Antalya Alanya Nasıl Bir Yer?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akdeniz Bölgesi
Güneyin en güneyinde Antalya'ya bağlı bir ilçedir Alanya. Sadece turistik anlamda isim yapmış küçük bir ilçedir. Küçük olmasının aksine dünyanın dört bir yanından millet yaz aylarında tatil yapmak için Alanya'yı tercih eder. Denizi, kumu ve güneşi ile eşsiz bir tatil şehri olmuştur Alanya.
Genellikle Alman ve Rus turistlerin akınına uğrar Alanya.
Kızıl Kule, Alanya Müzesi gezilmesi gereken yerlerdendir Alanya.
Gece hayatı da bar, disco ve pavyon tarzı eğlence mekânları ile renklenmistir. Yazın son derece renkli ve hareketlidir. Ancak kış için aynı şeyi söylemek güç.
Genelde yerli ve özellikle de yabancı turistler çok geldiği için biraz pahalıdır. Yeme içme, barınma vs vs.
Geçim kaynağı olarak da sebzecilik ve seracılık yaygındır. Seralarda muz başta olmak üzere domates ve salatalık üretimi yapılır. Yazları aşırı sıcak ve nemli olur. Halkın büyük çoğunluğu yabancıdır yaz aylarında.

Yazligimiz var Alanya da.
Yaz kis güzel bir sehir. Yazlari daha güzel tabi eglencesi pek bol.
Bu yaz tüm forumu davet ediyorum gelin eheh :p

çeyrek asırlık hayatımda henüz gitmediğim yer.

Antalyada en sevmedigim yer:P:o
Bir Kaş ,Kemer değil.​

En dandik tatil yörelerinden bir tanesi. Gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Ruslardan oluştuğu, üçerli dörderli gruplar halinde erkeklerin en çok tatile gittikleri, piyasada amelelerin kol gezdiği dandik sıradan bir yerleşim yeridir. Hiç bir zaman bir Kemer olamaz.

Antalya Türkiyede gidilmesi gereken yerlerdendir. Bu yaz Tatil için Antalyaya gitmeyi düşünüyorum ve gelir düzeyi iyi olan herkese tavsiye ediyorum. Alanyaya hiç gitmediğim için bir şey söylemem.

antalyanın güzel yerlerinden ama biraz olsun serinlikte olsun diyorsanız kemer bence daha cazip : )

Gidip görülmesi gereken bi yer olduğunu düşünüyorum. Antalyada yaşıyorum kendimi bildim bileli her yaz uğrarim Alanya'ya :) Turistik açıdan fazla olanaklı olduğunu da düşünüyorum Almanlar ve Ruslar daha fazla, denildiği gibi turistleri görmeye gelen yurdum insanı da çoktur :) Alanya sahili ve denizi muazzam güzellikte tavsiye ediyorum açıkçası :))

Alanya sosyal aktivitenin bol olduğu, Aşıklar mağarası, Dim mağarası gibi daha bir çok mağarasıyla, yamaç paraşütü, tekne turları ve kumsalı ile görülmesi gereken sıcacık denizi olan hareketli eğlenceli bir yerdir.

Sahil boyu denize nazır yüksek blokların ve denizinin de dalgalı olduğu güzel bir tatil beldesi. Bu arada, yerliden çok yabancıların rağbet ettiği bir yer.

Geri