Annelerin her daim, her durumda cocuklarinin arkasinda durmasi

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Sanki o gobek kordonu dogustan sonra hic kesilmemis gibi. herseyini hisseder. herseyini bilir. mutlulugunla mutlu olur. uzgun ve kederli oldugun zamanlar ise kaplana donusur. sana olan sevgisi okadar buyuk, okadar tarif edilemez ki, kaplana donusmesinin nedeni aslinda onun daha fazla uzuldugundendir. koruyucudur. EN utangac, asiri sessiz, korkak bildiginiz kadinlar bile, tabi soz konusu cocugu oldugu zaman, hulk hogan'a donusebilir. her anne sevgisini ve ilgisini farkli gosterir. o sevgiyi herzaman, herkeste farkli gosterilmesine ragmen hissedebilirsiniz. dusuncelerine, akil vermesine ihtiyac duyabiliriz.

basina bir is gelecek olsa erkenden hisseder.
<ornek: lise zamanlari sabah evden cikmisim ve okul yolundayim bisikletimle. evden cikmadan once annem ustunde bir agirlik oldugunu, iyi bir hiss olmadigini dile getirmisti. istersen seni ben birakayim dedi. illa bisikletimle gidecegim diyince, Allaha emanet edip yolladi tabi. balkona cikmis yolun sonuna kadar izliyordu beni, ta ki kaybolana kadar. okula yakin biryerde araba carpmisti ve ucmustum resmen. iste analar hisseder>

Bazen canimi darlatan durumlari, insanlari da anlattigim olur. haksizliga ugradigimiz zamanlar olur. anneme anlatirken bile bakislarinin degistigini goruyorum. namaz sonrasi zikirleri uzuyor, daha uzun dua ediyor (bu durum beni hep guldurmustur. espiri anlayisim degisik, bosverin, siz anlamazsiniz :D) herneyse, er yada gec hakikaten de o insanlarin basina rezil olaylar geldigine, gozden dustuklerine sahit oluyorum. karma olabilir. annemin dualarindan da olabilir. hakettikleri baslarina hizlanmis bir sekilde geliyor ama, netice bu.

Ya insanin hayatinda bukadar koruyup kollayan, sana sahip cikan ve destekleyen, her bakimdan sevgiyi eksik etmeyen baska bir insan yoktur. anneler kutsaldir. Allah basimizdan eksik etmesin. genellikle aile icerisinde en buyuk ablada anne enerjisi mevcut olabilir. eger boyle birisi ailenizde yok ise, o "anne" sizsinizdir buyuk ihtimal.

Annelerin koruyuculuğu belli bir ölçüde anlaşılabilir ancak çocuklarının yanlışına bile arka çıkan ya da görmezden gelenler var ki bu durumu anlamak mümkün değil çünkü uzun vadede çocuğuna zarar vermiş oluyor.

Koruyucu tavırlar da yine ölçülü olmalı ki çocukların da hayata karşı daha güçlü bir duruşu oluşabilsin.

Öyledir ve öyle olmak zorundadır.
Sadece doğurmuyorsunuz, yıllarca emek vererek yetiştiriyorsunuz.
Şimdi anladıklarınızı anne olunca yaşarsınız ve daha iyi özümsersiniz. Çünkü sözden ötedir.
Haksızlıkları örterek yetiştirmek değildir bu. Çünkü büyüdüğünde vicdan terazisi de yanlış çalışacaktır.
Hayırlı insan olsun, siz var olun arkasında.

Son düzenleme:
Abartmamak lazım yine de. Çünkü çocuklar bu durumu öyle güzel kullanıyorlar ki. Sen savunduğunu sanıyorsun ama o seni elinde oynatıyor. Nasılsa her hatamı affeder, nasılsa her zaman yanımda olur diye her b.ku yiyebileceklerini zannediyorlar. Sevgi verirken kişilik de vermek gerek, kuru sevgi ne yazık ki zararlı olabiliyor.

benim annem ve babam hep tersiini yaptı, onlar için hatayı söylemek daha önemli, bu yüzden surekli hatalarımı soylediklerinden ve beni yerdiklerinden hatalarımdan ders çıkarıp mükemmel bir insan oldum, hadi eyw.

Fazla ilgi bir süre sonra sıkar. Yapmayın öyle şeyler.

anneme ağzımla kuş tutup götürsem buna tükürük bulaştırmışsın, mundar etmişsin hayvanı ahmet dayının oğlu geçende telekinezi ile tutmuş kuşu der.....

Son düzenleme:
Her durumda arkasinda durulmaz. Dogruyu yanlisi kucukken ogreteceksin. Ilerde buyudugunde yanlislariyla yuzlesmesini bilecek.

Sonra is gecenki serefsizin annesi gibi olur. Kadini kilicla öldurup oglum tutuksuz yargilansin derler.

Allah yokluğunu hissettirmesin. Canım benim. 2 yıldır görüşemiyoruz Ocak’ta pandemi patlamaz yasaklar gelmezse gelecek inşallah ben de kavuşacağım anneme.

Geri