Arıların insan yaşamındaki önemi?

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Arıların Doğadaki bitki türlerinin çoğalması anlamında çok büyük etken olduğunu biliyoruz değil mi? Mucize olarak yaptıkları bal konusunda zaten Konuşmaya gerek bile yok. Pekala küresel ısınmanın Arılar üzerinde etkisi olur mu onu konuşalım mı?

Abi her sabah arının balını yiyoruz, ters bir durum yoksa konuşalım :)

Merak edersiniz de belki okur-araştırır da sorunların farkına varırsınız demiştim ama Pişekâr tiplemesiyle yanıt alacağımı düşünmemiştim doğrusu. Garetiniz ve çabanıza saygı duyuyorum.

Gerçekten ülkenin en soğuk bölgesinde yaşadığın için çok şanssızsın, dışarı çıkarken içlik giy he

Lan çok soğuk bak çook soğuk 2 gündür, Allah'ın çakma Adanalısı, çok soğuk diyorum anlamıyor ya.

Göt kesen soğuğu var, bu havada arı falan bal yapmaz.
Oturup içilir bu havada.
Biliyor musunuz Soğuk havalarda sadece Arılar değil, tavuklar bile yumurtlamıyor.16 tavuk 1 kıymetli maden. Giden yeme mi acırsın, bu soğuklarda acıktım-susadım-üşüyorum diyemeyen canlılara faydana mı sevinirsin?

Soğumak da bir ısı değişimi nasıl küresel ısınma sorunu yok?

Bir sabah kalktim ve çorabı giydim içindeymiş soktu ayagimi ve bağırdım bütün önem bu kadar

Ekolojik denge için arıların varlığı çok önemli ancak küresel ısınmaya bağlı olarak, yaşam şartları zorlaştığı gibi iklim koşullarına aldanıp dengelerini ve yaşamlarını kaybediyorlar. Çok enerji tüketmeleri nedeni ile ömürleri kısalmaya başladı, bal üretim kalitesi düştü.

Küresel ısınmanın olumsuz etkileri arttıkça canlılık yaşamı da risk altına girmektedir. Ülkelerin bu konuyu ciddiye alması ve acil eylem planları ile halkı da bilinçlendirmesi gerekmektedir.

Geri