Apple Kafaları Karıştırdı

Konu sahibi son olarak 3772 gün önce görüldü
Apple iPhone satışlarında yüzde 26'lık artış yaşamasına rağmen kârlılığında düşüş yaşadı. Apple'ın piyasa değeri 1 yılda 160 milyar dolar geriledi.

Apple üçüncü çeyrek bilançolarını açıkladı. Mali yılın son çeyreğinde yeni ürün tanıtmayan Apple'ın kârı yükselen iPhone satışlarına rağmen bir önceki döneme göre düşüş gösterdi. 28 Eylül'de biten 3 ay boyunca Apple 7.5 milyar dolar kâr sağlarken geçen sene bu rakam 8.2 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Yıllar süren büyüme sürecinden sonra Apple'ın kârlılığı böylece üç çeyrek üst üste düşüşe geçmiş oldu.

Yine de bu kârlılık rakamı analistlerin tahminlerinden daha iyi çıktı. Ancak mali yılın sonunda Apple'ın piyasa değeri 1 yılda yüzde 25 gerileyerek 160 milyar dolar birden düştü. Apple'ın piyasa değeri bugün 481 milyar dolarda bulunuyor. Bu rakamla Apple hala dünyanın en değerli şirketi unvanını koruyor.

Apple'ın gelirleri ise yükselen iPhone satışlarıyla yüzde 4 artarak 37. 5 milyar dolara yükseldi. Bu rakam da analistlerin tahminlerinden 600 milyon dolar daha iyi.

YATIRIMCILARIN KAFASI KARIŞTI

Apple'ın üç çeyrektir devam eden kârlılık düşüşü üzerine ünlü yatırımcı Carl Icahn CEO Tim Cook'a mektup yazıp yaklaşık 150 milyar dolarlık hisseyi geri almasını önermişti. Icahn böylece Apple'ın hisse fiyatlarının artacağını söylemişti. Ancak Tim Cook yılsonuna kadar hisse alım programı uygulamayacaklarını açıkladı.

Apple yeni ürünleri parmak izi okuyuculu ve altın kapaklı iPhone 5S ile renkli kapaklı iPhone 5C'yi bu bilanço döneminin son haftasında piyasaya sürmüştü. Şirket bu ürünlerin bilançoya etkisini açıklamazken 33.8 milyon iPhone satıldığını belirtti. Bu rakam geçen seneye göre yüzde 26'lık artışı temsil ediyor. Ancak bu satışların kârlılığa yansımaması yatırımcıların kafasını karıştırmış durumda. Bir sonraki çeyrekte iPhone 5S ve iPhone 5C satışlarının etkisi merakla bekleniyor.

Öyleymiş bizim paramızla ne kadar eder sence :D

Çok eder çok :D İnsanlar çılgınlar gibi 5s alıyor geceden sıraya girip sabah 8de tüm telefonları tüketiyor apple buna rağmen yeterli üretimi sağlamıyor mu napıyor bilmiyorum ama bildiğim şey paraya ne para ne de money dedikleri :D

Ben sevmiyorum ıphone .
belki de olmadığı içindir .
Aaahh.

ben arkadasimi ayarttim amerika da siraya girecekti bana da aldi :D artik gelsin gorucem ama ben bir apple sever olarak apple'a inancim tam yine yukseltirler. Bilancoya etkisini aciklamadi derken katmamismi aciklamaya yoksa ne kadar pay tuttugunu mu belirtmemis. Eger katmadiysa bu iphone satislariyla artar ipad air cikti yeni. Gerci baska bir Steve Jobs bulamazlar ama yine de yukselecegi kanisindayim beklenen kadar olmasada[ malum 5c talebi beklenenden azmis]

ben arkadasimi ayarttim amerika da siraya girecekti bana da aldi :D artik gelsin gorucem ama ben bir apple sever olarak apple'a inancim tam yine yukseltirler. Bilancoya etkisini aciklamadi derken katmamismi aciklamaya yoksa ne kadar pay tuttugunu mu belirtmemis. Eger katmadiysa bu iphone satislariyla artar ipad air cikti yeni. Gerci baska bir Steve Jobs bulamazlar ama yine de yukselecegi kanisindayim beklenen kadar olmasada[ malum 5c talebi beklenenden azmis]

Bence arkadaşının kıymetini bil :D
5sde üretim hatası varmış batarya ile ilgili. Bazılarında. Onlar değiştirilecekmiş yenisi ile.

