Apple, iPhone Hayranlarına İki Pahalı Sürpriz Hazırlıyor

• Kullanıcı Thanatos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarlar
Konu sahibi son olarak 5111 gün önce görüldü

Benden, seni anlatmamı isteselerdi, bir yürek anlatırdım içinde koskacaman bir dünya, dünyada kocaman bir fener ve sevgi yolu aydınlatan.

Deselerdi yaz onu; yazardım en güzel şiirleri dilsiz istekleri dipsiz kuyu sarınçlarında yuvarlanan aşkları. Yazardım parmaklarım morarıncaya kadar yazardım, yüreğim yorulup duruluncaya kadar.

Deselerdi çiz onu; çizerdim dünyayı, dünya her tarafı yedi veren gülleri yedi renk açan en mevsimsiz çiçeklerin açtığı nakışlı oyalı özenli bir dünya ve korkardım kendi çizdiğim dünyaya dokunmaya, korkardım çiçeklerin yaprakların solmasından.

Deselerdi kim O ?
O derdim O işte yüreğinde deryaları taşıyıpta tek bir dünyalıya konuşamayan, o sınırsız sevgi deryasında yelken açıp giderken sevgisini utangaç kişiliğine gömen biri idi.

Ve O derdim ;
Beni sabahlara kadar kendisini düşünmek zorunda bırakan insafsız biri O konuşsa yüreğindeki allı tebessümlerde kaybolurdum, konuşsa yanmadan yıkılmadan söndürürdü beni derdim. Sigaram kadar tiryakisi olduğum içkim kadar başımı döndüren, görmediğim kadar özlediğim, özlediğim kadar dokunamadığım, dokunamadığım kadar ürkek...

Ve O derdim ;
Yaşayıpta yitirdiğim değil yaşamayıpta bilmek istediğim, konuşmasını beklediğim kızıl dudaklarına hasretlendiğim hasreti ile eridiğim, yanımda iken bile özlediğim gittiği yolu kıskandığım aydınlık günlerimi aradığım.

O derdim...

Uzun yıllardır premium bir teknoloji markası olarak bilinen Apple, bu yıl gerçekleştireceği atılımlar ile 'gereksiz pahalı' bir marka olarak anılmaya başlanabilir.
Japon teknoloji blogu MacOtakara, Çin’deki iPhone tedarik zincirinde bulunan güvenilir kaynaklarından aldığı bilgiler sayesinde Apple’ın 2019 model iPhone’lar hakkındaki planlarını yavaş yavaş ortaya çıkarıyor. Fakat sitenin yine iPhone tedarik zincirindeki kaynaklarından edindiği son bilgiler, Apple’ın ilginç arayışlarda olduğunu gösteriyor.

MacOtakara’ya göre Apple, 2019 yılında 5 yeni iPhone modeli tanıtacak. Bu modellerden üçü iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR’ın yeni sürümleri olarak karşımıza çıkarken, bunlara ek olarak 6.1 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı iki ayrı premium model daha tanıtılacak. Bu modellerde daha gelişmiş kamera kurulumları ve ters kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra cihaz kutusunda 18W USB Type-C’den Lightning’e hızlı şarj adaptörü bulunacak.

222f1e7d287172c9f9113121ac9a9bf1ba8ef837.jpeg

Samsung, Galaxy S10 ailesini 4 farklı model olarak piyasaya sürmüştü. Bu nedenle Apple’ın 5 farklı iPhone ile karşımıza çıkması normal gibi gözükebilir. Fakat Samsung’un dördüncü Galaxy S10 modeli 5G desteğine sahipti. 5G teknolojisi ilk başlarda her yerde bulunmayacağından ve pahalı bir donanım gerektirdiğinden bu ürünü ayrı bir model olarak satmak mantıklı bir karar gibi görünüyor.

Bununla birlikte Apple’ın hem katlanabilir hem de 5G destekli iPhone modelini 2020 yılından önce tanıtması beklenmiyor. Dolayısı ile şirketin 4. ve 5. bir iPhone modeli piyasaya sürmesi için bir gereklilik bulunmuyor. Ayrıca mevcut ‘premium’ model olan iPhone Xs Max’in bile fiyatı eleştirilirken daha da pahalı olacak bir iPhone modeli piyasaya sürmek, şirketin premium bir markadan ziyade pahalı bir marka olarak algılanmasına neden olabilir.

bittibitiyor[dot]com apple eski havasını kaybetti.. sonu Nokia, Ericsson gibi olacak.

Google 'in Android platformunu kullanarak yaptigi skandallarin ardindan zorunlu kullaniyorduk iphone u.

Ancak Apple in son nesilde kaliteyi dusurup, amerika hukumetinin Cin e yaptigi extra %10 vergiyi de bahane edip yaptigi anlamsiz zamlardan sonra sonunda ellerinde patladi. Tabi daha oncesinde pil durumu kotulestiginde yazilimsal olarak iphone lari yavaslatma skandali da tarihe gecmisti. Bunun uzerine pil degisikligini 25 dolara dusurdu ve ozur diledi.

Ancak benim icin asil bomba, iphone xs satislarinin dusmesinin ardindan Tim Cook ile yapilan roportajda, Tim Cook, satislarin dusmesinin bir sebebinin de, pil degisimini 25 dolara dusurdukleri icin insanlarin yeni iphone a gecmedigini soylemisti. Bu da Apple in musterilerine bakis acisinin, her sattigi cihazin son kullanma tarihinin bir sonraki nesilin cikisi olarak gormek istemesi oldugunu aleni bir sekilde gosterdi. Ustelik Ulkemizdeki doviz farkini dusununce... Bu da yetmezmis gibi Apple Turkiye magazalarinda dolari da 7 TL + vergi uzerinden gosterince alternatif bakmaya basladik.

Google ayni Google. Android ayni Android. Alternatif olarak Samsung un cop servislerinden olusan ve bir iki sene icerisinde donanimsal olarak yipranacak sekilde dizayn edildigini de dusundugum icin baska ne arasam diye dusunurken bir arkadasin OnePlus i tavsiye etmesi uzerine cok sukur Oxygen OS ile OnePlus dan cok memnunum. Oxygen OS android tabanli olmasina karsin gercekten gizlilik ile ilgili extra ayarlari, uygulama davranislari uzerindeki kontrollerinden dolayi cok memnunum simdilik. Cok sukur Apple tuzagindan da kurtukduk. Daha iyi donanim ama iPhone XS max in 1/3 fiyatina...

Simdi hala daha cok musterilerini somurmek icin cikardiklari Tv+, Arcade ve digerlerinden bahsetmek istemiyorum bile. Tek kelime ile Apple hem suan hem de gelecekte cebinize girecek her kurusa goz dikmis bir firma olma yolunda. Bunu yaparkenki caresizlikleri dolayisiyla bakalim daha neler gorecegiz...

Apple'in gibi devler için bir skandalın maliyeti Türkiye gibi ülkelerin GSMH si kadar oluyor. Android özgürlüğü varken apple ürünlerinin sunduğu zorluklar muadilerine göre astronomik fiyatlar üstelik bununda belli biz azınlığa hitap edebiliyor olması gibi bir çok etken. Kısa vadede olmasa bile uzun vadede Apple mobil ürünlerin sonunu getirecek. Şimdiden yatırımcıları 100milyar dolar seviyesinde kacis yaptı.

Geri