Ankebut suresi 20. ayet.

Konu sahibi son olarak 1657 gün önce görüldü
De ki: “Yeryüzünde dolaşın da Allah’ın başlangıçta yaratmayı nasıl yaptığına bakın. Sonra Allah (aynı şekilde) sonraki yaratmayı da yapacaktır. (Kıyametten sonra her şeyi tekrar yaratacaktır) Şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.”

Bu arada parantez içindeki kelimeler meali yapan kişinin yorumudur (öyle biliyorum) bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Bir programda sözü geçen bu ayeti bazı bilim insanları evrim teorisi ile ilişkilendirmiş, programın devamını izleyince çok da uç noktalar olmadığını düşündüm. Kısacası evrim teorisinin dinimizde kabulü mümkün mü?

Kuranda bahsedilen ilk insan profili ile şimdiki insan profili aynı mıdır yoksa değişime uğramış olabilir miyiz? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Ben evrim teorisinin yaradılışa aykırı olmadığını düşünüyorum .. Yani evrimin ispatlanması bir yaratıcının olmadığının ispatlanması demek değildir ..
ALLAH bir insanı isterse yoktan bir anda insan formu ile de yaratabilir, isterse asırlara yayarak ara geçişlerle şekillendire şekillendire de yaratabilir.

Kim Hz.Adem ve Hz.Havva'nın Cennetten dünyaya nasıl indiğini görmüş ki ? O kısımlar tam bir muammadır ..

Ben evrim teorisinin yaradılışa aykırı olmadığını düşünüyorum .. Yani evrimin ispatlanması bir yaratıcının olmadığının ispatlanması demek değildir ..
ALLAH bir insanı isterse yoktan bir anda insan formu ile de yaratabilir, isterse asırlara yayarak ara geçişlerle şekillendire şekillendire de yaratabilir.

Kim Hz.Adem ve Hz.Havva'nın Cennetten dünyaya nasıl indiğini görmüş ki ? O kısımlar tam bir muammadır ..

Aslında Cennet meselesi de bugünkü anlatıldığı gibi değil , cennet dünyada bir alan ,bir bahçe. Bildiğimiz inandığımız Cennetten gelme olayı değil anlatılan. Benim anladığım bu şekilde yani. Sanırım Allahü Teala yaratılış kısmını bize bırakmış yeryüzüne bakın ve bulun demiş.

Aslında Cennet meselesi de bugünkü anlatıldığı gibi değil , cennet dünyada bir alan ,bir bahçe. Bildiğimiz inandığımız Cennetten gelme olayı değil anlatılan. Benim anladığım bu şekilde yani. Sanırım Allahü Teala yaratılış kısmını bize bırakmış yeryüzüne bakın ve bulun demiş.

Bense Hz.Adem'in cennette yaratıldığına ve cennetin bildiğimiz bir boyutta ya da dünyada olmadığını tahmin ediyorum ama bu tür konular tamamen müteşabih ..

Alaska'da bir iki arkadaş gerçekten soğukta insan dili demire değdiğinde yapışıyor mu diye deneme yapıp dillerini bayrak direklerine yapıştırıyorlar.
Elin gevuru dediğimiz bu adamla saçma gibi görünse de anlamak için bir taraflarını yırtarken neden bizden kimse kalkıp da mesela FİL VAKASININ yaşandığı o savaş alanında inceleme yapmıyorlar .. Ebabil kuşlarının attığı taşların radyoaktif maddeler olduğunu sanıyorum .. Bir tane İslami bilim adamı da gidip oralarda radyoaktif kalıntı var mı gidip bakmıyor ya O YÜZDEN BİZDEN BİR HALT OLMAZ DİYORUM ..

Bense Hz.Adem'in cennette yaratıldığına ve cennetin bildiğimiz bir boyutta ya da dünyada olmadığını tahmin ediyorum ama bu tür konular tamamen müteşabih ..

Alaska'da bir iki arkadaş gerçekten soğukta insan dili demire değdiğinde yapışıyor mu diye deneme yapıp dillerini bayrak direklerine yapıştırıyorlar.
Elin gevuru dediğimiz bu adamla saçma gibi görünse de anlamak için bir taraflarını yırtarken neden bizden kimse kalkıp da mesela FİL VAKASININ yaşandığı o savaş alanında inceleme yapmıyorlar .. Ebabil kuşlarının attığı taşların radyoaktif maddeler olduğunu sanıyorum .. Bir tane İslami bilim adamı da gidip oralarda radyoaktif kalıntı var mı gidip bakmıyor ya O YÜZDEN BİZDEN BİR HALT OLMAZ DİYORUM ..

Bu yüzden bir önceki konuda akıl ile iman çatışıyor mu diye sordum , aklımıza uyduğu için inanmıyoruz geleneklerimize uyduğu için inanıyoruz. Bahsettiklerin akıl işi , yorucu iş, araştırma gerekir , zahmet gerekir. Tabi araştıran din bilimcileri ve din alimleri var yok değil fakat daha çok olmalıydı. O zaman eminim daha güzel yerlerde olacaktı İslam dini.

Ben yaratılış konusundaki Cennet kelimesinin gerçek Cennet olduğunu düşünemiyorum, çünkü Cennet ve Cehennem mahşerden sonra kurulacağı söyleniyor. Eğer insanlık ilk yaratıldığında ilk insanlar Cennette olmuş olsaydı o zaman orası dünya burası ahiret olurdu. Boyut değiştirmiş olurduk. Bilmiyorum tabi bizimkisi birer varsayım .

Dinler tarihine bakarsak, her dönemde bilime ayak uydurma çabasınıda görürüz. Örneğin: orta çağda hristiyanlar dünyanın düz olduğuna inanıyorlardı. Aradan asırlar geçtikçe ve bilim dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlayınca kabullenmek zorunda kaldılar. Zamanla kendi dinlerine bu bilimsel gelişmeyi empoze ettiler. Buna benzer birsürü örnek daha var. Tüm dinler gibi islam dinide bunu yapıyor. Bilime, çağa ayak uydurmaya çalışıyor. Örneğin: evrenin genişlediği bilim tarafından ispatlandıktan sonra , bunun zaten kuranda yazdığı iddia edilmişti.

Evrim, insanlığın varoluşu hakkında akla en yatkın en mantıklı açıklamayı sunan bir teoridir. Bir asırı geçkin bir teori olmasına rağmen henüz emekleme safhasındadır. Evrim teorisinin kesin bir kanun haline gelmesi için henüz çok erken. Bu belkide önümüzdeki bin yıl içinde gerçekleşebilir. Bu yüzden dinlerin evrim kavramını kendilerine empoze etmeleri için henüz çok erken.Ama bence birgün oda olucak. Kaçınılmaz bir durum bu. Her din evrimi kabul ederek yoluna devam edecek.

Geri