Arabadan anlayan beyleri konuya alalım

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Araç otomatik şanzıman peugeot 406 2000 Sv.

Sorun şu : Özellikle bu mevsimlerde soğuk havalarda aracı ısıtmadan hareket edince, kar ve spor modu ışıkları ikisi de yanıp sönmeye başlıyor ve araç gürültülü bir şekilde kendini üçüncü vitese atıyor ve sanziman korumaya geçiyor. Bu sorun neyden kaynaklanabilir bilgisi olan var mı?

Cinsiyet ayrımı yapmasaniz söylerdim şimdi biliyorum ama söylemeyeceğim.

gri'ye katılıyorum ne demek arabadan anlayan beyler? her gün mustafa sandal dinliyorum ben.

araç dizel ise kış gününde 7-10 dakika ısıtmazsan motora zarar verirsin

cinsiyetçi konulara bayılıyorum. defolun gidin bu konudan bayan olanlar.

Arızanız %90 selenoid valflerden kaynaklıdır. Yanlış bilmiyorsam şanzımanın orada 3 tane selenoid valf olması lazım. Ya oradaki soketlerde bir problem vardır yada selenoid valfin komple kendisinde vardır. Eğer sorun ilkinde ise çözümü daha kolaydır. İkincisinde ise selenoid valfleri değiştirmeniz gerekir ki o da çok pahalı bir şey değil diye biliyorum.

Selenoid valf sorunu nedeniyle aracınız çekimden düşer ve vites geçişlerinde zorlama meydana gelir. Spor ve kar ikazının yanma sebebi de büyük ihtimalle budur. Bu sorunu çözmez ve aracınızı kullanmaya devam ederseniz şanzımana zarar verebilirsiniz ve şu anki arızanız 1 ise onu 5'e çıkartırsınız. Zira şanzıman arızaları baş ağrıtır.

Benim aklıma gelen bu. Tamirci değilim. Mekanik ve elektriğin içerisinde olan bir mühendisim. Burada ne yazarsak yazalım, her şekilde ustaya göstermeniz gerekiyor.

Arızanız %90 selenoid valflerden kaynaklıdır. Yanlış bilmiyorsam şanzımanın orada 3 tane selenoid valf olması lazım. Ya oradaki soketlerde bir problem vardır yada selenoid valfin komple kendisinde vardır. Eğer sorun ilkinde ise çözümü daha kolaydır. İkincisinde ise selenoid valfleri değiştirmeniz gerekir ki o da çok pahalı bir şey değil diye biliyorum.

Selenoid valf sorunu nedeniyle aracınız çekimden düşer ve vites geçişlerinde zorlama meydana gelir. Spor ve kar ikazının yanma sebebi de büyük ihtimalle budur. Bu sorunu çözmez ve aracınızı kullanmaya devam ederseniz şanzımana zarar verebilirsiniz ve şu anki arızanız 1 ise onu 5'e çıkartırsınız. Zira şanzıman arızaları baş ağrıtır.

Benim aklıma gelen bu. Tamirci değilim. Mekanik ve elektriğin içerisinde olan bir mühendisim. Burada ne yazarsak yazalım, her şekilde ustaya göstermeniz gerekiyor.

No pasaran teşekkür ederim dostum.
Benim de aklıma gelen valfler ve yağ basınç sensörü olmuştu. Peugeot forumlarına baktım şimdi bu sıkıntı 406 lar da kronik ve genelde basınç sensörü deniliyor. Pazartesi günü servis yolu görüldü bize anlaşılan :)

No pasaran teşekkür ederim dostum.
Benim de aklıma gelen valfler ve yağ basınç sensörü olmuştu. Peugeot forumlarına baktım şimdi bu sıkıntı 406 lar da kronik ve genelde basınç sensörü deniliyor. Pazartesi günü servis yolu görüldü bize anlaşılan :)

Konuya mesaj attıktan sonra ben de Peugeot forumlarına baktım. Orada da selenoid valf arızası dense de radyatör kaynaklı diyenler de var. Yağ ısınıyor ve radyatör gerekli soğumayı yapmadığı için selenoid valfler de özelliğini kaybetmiş olabiliyor deniyor. Yani özetle selenoid valflerde problem olması muhtemel ama yanı sıra radyatörde de bir sorun olabilir deniyor.
Velhasıl kelam, arızaları arttırarak akşam akşam moralinizi bozmuş olmayayım. Sadece bildiğimi ve bulduklarımı iletiyorum size.

Yanı sıra İstanbul'dasınız sanırım. Birden fazla servis vardır muhakkak. Servis her ne kadar en iyi çözüm olsa da birbirlerine göre tavırları değişiyor. Bazıları müşteriyi yolmak için elinden geleni yapıyor. Önce fiyat almanızı öneriyorum zira sanayide 150 TL'lik(ustaya da 50 vermiştim, toplamda 200) bir parça ile çözdüğüm bir arızaya servis 6bin TL fiyat çıkarmıştı(Nissan servisiydi benimki).

Rica ederim. Kolay gelsin.

Şanzıman ile valflerin arasına 2000 TL sıkışmış olabilir.
Servise götürün onları oradan çıkarsın arabanın bişeyciği kalmaz : )

Sanziman yagindandir. Arac isininca duzeliyosa.

20 yaşında araba la o. O kadar olacak

Tamirci arkadaşıma bu mesajı yolladım verdiği cevap ısıtma bujisine baktırsın oldu..

Soracağın başka şey varsa yardımcı olurum..

Özellikle bu mevsimlerde soğuk havalarda aracı ısıtmadan hareket edince.."

Cevaba gerek yok,kendin vermişsin.

Geri