Arkadaşın aranın bozuk olduğu kişiyle konuşabilir mi?

Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü

Arkadaşın aranın bozuk olduğu kişiyle konuşabilir mi?​

Evet, konuşabilir. Çünkü herkesin ilişkisi ve mesafesi kendine özeldir. Benim birisiyle aramın bozuk olması, arkadaşımın da aynı duruşu almak zorunda olduğu anlamına gelmez. Önemli olan, bu iletişimin bana zarar verecek, beni zor durumda bırakacak ya da güvenimi sarsacak bir noktaya gelmemesidir. Açık ve net sınırlar olduğu sürece, arkadaşım başkalarıyla konuştu diye yanlış bir şey yapmış sayılmaz, çocukça davranışlar çok manasız geliyor...

konuşur, ama o konuştukca benim dürtülerim aramızdaki diyalogu zedeler. şüphe....

@Ophelia ile bu sabah aynı konudan bahsetmemiz.kjfdhf konuşmasında herhangi bir sorun yok; öyle şeylere müdahale etmem, koca koca insanlarız. ama konuşmadığım bir kişinin bana yaptığı yanlış büyükse, hani şöyle mazur görülemeyecek cinsten, bir mesafede kalmasını isterim. bazı şeyler duruş meselesi. arkadaşlarınız da duracağı yeri bilmeli.

Konuşsun, konuşuyor da.
karışmadım hiç. Bana saygısızlığı olmamışsa konuşmayanın karışmadım.

@Ophelia ile bu sabah aynı konudan bahsetmemiz.kjfdhf konuşmasında herhangi bir sorun yok; öyle şeylere müdahale etmem, koca koca insanlarız. ama konuşmadığım bir kişinin bana yaptığı yanlış büyükse, hani şöyle mazur görülemeyecek cinsten, bir mesafede kalmasını isterim. bazı şeyler duruş meselesi. arkadaşlarınız da duracağı yeri bilmeli.
rhea acaba stoğun yan çarı mı.... gerçekten daha biraz önce aynı konuyu kapattık...
Kimse kimseyi yakın arkadaşı seviyor diye sevmek, arkadaşı sevmiyor diye nefret etmek zorunda değil... Eğer arkadaşımsa şayet bana yapılan da bir yanlış varsa bunu elbet tabii görebilir ve gereken mesafeyi gösterir diye düşünüyorum eğer göstermez ise o mesafeyi işte o zaman bende de bazı şeyler çatırdamaya başlar. Konuşabilir-Konuşamaz gibi bir yaptırım benim müdahale edeceğim bir şey değildir :)

Kusup kusup barisiyorlar sonra olan size oluyor. Bosverin takmayin yonlendirmeye de gelmeyin, arkasinizin arkasindan laf ettirmeyin kafi. Ha bu yuzden bana kusecekse yallahhhh cehehennemin dibine yolu var, ardina da bakmadan gitsin, Yolu bahti acik, kuklalari yalakalari cok olsun. Insanlarin psikolojik sorunlarini yukleyemem sirtima.

Konuşma desem çok da dinlerler sankim. Konuşsun ya isteyen istediğiyle. Arkamdan kuyumu kazmadığı sürece sıkıntı yok.

Konusuna göre değişir ve zaten ben doğrudan “şununla konuşma” demem galiba çok önemli bir konu değilse. Eğer önemli bir şeyse-o önemli şey de kişiye göre değişir-ben açıkçası dostumun tavır almasını isterim. Ve hep de yanımda olunmuştur yani. Ama elektrik tutmaz, anlık tersleşmeler olur, işle ilgili ters düştüğünüz kişiler olur; bunlar doğaldır. O zaman dostunuz karışmasın istersiniz. Aklıselim insanlar zaten nerede nasıl davranacağını ve hizalanacağını bilir. Dediğim gibi beni üzmüştür, bana zarar vermek istemiştir, ne bileyim kazık atmış birisidir, telafisi olmayan bir şey yapmıştır, ben tabii ki göz göre göre bir samimiyet kurmasını istemem dostumun; gerçek dostlar da bunu yapmaz zaten, emin olun. Benim böyle tavır almışlığım çoktur sevdiklerim için, benim için de yapılmıştır. Baş tacıdır onlar.

Konuşmakla kalmıyorlar, kötü olduğun biri hakkında önce sana o kişiyi kötülemiş oluyor.. Aranızı bozulunca, sonra kendisi o kişiyle samimi oluyor. Bazıları seninle aranı bozmak için piyon işi görüyor, sonra kendisi dost oluyor; seni ona kötülüyor.. Nefret ederim ikili oynayan ve yüzsüz kişilerden..​

Konuşmakla kalmıyorlar, kötü olduğun biri hakkında önce sana o kişiyi kötülemiş oluyor.. Aranızı bozulunca, sonra kendisi o kişiyle samimi oluyor. Bazıları seninle aranı bozmak için piyon işi görüyor, sonra kendisi dost oluyor; seni ona kötülüyor.. Nefret ederim ikili oynayan ve yüzsüz kişilerden..​
Bu insanlarla hiç karşılaşmamak dileğiyle, tespitler çok doğru.

Son düzenleme:
Geri