Aristo dedi ki:

Konu sahibi son olarak 791 gün önce görüldü
Aristo dedi ki:

"Demokrasi, oligarşi ve tiranlık ile birlikte üç kötü hükümet biçiminden birisidir. Bu üç hükümet biçimi de yöneticilerin kendi çıkarlarını sağlama ihtirasına dayanır."

(Medeni Vahşet, s. 10)

köleliğin doğal olduğunu söyleyen birinin demokrasiye bok atması saçmalık.
öğrencisi olan büyük iskender de sonradan diyojen' e hasta olmuştur zaten. aristo' nun işi gücü artislik. diyojenin tırnağı olamaz.

Ahmet Hoca'nin "her Türkün icinden bir Platon cikar ama hicbir Türkün icinden Aristoteles cikmaz.." sözünün ne kadar dogru oldugunu, bir kez daha anladim.

Aristo kaale alınması gereken biri değil sadece balon - kendi zamanı ve kendi kafasına göre çıkarım yaptı ve gitti - sorun şudur kardeşim adalet varsa her şey var adalet yoksa devlette yok -devletlerdeki sağlamlık yönetim biçimine değil adaletin işletimine göre yönetimler şekillenir - hırsızın itin kopuğun mafyanın olduğu her sistem kanser gibidir - dalları kangren olmuş bir kanser .. kesip atmak lazım düzelmesi mümkün olmaz.. Susan yapması gerekeni yapmayan bir sistem acil bir hastaya müdahale etmeyip ölmesine sebep olan dr gibidir - onu nasıl sorumlu tutarsan haksızlık karşısında üç maymunu oynayanıda aynı akibete sürmelisin - adaleti öyle yerleştirmelisin ki aksi teklif dahi edilemesin arsızların beli kırılsın - Hz Ömerin sözü "adalet mülkün temelidir"

Abi balonsa niye paylasiyorsun,anlamiyorum ki.

Antik Yunan çok güzel, herkes götten sıkıp sıkıp bir şeyler icat ediyor"

dedi.

Abicim hiçbir şey bilinmediği ve icat edilmediği için, her şey bir icat, devamlı bir şey buluyorsun, e ne söylesen de doğru, çünkü daha aksini iddia eden olmamış.

Mesela Antik Yunan'dayım, Atina'da tavernada oturuyoruz arkadaşlarla,

dedim ki, aşağı Monastirakiler toptur. Hadi gel aksini ispatla. Ne söylesen onu kabul ediyorlar.

Harika ya, tam benlik ortam, her şeyi yanlış öğretirdim.

Geri