anne ile babanın ayrılması

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
anne ile babanın ayrılması,

Üzücü bir durumdur,

iki kişinin ayrılmasının, çocukları üzerinde muhakkak etkileri vardır...işin kötü yanı şu ki,normal insanlar hiç mi hata yapmaz da bu çocuklar yapar? hayatın her anında bunu taşımak onların yükü değildir.

Çocuksuz ailede sadece bireyler zarar görsede çocuklu ailede Çocukların Psikolojilerine bozulmasına, gelişimlerinin düzensizligine neden olur.

Bazende boşanmak şart olur,
Yoksa çocukların yine huzursuz, kavgalı bir ortamda psikolojileri bozulacak.

* çocuklar üzerinde kötü etkiler yaratacak bir durum

* Çocuğun anlam veremediği durumdur , fevri tepkiler görülebilir.

Bazen ise en hayirlisi. 30+ yillik evliligi bitti. Cok sukur lanet olasi herifle bagimizi kopardik. Mutluyuz.

Öyle olmuyor. Ayrılsalar da miras hakkı yine hepsini bir araya getiriyor. Kavga en baştan. Çocuklar da zaten birer serseri olarak yetişmiş oluyor.

Olabilir mutsuz anne baba ile yaşamak daha korkunç.

Ama ayrılık mutlu etmiyor. Çocukları "hiç" mutlu etmiyor. Çocuk varsa zaten gerçek bir ayrılık olmuyor. Her Ay veya Hafta çocuk görme/göstermeme kavgaları başlıyor.

Anlaşamıyor ve hem kendilerine hem de çocuklara zarar verecek aşamaya geldilerse elbette ayrılmalılar çünkü o kavgaların ortasında çocukların ruh sağlığı bozuluyor. Bir hayatı ömür boyu bir arada yaşamak çok zordur, olmuyorsa da yapacak bir şey yok.

Guzel yanlari da var. Evde artik kavga, gurultu, kiyamet olmayinca yerine huzur geliyor. Huzur olunca da rahat ve keyifli oluyor. Ustelik finans konusunda olumsuz etkilenmiyorsa aile sahane. Bi "oh be..." diyebiliyorsun yani. Yine de her cocuk aklindan gecirir "Keske annem ve babam birlikte mutlu olabilselerdi. Huzur icin ayriliga gerek kalmasaydi. Hep beraber olsaydik."

Birde annesi babasi ayri cocuklarin yaninda kendi cocugunuzu severken, sarilirken dikkat edin. Yani o cocuk orda olmayinca yapabilecegin seyleri onun onunde yapmaniza gerek yok, cunku cocuk goruyor ve uzuluyor belki. Boyle bir durumu gormustum ve nerdeyse ben aglayacaktim. Birsey de diyemiyorsun, ya goruyorsun biliyorsun kucucuk kizi zaten babasiz, sen onun onunde kendi kizini yerlere goklere sigdiramiyorsun. Hassasiyet yok

Çocuk açısından çok iyi yönetilmesi gereken bir durum.

Geri