. Bazı durumlarda insan sağlıklı düşünemiyor..
Benden akıl alınacak durumlar;
- kumar konuları
- flört konuları
- klima

Zaten herkesin hayatı biraz batıktır. Lüzumsuz yere tavsiye verenleri kâle almam bile. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer ilk, verilen akılların çoğu muhtemelen denenmiş ve başarısız olmuş bir kaç deneyimdir.

@mlshc hanıma bak, sanki yıllardır bu konuyu bekliyormuş :) nasıl da sinir olmuş, hafifçe kinlenmiş.
İnsan güvendiği, doğru yola sürükleyecek, menfaat beklentisi olmayan kişilerin önerilerini dinlemeli.
Herkes her şeyi bilmez, sorunun çözümünü doğru kişi de aramak lazım. Bazı durumlarda insan sağlıklı düşünemiyor..
Benden akıl alınacak durumlar;
- kumar konuları
- flört konuları
- klima
Afsgsfd kin demeyelim de hos karsilamayacagim 1takim durumlar sonucunda ona vardigim 1tepki'me... :d

@Run bey'in de vurguladigi gibi bazen saglikli dusumemeyebiliriz. Ya da saglikli dusundugumuz yine de kararsiz kaldigimiz durumlar olabilir ve bu yuzden istisare edilir elbet. Yalniz;
Akil danisilan kisinin muhakemesi saglam, tecrubeli ve guvenilir 1i olmasi,
Danisilan meselede kisisel 1cikari ya da amaci bulunmamasi,
Seni seven, senin icin en iyisini dusunecek 1inin olmasi gerekir ki
En azindan arada gizli 1rekabet veya dusmanlik olmamasi onemli.
Yani guven meselesi burada her seyin temeli.

Benim ilk mesajim bunlari barindirmayan kisi icin'di. =/

Böyle bir şey yapacağınıza terapiye gidin arkadaştan alacağınız tavsiyeyi bir kenara bırakıp uzman işini bilen bir kişiden destek alın daha faydasını görürsünüz

Aklıma Elif geldi.. Olum beni doğru yönlendirip kendi hayatında tersini yapıyorsun ne değişik adamsın sen der hep ahaha.

kendime dışardan bakabilsem, onu da düzelteceğim İNŞALLAH.

Ben zaten onun hayatına bakıp ibret alırım, aklına ihtiyacım olmaz .

Ben, başıma gelen şeylere sakince ve mantık çerçevesinde tepki verme yetilerine sahip olamayabilirim, değilimdir de zaten, duygusal tepkilerim olur hep ve tüm sıkıntıyı üstüme alıcı halde bitiririm. Aksi olsa peygamber gibi adam olurdum. Fakat arkadaşımın bir meselesine veya sorusuna, duygularım ne kadar yoğun olsa da, ben yaşamadığım için o meseleyi, kendimi o ruhtan arındırıp sadece aklım ve tecrübemle, bilgilerimle ona doğru pencereyi açması için önayak olabilirim.

Ve bu hep böyle olur. Bunun hep böyle olmasına şaşmamalı, bu çok normal bir şey aslında.

Hahha bu ben olabilirim. Dunyayi kurtaririm da kendime hayrim yok .p

Terzinin söküğü, kelin ilacı meselesi. Hele bir de kel bir terzi ise yandı gülüm keten helva.p

Geri