Ara sira isyerinden "hasta" kalmak

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Hic hastalanmayan insanin bi nevi hakki (yillik izin gunleri disinda). hani yazilmamis, ama herkes tarafindan bilinen gorgu ve nezaket kurallari vardir ya? aynen o hesap. kendine verdigin ufak 3-5 gunluk tatil diyelim. insanlik adina anlasilabilir bir durum. ustelik kendin planliyorsun.

"hmmm... en son nezaman hasta kaldim? 2020 yilinda subat ayinda 3 gun demek... hmmhh.. aslinda bu aralar da yorgunum. 2021 yilinin haziran ayinda hasta kalayim ben"

unnamed.gif

thalassa ne diyorsun , bizi anında kovarlar hasta kalirsak

Bizde neden oldugunu soramiyorlar bile. Sadece iyi misin, bir seye ihtiyacin var mi diyorlar nezaket icabi… Yilda 5 gun hastalik iznimiz var. Baska sirketlerde cok daha fazla.

Anca bizim Türkler hasta numarası yapar.

• Üzgün
Tepkiler: W
Bizde neden oldugunu soramiyorlar bile. Sadece iyi misin, bir seye ihtiyacin var mi diyorlar nezaket icabi… Yilda 5 gun hastalik iznimiz var. Baska sirketlerde cok daha fazla.
Cok az shini, yani diyelim kanser oldu 5 gunden sonrasini odemiyorlar mi ? Bizde kadro alan hastaliga cikiyor aylarca depresyon numarasi. :d

Cok az shini, yani diyelim kanser oldu 5 gunden sonrasini odemiyorlar mi ? Bizde kadro alan hastaliga cikiyor aylarca depresyon numarasi. :d
Ya o durumda belki ucretsiz izin veya ucretli izin kullandirtiyorlardir. Bence de cok az. Bazi sirketler guya limitsiz ama hasta olsan da alamiyorsun, ust seviyedekiler mutsuz olacak diye

Hasta olan kişi işe gelmemelidir çünkü hem verim düşüyor hem de başkalarına bulaştırma riski var ancak hasta numarası yapmak tabii ki etik değil.:)

Rapor almazsan direk kesiyorlar gelmediğin gün kadar hatta yemek paranı bile kesiyorlar ne tatil yapması..Sabah uyuya kaldım bahanesi ile bazen geç gidiyorum ancak o kadar izin verebiliyorum kendime.. .p

Yabaniden sonra talassa ve baglamindan koparilan konulari.
Yada turkce bu kiza gore degil.

Yabaniden sonra talassa ve baglamindan koparilan konulari.
Yada turkce bu kiza gore degil.
Yurt dışında yaşayan kişilerin Türkçe kullanımında hata yapmasında bir sorun yok ancak ülkemizde doğup büyüyenleri şahsen ben de anlamıyorum.

"Ya da" her zaman ayrı yazılır yoksa Türk mitolojisinde yer alan "Yada Taşı" anlamına gelir.:)

• Alkış
Tepkiler: W
Bizde arkadan söyleniyorlar, geç gelsen de kimsenin gıkı çıkmıyor. Eleman yetişmiyor artık, gelen gençler de işin stresini görünce kaçıyorlar. Bu bakımdan rahat.

Yurt dışında yaşayan kişilerin Türkçe kullanımında hata yapmasında bir sorun yok ancak ülkemizde doğup büyüyenleri şahsen ben de anlamıyorum.

"Ya da" her zaman ayrı yazılır yoksa Türk mitolojisinde yer alan "Yada Taşı" anlamına gelir.:)
Mesla biz notellayi dochtland'tan aliyüz der bir alman türk

Benim hastaliga cikma hastalik iznini kullanmam icin milyon sebebim, hastaligim var. Ama ruh hastasi gibi ișe gitmeden duramiyorum beni motive ediyor yaptigim is.

Geri