Anne Olmak

• Kullanıcı Azra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 3306 gün önce görüldü
Erkeklerin hiç bir zaman başına gelemeyeceği olaydır.
Ayrıca sırf bunun için evlenilir denilen durumdur

Dünya'nın en güzel duygusu olsa gerek.

Anne olmak ;

Bi kere karşılıksız sevgiyi öğrenmek demek.. Daha elma çekirdeği kadarken kaybettiği yavrusuna ağlamak demek. 9 ay boyunca onca zahmeti çekip onun kokusunu duyunca herşeyi unutmak demek. 1 tabak kurabiye ile kardeş kavgalarını sona erdirmek demek.. Evladı 35 yaşınada gelse de onu 3 yaşında görmek demek..

Anne olmak zor zanaat...

Anne olunmadan Annelik/Anneler Anlanmaz.

Baba olmak böyle ise, anne olmak nasıldır tahmin bile edemediğim durum.

Sadece anneler, çocuğunun mutluluğu için kendi mutluluklarını feda eder.

Karşılıksız sevmek demek. Ne yaparsan yap annen varsa hep güvebdesin demek. Cennet onların ayağının altında demek. Gözle görebildiğimiz en kutsal kişi demek. Her kızın istediği şeylerden biridir anne olmak.

Çocukken en büyük hayalimdi.
Çok uzun bir süredir olmamakla beraber. Her kadının annelik içgüdüsu içinde olduğunu düşünmüyorum.
Bu düşünce toplum tarafından kız çocuklarına empoze edilir.

Şahsım adına hiç tatmayacağımı düşündüğüm duygu.

Anne olmayı bilmem ama anne nasıl sevilir çok iyi biliyor ve hissediyorum.
İleride anne olmak istiyor muyum istiyorum. Fakat hiç kimsenin yardımı olmadan tek başıma bakabilirim diyebilecegim zamanı beklemem gerek. Her an her şey değişebilir. İki kişi olduğunuz bu yolda teke düşebilirsiniz her an. Bir ilişki sancısı içinde yipratilacak bir çocuk ! Ne büyük haksızlıktır bu.
Sizin isteginizle dunyaya getirdiginiz yeni bir insan tamamen size muhtaç.
Kısacası yapabileceginiz değil bakabileceginiz zamanı bekleyin.

Her kadın çocuk doğurabilir ama her kadın anne olamaz ! Anne olmak sevgi ve fedakarlık gerektirir ;)

Üç evlat dünyaya getirdim.Anne olmak konusuna yazabileceğim tek şey, Allah hiçbir anneye evlat acısı göstermesin.
6 senedir katlanarak büyüyen içimde bir ateştir bu.

Kadının tanrısallaştığı an ..
En azından ben öyle hissettim .

açıkçası, kendim için pek ihtimal dahilinde görmediğim bir durum.

images

"kadini yont yont anne olsun"
bu dize sezai karakoc a ait yanilmiyorsam .
kadinlarin sosyo-kulturel niteliklerinin azalmasi oraninda ice ve eve kapandiklarini,
zihinsel ve entelektuel duzeylerinin de dustugunu anlatmak istemis olabilir.
ben buna katiliyorum.
kadinlar ev kadinligi disinda, hayatin icinde rol alip kariyer sahibi oldukca annelik orani dusuyor
kimlikleri baski altina alinip, eve kapandiklari/kapatildiklari oranda anne olma katsayisi yukseliyor.

Bu arada Nef' ne diyecegimi bilemedim "Allah sabir versin" demek disinda

"kadini yont yont anne olsun"
bu dize sezai karakoc a ait yanilmiyorsam .
kadinlarin sosyo-kulturel niteliklerinin azalmasi oraninda ice ve eve kapandiklarini,
zihinsel ve entelektuel duzeylerinin de dustugunu anlatmak istemis olabilir.
ben buna katiliyorum.
kadinlar ev kadinligi disinda, hayatin icinde rol alip kariyer sahibi oldukca annelik orani dusuyor
kimlikleri baski altina alinip, eve kapandiklari/kapatildiklari oranda anne olma katsayisi yukseliyor.

Yanılıyorsunuz bence .
Hem anne olup hem işlerine devam eden , kariyer yapan cok kadın var .
Ve gayetde güzel anneler bunlar .Ama çift ama tek her durumda anneliğin verdiği ayrı bir güç vardır kadında .Anne olan kadınları biraz hafife almışsınız sanki ne kadar işsizsen o kadar annesindir gibi .Sizin dediğiniz biraz sorumluluk yetisinden kaçınan insanlardır .
Sözleriniz bana anneliği küçümser havada geldi nedense , dilerim yanılmışımdır.

Yanılıyorsunuz bence .
Hem anne olup hem işlerine devam eden , kariyer yapan cok kadın var .
Ve gayetde güzel anneler bunlar .Ama çift ama tek her durumda anneliğin verdiği ayrı bir güç vardır kadında .Anne olan kadınları biraz hafife almışsınız sanki ne kadar işsizsen o kadar annesindir gibi .Sizin dediğiniz biraz sorumluluk yetisinden kaçınan insanlardır .
Sözleriniz bana anneliği küçümser havada geldi nedense , dilerim yanılmışımdır.

Asla! mumkun mu boyle bir sey. yanlis anlasilmisim cok ozur diliyorum.
Insan basaramayacagini dusundugu seye gipta eder sadece.
Benim demek istedigim gunumuz kadinlari eskiye oranda daha farkli bir durus sergiliyolar.
Bunun nedeni biraz erkek egmenliginden siyrilip sosyo kulturel olarak daha daha fazla varlik gosterebilmeleri gibi geliyor.
Mesela etrafta "bu dunyaya cocuk getirmek istemiyorum" diyen yiginla metropol kadini var.
"annelik orani" dusuyor derken bunu kast etmistim.
Ama dusuruyor gibi geliyor bana.
Ama diger tarafinda eksi buldugum taraflari var.
Annelik kat sayisi yukseldikce ( diye yorumladigimiz)
yasam bicimlerini surusunun devamini saglamaya yonelik, alpha erkek bulmaya endeksli
baskilanmis kadinlar da var.

Soylediginiz gibi kadinlar olmaz mi? tabiki var ve iyiki varlar ve eli opulesi kadinlar.
"Anne"ligin kutsalligi disinda bakildiginda, sosyal bir yorumdu sadece.

Geri