Arap Baharı

Konu sahibi son olarak 4377 gün önce görüldü
dünya liderimiz biricik haşmetlimiz pek kıymetli bop eşbaşkanı rte'nin de önclüğünü yaptığı kuzey afrika'dan başlayıp türkiye'yi de içine alan müslüman ülkeleri amerikan kuklası yapma planıdır.

sorarlarsa elhamdülillah müslümanız dersiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Neo
Kişi kendine ne denli yabancılaşmış, arzusunu bastırmış ve nefret etmiş ise ötekinden o denli nefret eder. Bu bazen ırkçılık, bazen milliyetçilik, bazen yabancı düşmanlığı olarak tezahür eder. Ötekiden nefret gösterisi kendi komplekslerini gizleyeceğini zannetse de bu nafiledir. Sırıtır.

Bazen diline üstün ırk, adalet, haksızlık gibi terimleri pelesenk etse de sırıtmaya devam eder ezikliği. Ocean'ın ırkçi olduğu halde kendine ırkçıyım diyememesi gibi esekherif 'in Kürtçü diyerek okları bana yöneltmesi gibi, stonecypher 'in Arap olan Bahtiyarın yorumunu sonradan beğenmesi gibi...

Neyse ki Mara gibi umutlarimızi daima yeşertecek insanlar da var mesela, bu umut hep diri kaldıği sürece de karanlığinıza hapsolmayacağız.

Kişi kendine ne denli yabancılaşmış, arzusunu bastırmış ve nefret etmiş ise ötekinden o denli nefret eder. Bu bazen ırkçılık, bazen milliyetçilik, bazen yabancı düşmanlığı olarak tezahür eder. Ötekiden nefret gösterisi kendi komplekslerini gizleyeceğini zannetse de bu nafiledir. Sırıtır.

Bazen diline üstün ırk, adalet, haksızlık gibi terimleri pelesenk etse de sırıtmaya devam eder ezikliği. Ocean'ın ırkçi olduğu halde kendine ırkçıyım diyememesi gibi esekherif 'in Kürtçü diyerek okları bana yöneltmesi gibi, stonecypher 'in Arap olan Bahtiyarın yorumunu sonradan beğenmesi gibi...

Neyse ki Mara gibi umutlarimızi daima yeşertecek insanlar da var mesela, bu umut hep diri kaldıği sürece de karanlığinıza hapsolmayacağız.

Arkadaşım,

Açık konuşuyorum, ben IRK'cıyım. Arapları sevmiyorum. Araplardan nefret ediyorum. Emevi torunu suud ailesinden nefret ediyorum. Muhammet bin selmandan iğreniyorum. Araplar benim için Kerbela'da öldü. Ve bu dinin sapkınlıklarından dolayı kendilerine indirildiğini düşünüyorum, tıpki diğer dinlerde olduğu gibi. Bahtiyar'ın mesajını beğenmemin sebebi ise farklı yani senin bilmediğin sebeplerden dolayı. Benim arapları sevmemem, arap kökenli olan bir arkadaşımı da sevmeyeceğim anlamı taşımaz kaldı ki Bahtiyar bir çoğunuzdan daha Türk'dür. Kime de ne anlatıyorsam.

Adamlar Arap bahari diyerek ortadoguyu kan golune cevirdi. Milyonlarca insan ya oldu ya evinden vatanindan oldu.

Gozumuzun onunde cerayan eden bu hadiselerin kopurtulmesinde mezheplerin bu kadar yeri varken yok kurtcuymus, irkciymis felan bu savsatalari konusmak akilsizliktir. Hicbirseye hizmet etmez, hicbir yaraya merhem olmaz bos ideolojilerin pesinden gidenlerin sonu ortada.

Aklinizi basiniza devsirin, ulkenize yazik etmeyin. Kafanizi size hicbir fayda saglamayacak bos ideolojik kaliplarla doldurmayin.

Adamlar Arap bahari diyerek ortadoguyu kan golune cevirdi. Milyonlarca insan ya oldu ya evinden vatanindan oldu.

Gozumuzun onunde cerayan eden bu hadiselerin kopurtulmesinde mezheplerin bu kadar yeri varken yok kurtcuymus, irkciymis felan bu savsatalari konusmak akilsizliktir. Hicbirseye hizmet etmez, hicbir yaraya merhem olmaz bos ideolojilerin pesinden gidenlerin sonu ortada.

Aklinizi basiniza devsirin, ulkenize yazik etmeyin. Kafanizi size hicbir fayda saglamayacak bos ideolojik kaliplarla doldurmayin.

