Anne Olmadığım İçin Çok Pişmanım

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Anne olmak istemiyorum” derken "pişman" bir kadın oldum

“Annelikle işim olmaz.” diyordum. Çocuklu bir ortamda sorular gelirse, kendimi anne olmak istemeyen bir kadın olarak tanıtıyordum. “Anne olmaya gerek yok. Her kadın anne olmak zorunda değil.” diyordum. Çocuğu olan arkadaşlarıma acıyordum. Bebek bezleriyle, biberonlarla uğraşıyorlardı. Çocuk yüzünden ilişkileri bozuluyordu. Çocukları biraz büyüyünce 2 yaş sendromundan şikâyet ediyorlardı. Okul seçmek için haftalarca dolaşıyorlardı. Onların bu hallerini görmekten sıkılıyordum. Çocuğu olunca uzaklaştığım arkadaşlarım oldu. Hayatlarında başka bir şey yokmuş gibi davranıyorlardı. Ben de annelikten iyice soğudum. “Özgürce gezmek gibisi var mı?” diyordum. Doğaçlama planlara bayılırım. Ya da bayılırdım demek daha doğru. Artık o enerjimin kalmadığını hissediyorum. Arkadaşlarımın çocukları büyüdükçe onlara özenmeye başladım.

Şimdi bir çocuğum olsaydı, onun elinden tutup yürüseydim… Ona bir şeyler öğretseydim. Gezdiğim yerlerin fotoğraflarını gösterseydim. Anlatsaydım. Birlikte bir şeyler yapsaydık. Alışverişe çıksaydık. Bir çocuğum olsa hayatım şu anda çok renkli olabilirdi. Hatta anlamlı…

Pişmanım. Anne olmadığım için pişmanım. Şimdi bir baba adayı bulmam neredeyse imkânsız. 39 yaşındayım. Bu saatten sonra, hem de pandemide kimi bulacağım da çocuğumun babası olacak kadar seveceğim? Son erkek arkadaşımla birlikteyken, anne olmak istediğimi hissetmeye başlamıştım. Ona itiraf edememiştim çünkü beni eskiden beri tanıyordu. Çocuklara mesafeli bakıyorken onu evlenip çocuk yapmaya ikna etmem neredeyse imkansızdı. Zaten ona çok da güvenememiştim. Artık çok geç… Anne olamadım. Anne olamamış kadınlardan biriyim artık. Bu şekilde hayatıma devam etmek acı veriyor.

Şu yaşımda diyorum ki, anne olmayı isterdim. Çocuk yapmadığım için pişmanım. Kendimi boşlukta hissediyorum. Hayatım dönüp dolaşıp aynı şeylerle dolu. Pandemi falan umurumda değil. Çocuğumla eve kapanmaya da razı olurdum sanırım. Evde bu kadar monoton bir hayat süreceğime… Karantinalar daha eğlenceli olabilirdi. Bebek bezleri veya elişi kağıtlarıyla dolu olsa bile…
alıntı​

Pişmanım. Anne olmadığım için pişmanım. Şimdi bir baba adayı bulmam neredeyse imkânsız. 39 yaşındayım. Bu saatten sonra, hem de pandemide kimi bulacağım da çocuğumun babası olacak kadar seveceğim?

Ulan yataktan düştüm ya ahahah, müthiş...
Menepoza girmeden acele etmelisin, baktın olmuyor foruma üye ol, önce evde kalması muhtemel üyeler bölümüne yazılır nickin sonra da kısmetin açılır..
Bu kurguları kim yazıyorsa iyi iş çıkarıyor, hepsi aynı kalemden çıkıyor bellli ama yetenekli birisi.

Pişmanım. Anne olmadığım için pişmanım. Şimdi bir baba adayı bulmam neredeyse imkânsız. 39 yaşındayım. Bu saatten sonra, hem de pandemide kimi bulacağım da çocuğumun babası olacak kadar seveceğim?

Ulan yataktan düştüm ya ahahah, müthiş...
Menepoza girmeden acele etmelisin, baktın olmuyor foruma üye ol, önce evde kalması muhtemel üyeler bölümüne yazılır nickin sonra da kısmetin açılır..
Bu kurguları kim yazıyorsa iyi iş çıkarıyor, hepsi aynı kalemden çıkıyor bellli ama yetenekli birisi.
Acilio mu öyle kismet?
Sen bunlari ciddiye aliomussun.
Ah monşer.
Yanilttiniz.

Acilio mu öyle kismet?
Sen bunlari ciddiye aliomussun.
Ah monşer.
Yanilttiniz.
Kısmet her zaman açık canım da senin niyetin yok. Yaklaşık üç yıldır seni görüyorum ve hiç flörtüzzz den bahsetmedin, belki de foruma yazmayı tercih etmiyor da olabilirsin.
İnsan hayatında uzun dönem yalnızlıklar oluyor, ama çok sağlıklı değil. Kendimden biliyorum.
- ben hiçbir şeyi ciddiye almıyorum, özellikle insan ilişkilerini.
Niye ciddi ciddi yazdım ki..

Başlığı okuyunca ciddiye aldım,içeriği okuyunca da maytap geçesim geldi.Ama forumda o kadar mevcut ki maytap geçilecek konu,ötekilerine saklamam lazım bu ilhamı.

Al benden de o kadar, şu kadar.
Çok güzel üreme iltifatları aldım, sen üremelisinler, çocuk yapsanalar, çocuk yapalım mı diye şakayla karışık soranların şimdi çocukları oldu yahut bir tane hamile de var. E beklememişsin, aa sen ne ara evlendin ya? Tüh... Nasıl yapılıyor ki? Ay çirkinleşeceğim.

Hayatımda, ukde ukde, içimde kaldı ve böyle öleceğim, o da kız evlattır, benden gerçekten de çok iyi bir kız babası olurdu erkek evlada teminat vermem ama kız babası olurdu, ya sen ne diyorsun, anası kim ya, boşarım anasını, saçının teline Adana'yı yakmayan adamın evveliyatını mezarını... TAPARDIM ve Allah sevmez böyle şeyleri, bence Allah bu yüzden oldurmadı.

Kafayı yerim ya kızım olsa. Olsaydı yani, geçti artık, yazık.

Geri