Günlük annemin sözlüğü

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
hayatım boyunca sadece annemden duyduğum, başka hiçbir şahıs tarafından dile getirildiğini işitmediğim sözleri, deyimleri, söylemleri ve söyleyişleri bu başlık altında sözlükleştireceğim..... bir uyarıyla; sözlükleştireceğim ifadelerin çoğu/bazıları argo içerebilir, cinsiyetçi göndermelerde bulunabilir, bir kişiyi veya grubu hedef alabilir......

fış domuzu: yaşamın pek çok zorlu koşuluna rağmen kendisine hiçbir şey olmayan, bu koşullar içerisinden kılına zarar gelmeden sıyrılan kişi için yaptığı bir benzetme.
benzer: karada ölüm olmamak
cümle içinde: şu fış domuzuna bak hele, hiç hasta oluyor mu!?

Ben sizin oralarda hep andır galsın duydum skljs

sıkıldığında, bunaldığında, kızdığında:

"ay şimdi yangın var diye bağırcam"

edit: oggy, günlük olduğunu fark ettim, sorry. sözlük sanmıştım. çokzel konu, okunur.

Sadece Oggy’nin annesine ait bir sözlük sanırım
Oggy’den başka herkes yazmış skhfsk

adam annesinin sözlerini yazıya geçirip nesilden nesile ulaşmasını hedefliyor. evlat gibi evlat.

Msllh
Valideniz tam bir Karadeniz hanimi.

ski gtüne denk olmak: kişinin hiçbir dert ya da sıkıntı sahibi olmaması, maddi ve manevi açılardan kaygı içerisinde bulunmaması durumu.
benzer: tuzu kuru olmak
cümle içinde: ayşenin oğlu memur, ski gtüne denk, senin gibi mi!?

bunu daha çok s.ki t.şağına denk* olarak duymuştum. hatta sıfır1 gökan abe; 's.kin taşağına denk, g.tün trampet çalıyor' diyerek farklı bir yorum katmıştı.

tabi annemiz de kendine özgün bir yorum katmış belli ki.

Annenizin sözlüğü çok güzel annenizden sözleri duymak için sabırsızlanıyoruz anneniz sizin anneniz bizimde annemiz olsun ellerinden öptüm say.. kötü bir espiri yapacaktım anne olduğu için yapamadım.. babanın sözlüğü olsaydı yapardım

gireni çıkarken duymak: sonuçlarının seni doğrudan etkilediği olayların veya durumların sonradan farkına varmak.
benzer: ayakta uyumak

sorkup durmak: bir kişinin somurtkan, moralsiz ve mutsuz bir ruh haline sahip olması ve bu halin kişinin davranışlarından çok net bir şekilde anlaşılması durumu.
benzer: yüzü sirke satmak
cümle içinde: 3 gündür sorkup duruyor, gülmedi yüzü.

Geri