Annem engelli, Istanbul ozurlu- Burada Engellendim

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
[YOUTUBE]pI2diiEu30Y[/YOUTUBE]
https://www.youtube.com/watch?v=pI2diiEu30Y

Turkiye Omurilik Felclileri Dernegi Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, 32 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olunca, kızı Tuğba ile çok farklı bir hayata merhaba dediler. Bu hayat daha önce hiç planlamadıkları bir şekilde tekerlekli sandalyeye bağımlı bir hayat olmuştu.

Aradan geçen günler sonrasında, durumu kabullenip mücadeleye başladılar. Birlikte dolaşırken tekerlekli sandalye nedeniyle engellendikleri her noktayı fotoğrafladılar. Aslında hayatın içinde çoğu zaman görmediğimiz, belki de görmekten kaçındığımız engellerin fotoğraflarını kurdukları sitede yayınlamaya, aksaklıklara dikkat çekmeye başladılar.

Eger sizler de engellilerin hayatlarini zorlastiracak durumlarla karsilasirsaniz, fotografini cekip Burada Engellendim sitesine yukleyin. Fotoğraflar yüklendikten sonra, otomatik bir şikayet formu oluşturuluyor. Bu sayede çekilen fotoğrafın yer aldığı nokta ve hangi belediye sınırları içinde olduğu bilgisi kayıt altına alınıyor. Buradaki amaç, bundan sonra yalnızca engelli standartlarına uygun olan projelere ruhsat verilmesini sağlamak.

Ayni zamanda, iphone applicationi var. En azindan, bu kadarini yapabiliriz diye umuyorum.

Guzel bir uygulama umarim ses getirir ve dikkate alinir

Kesinlikle.. Ben de bugun gordum bu videoyu..
Herkeste bir akilli telefon var, en azindan fotograf cekerek bir yardimimiz dokunabilir.

Ama soyle bir gercek var bizim toplumumuz anca yakinmayi isyan etmeyi bilir armut pis agzima dus hesabi hic katkisi olmadan yapilmasini ister. Is ciddiye binince kimse yanasmiyor ilgilenmiyor. Her sey lafta kaliyor. Bimer denilen bir gercek var cokta ise yariyor ama adini bile bilmeyenler var.

Ama soyle bir gercek var bizim toplumumuz anca yakinmayi isyan etmeyi bilir armut pis agzima dus hesabi hic katkisi olmadan yapilmasini ister. Is ciddiye binince kimse yanasmiyor ilgilenmiyor. Her sey lafta kaliyor. Bimer denilen bir gercek var cokta ise yariyor ama adini bile bilmeyenler var.

Malesef oyleyiz.. Degisiriz diye umut ediyorum, en azindan boyle insanlari gordukce, elimizi tasin altina koyariz. Cozumun bir parcasi olacak kisiler cikar aramizdan, olmaz mi ki Nilu : ))

Ben de bilmiyordum Bimer'i.. Simdi ogrendim websitelerine gidince. Aslinda bu tarz bilgilerin yer aldigi bir konu acilsa, en azindan asinalik olur.

Binalarda da bunla ilgili maddeler bulunsa güzel olur. Dört kattan sonra asansör yapın diyorlar. Ee dördüncü katta oturan engelli hale gelse sonradan nasıl çıkacak. Biraz bu tür yönetmeliklerinde değişmesi lazım.

Hatta sadece bu değil ev düzeni içinde buna göre evlerinde yapılmaya başlanması lazım. misal apartman girişindeki emrdivenlerden inilen engelliler için yapılan alanın üstünün kapanması lazım. Daha tutucu ve kaygan olmayacak şekilde yapılması lazım soğuk havalar için. Bunları değiştiripte yönetmeliğe koysalar bizde böylece buna göre dikkat edip kontrollerini yapabilsek.

Geri