annesini seven erkek, annesini seven erkektir. annesinin sözünü dinleyen erkek, güzel bir şey yapıyordur. babasının sözünü dinleyen erkek, güzel bir şey yapıyordur. hayırlı evlattır. bu kişi, karısının annesinin ve babasının da sözünü dinler ve karısına eksik yapmaz. anneni tutma beni tut bencilliğinde olan hanım hata yapar. herhangi bir tatsızlıkta haklı olanın haklılığı zaten bellidir ama ben eşim için annemi kırmam ve üzmem. sebebi, evvela annedir, yaşından ötürü haksızlığında bile ustalıkla idare edilmelidir ve çocukluğumda benim saçmalıklarıma karşı verdiği sabrı vermeliyimdir. yani tabi eğer ki huysuzluğu veya eşime karşı kastı varsa. eşim ve ben, anneme ve annesine, babama ve babasına karşı genç ve her daim cahil ve haksız olacağımız için, haklı da olsak hayati bir durum yoksa susup haklısınız demeliyiz. müdahale edileceği yerde uygun müdahaleler edilecektir ama bencillikten ötürü beni tut onu tutma beklentisine girecek bir eşim olsun istemem. at yarışı oynamıyoruz neticede. evlenip çoluk çocuğa karışacaksın ve bu hayatta annemle yarış halinde olmakla meşgul olacaksın öyle mi? ufak hesaplar bunlar. annem kayınvalidesine zerre saygısızlık yapmamıştır. yaşattığını yaşarsın bu hayatta.