arabalardaki arka camlar neden tam açılmıyor?

• Kullanıcı ZiFiR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 2131 gün önce görüldü
Hayatım boyunca çoğu arabadaki arka camların tam açılmayışını anlıyamadım bide burda sorayım dedim

Hmmm ben de bilmiyorum, soruyu cabrio arabası olmaya bir fakir arkadaşımız cevaplayabilir mi ?

Dikkat edersen ön ve arka camların şekilleri farklıdır. Ön camlar tamamen kapının içine girebilir ama arka camlar özellikle küçük arabalarda çamurluğa yada arka tekerleğe yakın olduğu için pay yoktur :)

Forumda konusu acilsin, sorulsun diye .p
Ay tamam banlamayin ben kendim giderim:T:

Valla yazın tavanı açıyoruz biz. Kışın zaten hava soğuk:T: Bilemedim.

ciddiyim lan çocuklar sarkıp düşmesin diye o

Arabaları dizayn eden mühendisler bunu kullanıcıların çocuklarının arabadan sarkmamaları için tercih ettiklerini söylüyorlar. Hatta arka camların açılmaması için arabaya kilit dahi koyuyorlar. Ama gerçeğin bununla alakası yok. Performansı en yüksek arabayı yapabilmek için katlanılması gereken bir durumdur bu. Dikkat ederseniz orta ve küçük boy arabaların çoğunda arka tekerlekler arka kapılara çok yakındır. Bu nedenle ön ve arka kapıların şekilleri farklıdır. Ön kapıda camın dibine kadar girmesi için yer varken arka kapılarda tekerleğin ve çamurluğunun konumlarından dolayı alt kısım daraldığından yer yoktur. Bu, şekilden dolayı zaten arka kapıdan inmek de daha zordur. Cam, kapının düz devam eden kısmındaki yuvasına kadar inebilir, daha sonra gidebileceği bir yer yoktur.

Geri