Aralıklı Patlayıcı Bozukluk

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Derin Tartışmalar
🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
"Aralıklı Patlayıcı Bozukluk" aniden ortaya çıkan ve kontrol edilemeyen öfke, saldırgan davranışlar olarak tanımlanır ancak zaman zaman ortaya çıkan öfke nöbetlerinden farklı olarak, sürekli tekrar halinde olup bu durumu yaşayan kişi, çevresine ve kendine zarar verme eğilimindedir.

Başlıca belirtileri:
- Aile içi şiddete yatkınlık,
- Tehdit ve saldırgan tavırlar,
- Devamlı olarak kavga etme ya da kavga çıkartma çabası,
- Kontrolsüz öfke patlaması ve nöbetler

Bu benim aralıklı patlayıcı bozukluk oldugumu bilmiyordum yine bugün aydınlandık Sjsjssj

Bu benim aralıklı patlayıcı bozukluk oldugumu bilmiyordum yine bugün aydınlandık Sjsjssj
Senin durumun böyle değildir @Serçe ciğim çünkü burada sürekli tekrar halinde olan bir öfke kontrolsüzlüğü var ve yıkıcı etkisi oldukça yüksek.

Öfke şayet kontrolsüz hale gelirse kişi çoğu zaman bu durumun farkına varamıyor maalesef.

Öfkenin en kötü tarafı tıpkı Seneca'nın da ifade ettiği gibi: "Hedef aldığı kişiden daha çok öfkeyi yansıtanı yok eden bir çeşit asittir."

Değil zaten ben ani sinirlenir zarar vermeden otururum öylemiydi ya Sjsjsj

Tarif edilen tiplerin ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde veya cezaevinde olması ihtimali çok değil mi?

Çünkü böyle tiplerin toplum içinde barınamadığını biliyorum.

Kendi gerçekliğinin farkında olması çok zor olduğu için yakın çevresinin fark etmesi ve kişinin ona göre de uzman yardımı almaya ikna edilmesi gerekir. Öfke ile kalkan her zaman zararla oturur, en başta sağlığını bozar.

Son düzenleme:
Ayy senin pamuklara sarip sarmalayip buyuttugun cocuguna boylesi denk gelecek.. Allahim yine cok pozitifim..

İki yıl öncesine kadar bendim. Şu an tabi daha sakinim. Tek fark uzun süre biriktirip birden patlıyorum kısa süre sonra sakinleşiyorum. O öfke patlamasında bağırıp küfür etmem lazım başka türlü sakinleşemem.

Geri