Anlayış göstermek

• Kullanıcı Eru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
Biri hata yaptı mı affetmek gibi bir şey.

Karsindaki kiside yoksa ondan gostermesini istersn

:msm:

Karşılıklı olursa güzeldir yoksa enayilik olarak algılanır. Karsindaki hata üstüne hata yapar

hep anlayış gösterdim hatalar yapıldığında iyi bişi değil ama bunu öğrendim zamanla

Durumlara karşı tarafın gözünden bakıp, sonrasında abartmamak. Konuyu uzatmamak. Kendine hakim olmak ve sakin sakin yüz yüze konuşmayı tercih etme durumlarıdır.

Birikince daha kötü oluyor ha düzeldi düzelecek hiçbişi olduğu uok..

herkes nedense pişman .))
anlayışınız sadece çocuklarınıza olsun, en azından pişmanlık duymazsınız.

İddaalı olduğum konulardan biridir fakat beni iyi tanıyanlar harici bilen yoktur bu huyumu;
Gizlidir anlayışlarım...Küsmek-barışmak,kızmak,öğüt vermek gibi geri bildirimlerim olmaz kişisel meselelerimde.Anlamazdan,görmezden gelirim.Bu karşınızdakini tanımak için iyi bir yaklaşımdır; hata ise tekrarlamayacak ya da telafi edecektir, huy ise istikrarlı bir şekilde sürdürecektir.
İnsanların değişeceğine de inanmadığıma göre, huy olduğunu saptadığım an açıklama yapmadan çıkarırım hayatımdan.

"A N L A Y I Ş" sözünün kökü anlamak. Halden yaşayan anlar. Anlamayandan anlayış beklenmez. Anlamak, af etmek yada hoş görmek değil. Onun adı "H O Ş G Ö R Ü".

Sebebini veya duygusunu anlarım ve hoş görebilirm yada hiç hoş karşılamayabilirim. Benim kararım.

Anlaşılamam ve tepki alırım. Kendimi doğru ifade etmek bana düşer.

Yüz yüze görüşmeden sohbetlerde yanlışlıklar olabiliyor. Bir kaç hafta önce yaşadığım bir anım bunu bana öğretti. Sürekli beni arayan arkadaşıma pilimin bittiğini yazdım. O da "seni anlıyorum, biraz dinlen" diye yazdı. Dedim : Telefonumun pili bitti. (ulaşamazsa kapattığım düşünmesin istedim.)

Geri