İnsanlar idealleri için yaşarlar ve ölüler İbo. Benim ideolojim safsataysa bana göre de senin bu düşüncen safsata. Zamanında Selahaddin Eyyubi Kudüs için boş bir hayal uğraşmayayım deseydi ne olurdu? Mustafa Kemal inanmasa ne olurdu? Çi-Çi Yabgu inanmasa ne olurdu?

Görüşleri safsata, akılsızlık olarak değerlendirmen hoş değil. Ben Turan ideolojisi ile yaşayan biriyim. Senin ya da bir başkasının o şekilde düşünmemesi bizi akılsız yapmaz.

[argo]arap poposu yalamaya meraklı arkadaşlar gitsin arap forumlarında gezsinler burada değil.[/argo]

Biz bunlarin icinden siyriliciz .

[argo]Ne demiş atalarımız: “Arap’ın bokunda boncuk yok”

Geçerli bir önerme since 960[/argo]

Son düzenleme:
Hicbir ulusu tek bir kategoride degerlendiremeyiz, cünkü uluslar aynı ekonomik yönetimin altında bulunsalar bile farklı sınıflardan ve farklı siyasal, dinsel mezhepsel, ideolojik düsüncelerden oluşur. Dolayısıy la iyi ve kötü değer yargıları da, kültürleri de, yasam tarzları da siniflarına, eğitim seviyelerine, hatta iklim kosullarına ve dini, siyasal görüşlerine göre degiskenlik göstermektedir. Aynı zamanda cesitli kan gruplarından ve ten renklerinden oluşurlar. Ama dünyanın tüm ırkçılarını tek bir kategoride ifade edebiliriz: aptallar grubu.

dinci yobazların, ideoloji sapkınlarının ve en önemlisi ırkçıların kökü kuruduğu zaman dünya yaşanabilir hale gelecek. Dünyaya dışkıladığı pislik dışında bir şey bırakmayan, [Argo] ************dan [/Argo] beyni sivilcelenen insanlar farklı ırkları aşağılıyor.

874396d84bd.jpeg

Hicbir ulusu tek bir kategoride degerlendiremeyiz, cünkü uluslar aynı ekonomik yönetimin altında bulunsalar bile farklı sınıflardan ve farklı siyasal, dinsel mezhepsel, ideolojik düsüncelerden oluşur. Dolayısıy la iyi ve kötü değer yargıları da, kültürleri de, yasam tarzları da siniflarına, eğitim seviyelerine, hatta iklim kosullarına ve dini, siyasal görüşlerine göre degiskenlik göstermektedir. Aynı zamanda cesitli kan gruplarından ve ten renklerinden oluşurlar. Ama dünyanın tüm ırkçılarını tek bir kategoride ifade edebiliriz: aptallar grubu.

Aynen size iade ediyor, beyin yaşınızın 1 olduğunu farzederek "hanimiş benim IQ güzelim, gel bakiyim gel sana gazoz vereceğim" diyorum. Bu yorumunuz ile ne denli bir aydın karakter olduğunuzu göstermiş oldunuz. Irkçıyım demek ayrı, insanlara hakaret etmek ayrıdır.

Normal şartlarda bu konuya dönüş yapmayacaktım ama ben konudışı bir yorum yapmıştım. Bunu stonecypher anlamıştır. Olayı çarpıtıp, karıştırmanın manası yok. Yoksa Arap ibaresini kullandım ama Türkiye de yaşayan ALEVİ ARAPLARINDAN bahsetmek istemiştim yoksa çalışmak için de olsa gittiğim Arabistan vatandaşı yobaz insanları ve diğer Arap ülkelerinde bulunan çoğu Müslüman gibi görünüp aslında ateist, madde bağımlısı, hayatlarında yolları Kabe'ye düşmemiş ve insanlara Müslüman süsü vermiş kişileri bende sevmiyorum. Ortalığı kan gölüne çevirip Arap Baharı adı altında yaşayanları da öyle. Anlamadan yorum yapmayın arkadaş. Inançlarıma ihanet etmem. Bazı arkadaşlar kendine gelsin isterse veya adımı kullanıp dost bildiğim insanlar ile ters düşmem adına saçma sapan yorumlar yapmasın bir zahmet. O zaman işin rengi de farklı olur, olaya bakış açım inanılmaz değişebilir. Bu konu da terbiye sınırını aşabilirim. Bunu kontrol edemiyorum ki sınır da iken belirtmek istedim.

NOT: Göçmen Arap bir ailenin çocuğuyum, bunun üzerinden kaybedecek arkadaş ve dostlarım yoktur.

Geri