Yeni İOS 7 güncellemesi telefonumu ağırlaştırdı biraz. Daha kullanışlı ama kasıyor eskisine göre. Yeni bir güncelleme daha verdi sonra, hata düzeltmeleri ile ilgili olsa gerek ama onu yapamadım henüz. Onun için de illaki wireles bağlantısı istiyor. Wireles'in olduğu bir yer bulursam yapacağım, belki düzelir biraz.

Yeni İOS 7 güncellemesi telefonumu ağırlaştırdı biraz. Daha kullanışlı ama kasıyor eskisine göre. Yeni bir güncelleme daha verdi sonra, hata düzeltmeleri ile ilgili olsa gerek ama onu yapamadım henüz. Onun için de illaki wireles bağlantısı istiyor. Wireles'in olduğu bir yer bulursam yapacağım, belki düzelir biraz.

oiseauderose keroLayn doğru diyor arkadaşının kıymetini bil hem orda daha ucuza alırda :D No Pasaran Bunlarında her sürümünde bir hata çıkıyor zaten ben onuda anlamış değilim :)

oiseauderose keroLayn doğru diyor arkadaşının kıymetini bil hem orda daha ucuza alırda :D No Pasaran Bunlarında her sürümünde bir hata çıkıyor zaten ben onuda anlamış değilim :)

Haklısın. Ben 4S kullanıyorum ve de bildiğim kadarıyla 5'lerde de şarj problemi var. Bir de wireless problemi yaşadım 2 defa. Wireless hiç açılmıyordu. Araştırdığım kadarıyla problem yazılımsal değil donanımsaldı. Sorunu çözmek için telefonu buzdolabının buzluk bölmesine koydum, yarım saat kadar beklettim ve ani şarja maruz bıraktım. Soğuk, batarya şarjında ani bir düşüş göstermişti. %80 lere yakın olan şarj soğuktan ötürü yarım saat içinde %5 e düşürmüştü. Ani şarj sonrası telefonu kapattım ve ardından açtım, sorun çözülmüştü. Ama bu geçici bir çözüm oldu. 40 gün sonra kadar yine wireless problemi verdi. Yine aynı yöntemi uyguladım ve yine düzeldi. 2 aya yakındır bir problem vermedi. Bakalım ne zaman bozulacak =))

Haklısın. Ben 4S kullanıyorum ve de bildiğim kadarıyla 5'lerde de şarj problemi var. Bir de wireless problemi yaşadım 2 defa. Wireless hiç açılmıyordu. Araştırdığım kadarıyla problem yazılımsal değil donanımsaldı. Sorunu çözmek için telefonu buzdolabının buzluk bölmesine koydum, yarım saat kadar beklettim ve ani şarja maruz bıraktım. Soğuk, batarya şarjında ani bir düşüş göstermişti. %80 lere yakın olan şarj soğuktan ötürü yarım saat içinde %5 e düşürmüştü. Ani şarj sonrası telefonu kapattım ve ardından açtım, sorun çözülmüştü. Ama bu geçici bir çözüm oldu. 40 gün sonra kadar yine wireless problemi verdi. Yine aynı yöntemi uyguladım ve yine düzeldi. 2 aya yakındır bir problem vermedi. Bakalım ne zaman bozulacak =))

Milletin iphoneleri verip neden samsung aldığına şaşırırdım meğer sorunlardanmış :D

Bilmem mi kiymetinii. Canimdir o benim. Ben de iphone 4 var su an evet biraz agirlastirdi ancak onun disinda bir problem yasamadim ben, cok insan problem yasamis ama ben de buyuk bir problem yok isleyisini engelleyen. iOS7 seven nadir insanlardanim.

Geri