Araştırma: Burçlara ve astrolojiye inananlar narsist ve daha az zeki

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
22FBC02E-FE9D-45F5-A3D3-36B5F5B8241E.jpeg

İsveç’te yapılan yeni bir araştırma, astrolojiye ve burçlara inanan kişilerin daha narsist ve daha az zeki olma eğiliminde olduğunu ortaya çıkardı. Bilim insanları, astrolojinin kişilerdeki ‘büyüklenme’ duygusunu güçlendirdiğini ve bunun narsistik kişilik özelliğini desteklediğini söyledi.
İsveç'te yer alan Lund Üniversitesi'nden psikologlar, astrolojiye olan inançları ve kişilik profilleri hakkında 250'den fazla kişiyle anket yaptı.
Güçlü astroloji inancına sahip olanlar narsisizmde daha yüksek puanlar alırken, zeka testlerine daha düşük puanlar aldı.

‘Gerçeklere daha dirençliler’​

NTV'nin aktardığına göre bilim insanları, burçlara olan inancın, uyumluluk ve dışa dönüklük gibi özelliklerle de bağlantılı olduğunu buldu. Araştırmacılar, narsistlerin burçlara daha duyarlı olabileceğini çünkü gerçeklere daha dirençli olduklarını açıkladı.

Bu konuyla alakali dusuncelerinizi merak ediyorum arkadaslar?

burçlara inanan da ne bileyim

Hayır zekâ ile ne ilgisi var? Bir taraflarından hipotez uydurmuşlar.
bu şey gibi mesela pembe saçlıların dahi olduguna inanma gibi bir şey.

Gerçeklere direnç gösteriyorsa bir insan, zaten çok zeki olamaz çünkü araştırma sonuçları ve kanıtlara rağmen, var olan gerçeği inkar eğilimde olmak ciddi bir sorundur.
Narsist kişiler de kendini kusursuz görür ve burçlara yapılan övgüler, o kişilere kendini iyi hissettiriyor olabilir.

Konu hakkında daha fazla araştırma sonucu olmadan ne söylenebilir, şahsen emin olamadım.

Daha az zeki "
Buna şahit oldum, her anlarını yarın planını gelecek ay yapacagı etkinliği astrolojiye göre ayarlayanlar oldugunu varsayarsak bana çok mantıklı gelmiyor.

Gerçeklere daha dirençli de değiller. Eğer gerçeklere dayanıklı olsalardı, en ufak olumsuz bir haber de sarsılmazlardı. Astrologlar bu ay dolunay etkisini gösterecek diyor insanlar o ana kadar ruhen çöküyor. Başımıza ne gelecek diye bekliyorlar.

Bir yerde okumuştum. Bir kız düğün yapacaktı ve astrologa yazmıştı bu sene yıldızım nasıl diye, astrolog yıldızın düşük iyi şeyler olmayabilir dediğinde düğünü iptal etmiş sorunlar yaşamıştı ilşkisinde. Bunlar olumsuz faktörler.
Dün markete giderken Bir ablaya nasılsın dedim (komşumuz) bu aralar iyi değilim yıldızım düşük hep böyle hissediyorum olumsuz diyor.
Okadar inanıp içselleştirmek saçma geliyor bana.

Yav he he
Mayalar Osmanlı hatta komple insanlık tarihi falan da öyleydi.
Astrofizikçiler bitti psikologlar başladı.
Sen kalk Iq nun hele hele kisiligin- kişilik bozukluklarinin bı ton degiskeni parametresi varken temeli sağlam olmayan bir veriyle bilim bik bik bik diyo de.
Haklı da sayılırlar yani pandemiden bunalan çoğu kişi Astrologa gitti Son bi kaç yil. Psikologa Psikiyatriste falan gidin .Bak ekmeklerine taş konulunca sacmaliyolar sonra böyle

Forumum yüzde 90 ni idiot oluyo böylelikle.
Böyle bir forumun sahibi olmak istemezdim sahsen.Brehbreh.

Arkadaslar yapmayin ya hu.
Burc konulari acilinca,ilk daldiginiz konu onlar oluyor.

@Run hangi burc en güzel öpüsüyo konusu acar misin tatlim?

Hayatımı değiştirecek kadar astroloji takip etmiyorum ama koç görürseniz Bi yerde o benimdir .)

Bunu niye admin yaptın o zaman diye sormazlar ins

Arkadaslar yapmayin ya hu.
Burc konulari acilinca,ilk daldiginiz konu onlar oluyor.

@Run hangi burc en güzel öpüsüyo konusu acar misin tatlim?
Benim için sorun yok, ben Tanrıya da inanmıyorum :) burç neymiş, kahvede kumar oynuyorum. Bilimden, uzaydan, sevgiliden bahsediyor günlük burç yorumu ahah.
Açalım canım, şey de açmak istiyorum 100 Euro gönderebilir potansiyeli olan gurbetçiler hangi burçlar.

Astroloji bence de deli saçması ama saçma demeden önce ne olduğunu da öğrenmek gerek.

Posta gazetesi arka sayfasında akrepler çok iyi sevişirden öteye geçmek lazım. İşin içinde garip bir matematik var .) eğlencesine bakın arada ama buna göre hayat şekillendirmek garip xd

Acak yine de saçmalamışlar, koca bir hindistan gerizekalı ve narsist o zaman .p

Benim için sorun yok, ben Tanrıya da inanmıyorum :) burç neymiş, kahvede kumar oynuyorum. Bilimden, uzaydan, sevgiliden bahsediyor günlük burç yorumu ahah.
Açalım canım, şey de açmak istiyorum 100 Euro gönderebilir potansiyeli olan gurbetçiler hangi burçlar.
Aç aç aç.

Astroloji bana karşı olunca ben daha zeki çıkıyorum zannımca. Ölçüm yaptırmak farz oldu.

simdi astroloji islerine yeni baslayan veya sadece burclarin karakteristik ozelliklerini bilip ve ona gore davranan kisiler var. hani sey gibi dusunun. BEN ASLANIM, BU YUZDEN SENDEN DAHA HAVALIYIM tavirlari takinan var. bu basittir. oylesinedir. gazeteden gunluk burc yorumu okuyup ona inanan tayfadandir. fala inanma, falsiz da kalma tayfadandir.

boyleleri zaten inanmasin. uzak dursun. gezegenleri ve konumlarini, her bir seyin anlami olduguna inanan insanlarin ilgini ceken konular bunlar. ilimdir, ama ileri gidilmemelidir. anlayana.

Geri