Ankaralı Hasan

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Ankaralı Hasan

Kısa sürede sosyal medyada gündem olmuştu. Birçok insan yardım edebileceğini dile getirdi ve belediye gerekeni yapıp yardım elini uzattı.
Vali Vasip Şahin Hasan'a ulaştıklarını ve sorun ve ihtiyaçları ile yakından ilgileneceklerini belirtmişti.

[TWEET]1216695164384817152[/TWEET]

Yoksul insanlarda dinin pozitif etkisini göstermesi açısından önemli bir video.

Öte yandan irdelenmesi gereken konu.
Sosyal medyanın gücünü gördük.
Sosyal devleti göremedik.
İnsanımızın ilk defa evsiz gördüğünü anladık
Yardım ederken ayrımcı olduğumuzu farkettik. Evet şu genç çok iyi kalpli diye bu kadar ses getirdi. Ama bence o kadar da iyi konuşamayan ve kendini ifade edemeyen bir ayyaş yada tinerci de aynı şefkati hakediyor bence.
Ama biz kedi sahiplenirken bile güzelini seçiyoruz.

En son iş bulunmuştu kendisine, valilik de devreye girdiğine göre ev konusu da hallolur. Belki de sokaktan yanından koşarak geçtiğimiz, ürktüğümüz insanları dinlesek aynı naifliği bulacağız bazılarında ama bir kısmı da bu zorluklara daha çok isyan ettiği ve saldırgan olduğu için kötüleyeceğiz. Hasan'la da hiç konuşulmasa "öff almıyoruz mendil" diye iteleyecekti birileri, belki de iteledi ama sosyal medyada Hasan'ın sadece görüntüsü ve sesini ekran arkasından görüp duyabilme şansı olduğu için rahat rahat içi parçalanabildi. Şükrettiği için de güzel insan dendi.
Bu insanların bu şartlarda olmasının utancını yaşamayı unutup, şükrettiği için güzellemeler falan yapıldı. Garip.
Sosyal medya bazen çok işe yarıyor ama o kesin. Kaynaklar doğru yerlere aktarılsa daha ne güzellikler yaşayacağız da işte...
Bir gün benim için hayat değişecek diyordu, umarım değişir bu vesileyle ve mutlu olursun.

İnsanlığın ölmediğini fark ettim.

Umudun hiç bitmesin Hasan.Dilin de bu şükür oldukça,geleceğe dair hala yaşama sevincin varsa İnan ki Allah c.c bunum mükafatını elbet sana vericektir.Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Sıcak evlerinde bir elinde tv kumandası bir elinde akıllı telefonlarıyla orda burda silahşörlük yapıp herşeyden şikayetçi olan bizler ...
Sahiden rahatlık batıyor olabilir mi?
Hasan güzel insan belli şükür var belli ama en çok umut var için de
Umudunu yitirirse kaybeder insan sadece maddi değil bu kaybetme kendini kaybeder

suriyeliler'e sahip çıkıp, ensarcılık yapanlar kendi insanımızın şu halini görünce utanır mı acaba diyorum da cıkssss. adamlarda gram utanma duygusu olmadığı gibi bir de reklam peşinde koşuyorlar.

paramparça etmişti bu video beni. iyi haberler almış olduğuna çok sevindim.

Yeni Hasanlar aramayacak mısınız? Herşey bitti mi?

Geri