Bizde Bilginize.net yazarları olarak Apple Iphone 4S ile Samsung Galaxy S2 arasında bir karşılaştırma yapmaya karar verdik. Cihazların birbirinden farklı olarak neleri var ele alalım dedik bakalım neleri birbirinden farklı hep birlikte görecez….
Apple iPhone 4S ve Samsung Galaxy S 2’ninde tasarım olarak mükemmel bir şekilde tasarlanmış.Dış yüzeysel olarak bir fark bulmamız söz konusu degil teknik özellikler bakımından inceleyelim…
Iphıne 4s lansmanı 4 milyon satış ile kendi rekoru olan Iphone 4 geçti.Ama gelelim ki Samsung Galaxy S 2 yi geçemedi.Samsung Galaxy S 2 yaklaşık olarak 10 milyon üzeri bir satış ile Iphone 4 S’e fark atmış durumda.
Apple iPhone 4S ve Samsung Galaxy S 2 Karşılaştırması Teknik Özellikler açısından; İşletim Sistemi Karşılaştırması:
Samsung Android işletim sistemi kullanırken,Apple İOS 5 işletim sistemini kullanıyor.
Samsung Galaxy S2 Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemini kullanırken, Apple iPhone 4S iOS 5 işletim sistemi ile birlikte geliyor.
İşlemci Karşılaştırması :
İşlemci performanslarına bakıldıgında her iki akıllı telefonda çift çekirdekli işlemcilere sahip. Apple kendi A5 chipset’ini kullanırken, Samsung ise ARM V7 işlemcisini kullanıyor.
Ekran Karşılaştırması :
Ekran olarak baktığımızda ise Samsung Süper Amoled teknolojisini kullanırken, Apple Retina Display teknolojisi kullanıyor.
Çözünürlük Karşılaştırması :
Galaxy S2 4.3 inc.ve 800×480çözünürlüğü desteklerken, iPhone 4S 3.5 inc. ve 960×640 çözünürlüğü kadar destek veriyor.