Araştırma: Kahve içme saati, yaşam süresini etkiliyor

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
10 yıllık araştırma sonuç verdi: Kahve içme saati yaşam süresini etkiliyor

40 bin yetişkinin 10 yıl boyunca takip edilmesiyle yapılan araştırma, kahve saatinin etkilerini ortaya koydu.

NTV'de yer alan habere göre, çalışma, 1999-2018 yılları arasında ABD Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketine katılan 40 bin 725 yetişkinin beslenme alışkanlıklarından yararlandı. Tükettikleri kahve miktarı ve ne zaman içtikleri de dahil olmak üzere.

Yaklaşık yüzde 36'sı sabah kahvesi içerken, yüzde 16'sı günün ilerleyen saatlerinde kahve içti. Çalışmaya göre sabah kahvesi içenler, ister günde 2 ile 3 fincan içen ılımlı içiciler olsun, ister daha fazla tüketen ağır içiciler olsun, daha düşük ölüm riskine sahipti.

Sabahları sadece bir fincan içenlerin sağlığa faydası daha az oldu. Riskler, araştırmaya katıldıktan sonra 9 ile 10 yıl boyunca katılımcıların tıbbi kayıtları analiz edilerek değerlendirildi.

KESİN NEDENİ BİLİNMİYOR
European Heart Journal'da yayınlanan sonuçlar, bir haftalık ayrıntılı yiyecek ve içecek günlükleri dolduran 1463 kişilik daha küçük bir grupta doğrulandı. Çalışma, sabah içilen kahvenin kalp için akşam içilenden daha iyi olduğunu öne sürüyor, ancak bunun nedenini açıklamıyor.

Araştırmacılar, kanda bulunan ve iltihaplanmaya yol açan bazı maddelerin genellikle sabahları zirve yaptığını ve sabah kahvesindeki iltihap önleyici bileşiklerle dengelenebileceğini söylüyor.

Kaynak

1736341978768-yeni-proje-41.jpg

Ben öylenden sonra içerim bir keyif kahvesi. Şimdi benim durumum ne? Kaç yıl ömrüm kaldı? Araştırma Türk kahvesini de kapsıyor mu?

Yaklaşık yüzde 36'sı sabah kahvesi içerken, yüzde 16'sı günün ilerleyen saatlerinde kahve içti. Çalışmaya göre sabah kahvesi içenler, ister günde 2 ile 3 fincan içen ılımlı içiciler olsun, ister daha fazla tüketen ağır içiciler olsun, daha düşük ölüm riskine sahipti.

Sabahları sadece bir fincan içenlerin sağlığa faydası daha az oldu. Riskler, araştırmaya katıldıktan sonra 9 ile 10 yıl boyunca katılımcıların tıbbi kayıtları analiz edilerek değerlendirildi.

İlk paragrafta sabah içenlerin daha düşük ölüm riskine sahip olduğu yazarken bir alttaki sabahlari içenlerin daha az faydalı olduğu yazıyor.
Kendi düşüncem ise sabahları aç karnına kahve icmek iyi değil

İlk paragrafta sabah içenlerin daha düşük ölüm riskine sahip olduğu yazarken bir alttaki sabahlari içenlerin daha az faydalı olduğu yazıyor.
Kendi düşüncem ise sabahları aç karnına kahve icmek iyi değil
Kahvaltıda içebilirsin.

Kahvaltıda içebilirsin.
Bu asla doğru değil elbette içenler var ama zaten enerji ile uyanıyorsun henüz enerjin bitmeden kahve ile gereksiz bir enerji yükleyip öğlene yığılıp kalıyorsun öğlen baslanmasi taraftariyim ben istisnalar hariç

Bu asla doğru değil elbette içenler var ama zaten enerji ile uyanıyorsun henüz enerjin bitmeden kahve ile gereksiz bir enerji yükleyip öğlene yığılıp kalıyorsun öğlen baslanmasi taraftariyim ben istisnalar hariç
Benim için Çay ile farkı yok Kahve'nin etkisinin. Hatta uyku getiriyor bazen. Öğleden sonra içersem de gece uykumu kaçırıyor. Avrupa ve Amerika'da kahvaltı Kahve ile oluyor. İngilizler hariç olabilir.

• Korkunç
Tepkiler: ne
Saat falan farketmez ne zaman aklıma düşerse o zaman yaparım sabahın körüde olsa gecenin yarısıda

Üniversite zamanları ; Öğleden sonra saat 4 gibi kütüphaneye gidiyoruz. Sabah 7 de kütüphaneden çıkıyoruz. Eve git 8 de yat öğleden sonra 2-3 gibi kalk tekrar kütüphaneye. Rutinimiz bu.

Kahve otomatı var 1 liraya kahve veriyor. Günde belki 8-9 bardak içiyoruz.

O yıllardan kalma vücut direnç geliştirmiş olacak ki, bende ne uyku kaçırır ne çarpıntı yapar. Hala da günde 3-4 bardak içerim.

Dipnot : Asla Türk Kahvesi veya Granül kahve değil. Evde Cafe Au Lait ya da Flat White, büroda sütlü filtre kahve.

Artık sabahın köründe içmeyi bıraktım, önce kolajen sonra spor sonra da kahve olarak sırası değişti. Tşk.

Kahve pek aklıma gelmez ancak gün içerisinde içecek olursam da aromalı kahveler tercihimdir. Türk kahvesi içemiyorum.

Anlatın anlatın dinliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_1813.jpeg
    IMG_1813.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 4
Bütün fransa seni kınıyor.
Burada Sabah kahve içilmeden işe başlanılmaz.
Sabah kahvaltıda buna dahil.
Bu saatte kahve içersem uyuyamam diye bir düşünce hiç yok burada.

• Üzgün
Tepkiler: ne
Şu an içiyorum, sabahta içtim, öğlende içtim, birazdan da ikram edilecek yine içeceğim.
Peki bu bilgiler ışığında topu ne zaman havaya dikiyorum ?

bir aylak bakkal üniversitesi çalışması daha :D

Şunun gercekten yapıldığına inanan varsa elimde satılık köprü var.

Hahha düşünsene adama yolda soruyorsun "abi kahveyi kaçta içersin" 10 yıl sonra telefonla arayıp soruyorsun "abi öldün mü"

Geri