Apple iPhone 4S ve Samsung Galaxy S 2 Karşılaştırması

Konu sahibi son olarak 2622 gün önce görüldü
samsungvsapple.jpg
Akıllı telefon dünyasının iki büyük ismi Samsung ve Apple çekişmelerin en sert bir şekilde yaşandığı iki firma. Geçtiğimiz günlerde Apple Iphone 4s ile Samsung Galax S 2’yi sitemizde konu olarak ele almıştık. İki büyük devin arasında geçen rekabet her geçen gün artarak devam ediyor. Birbiri ardına çıkan akıllı telefonlar,tablet bilgisayar,dizüstüler ve birçoğu bu rekabet oldukça uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor hatta hiç bitmeyecek gibi görünüyor.
Bizde Bilginize.net yazarları olarak Apple Iphone 4S ile Samsung Galaxy S2 arasında bir karşılaştırma yapmaya karar verdik. Cihazların birbirinden farklı olarak neleri var ele alalım dedik bakalım neleri birbirinden farklı hep birlikte görecez….
Apple iPhone 4S ve Samsung Galaxy S 2’ninde tasarım olarak mükemmel bir şekilde tasarlanmış.Dış yüzeysel olarak bir fark bulmamız söz konusu degil teknik özellikler bakımından inceleyelim…
Iphıne 4s lansmanı 4 milyon satış ile kendi rekoru olan Iphone 4 geçti.Ama gelelim ki Samsung Galaxy S 2 yi geçemedi.Samsung Galaxy S 2 yaklaşık olarak 10 milyon üzeri bir satış ile Iphone 4 S’e fark atmış durumda.

Apple iPhone 4S ve Samsung Galaxy S 2 Karşılaştırması Teknik Özellikler açısından;

İşletim Sistemi Karşılaştırması:
Samsung Android işletim sistemi kullanırken,Apple İOS 5 işletim sistemini kullanıyor.
Samsung Galaxy S2 Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemini kullanırken, Apple iPhone 4S iOS 5 işletim sistemi ile birlikte geliyor.
İşlemci Karşılaştırması :
İşlemci performanslarına bakıldıgında her iki akıllı telefonda çift çekirdekli işlemcilere sahip. Apple kendi A5 chipset’ini kullanırken, Samsung ise ARM V7 işlemcisini kullanıyor.
Ekran Karşılaştırması :
Ekran olarak baktığımızda ise Samsung Süper Amoled teknolojisini kullanırken, Apple Retina Display teknolojisi kullanıyor.
Çözünürlük Karşılaştırması :
Galaxy S2 4.3 inc.ve 800×480çözünürlüğü desteklerken, iPhone 4S 3.5 inc. ve 960×640 çözünürlüğü kadar destek veriyor.

samsung-galaxy-s-2-vs-apple-iphone-4-460x250.jpg

Apple’ın yeni oyuncağı iPhone 4S gündemi işgal etmiş durumda. Bu aralar akıllı telefon almayı planlayanların aklı iyice karıştı. Samsung’dan ilginç bir hamle geldi ve Güney Koreli akıllı telefon devi kendi amiral gemisini iPhone 4S ile karşılaştıran bir tablo hazırladı.
Samsung tam da iPhone 4S modelinin açıklandığı gün kaynaklara bir email ile aşağıda gördüğünüz tabloyu yolladı. Samsung yolladığı email’de Galaxy S 2 modelinin nasıl daha üstün bir cihaz olduğunu herkesin anlayabileceği bir dilde gösteriyor. iPhone 4S’in çıkış günü dağıtılan bu email Apple’ın canını oldukça sıkmış olmalı.
Karşılaştırma tablosu oldukça net ve basit. Akıllı telefonlardan anlamayanlar bile tabloya bakarak kolayca karar verebilir. Samsung Galaxy S 2 daha büyük bir ekrana sahip. Amerika’daki Galaxy S 2 versiyonlarında ekran boyutları operatörlere göre değişiyor ancak bu durumu değiştirmiyor.
Bağlantı yeteneklerine gelince, Galaxy S II yine üstün geliyor. Samsung Galaxy S II HSPA+ ağ hızı ve 4G desteği, iPhone 4S modelinin HSPA 14.4 ve 3G desteğinden çok daha üstün.
Karşılaştırma tablosunda konu elbette platform farkına da geliyor. Android uygulamaları Android Market’e ek olarak 3. şahıs sitelerden de indirilebiliyor. Samsung yolladığı email’de bunu açık bir ekosistem olarak tanımlamış. iPhone 4S kullanıcıları ise yalnızca App Store kullanmak zorunda, yani kapalı bir ekosisteme hapsolmuş durumdalar.
Samsung Galaxy S 2 tasarımı ile de iPhone 4S modelinden daha avantajlı. Galaxy S 2 8.9mm, iPhone 4S 9.3mm kalınlığında. İki akıllı telefon arasında kalanlar aşağıdaki tablo ile daha rahat karar verebilir.
Samsung-specs-406x1024.jpg

Geri