Ankara Ortaokulları Bilgisi Gerekli

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sevgili Ankaralılar
Tayin sürecinde okul seçeceğim de bana bilmediklerimi bildirmeniz lazım.
Çevresi düzgün, Suriyelisi az, ulaşımı muazzam veya bu okulun çevresi kötü gibi bilgilerle beni yönlendirebilirsiniz.
Bu okulları bir sıralamaya koymam lazım ve internette bulamayacağım bilgilere sahip birileri vardır mutlaka.
Özellikle Altındağ'ı merak ettim, okulların birçoğunu düşük kategoriye sınıflamış MEB
Okullar şunlar:

Altındağ:
Abdullah Tokur Oo
Gültepe Oo
15 Temmuz Oo
Battalgazi Oo
Doğantepe Oo
Ankara Ticaret Odası 65. Yıl Oo
Halil Kut Paşa Oo
Muammer Şahin Oo
Osmangazi Oo
Şehit Mesut Acu Oo
Şehit Muzaffer Aydoğdu Oo
Şehit Osman Evsahibioğlu Oo
Şehit Savaş Batu Oo
Şehit Şükrü Can Kayadibi Oo
Türkerler Oo

Ayaş:
Gazi Oo

Gölbaşı:
Bezirhane Oo

Yenimahalle:
Nasrettin Hoca Oo
Dr Ümit Yaşar Akyol Oo

Mamak:
Ahmet Kabaklı
Bahtiyar Vahapzade
Coşkun Ertepınar
Kayaş Sakarya
Kıbrıskoyu
Köşklüdere
Kusunlar
Lalahan
Vehbi Dinçerler
30 Ağustos
Yavuz Sultan Selim
60 Yıl
Şehit Kadir Yalçın
Şehit Suat Aloğlu
Şehitler
Şehit Melih Garip Ünsal
Şehit Murat Eroğlu

Pursaklar:
Saray Oo
Şehit Ali İhsan Ezgi Oo

Sincan:
Ahi Evran
Yavuz Sultan Selim
Şehit Evren Ayyarkın
Dr Yıldız Yalçınlar
Yenikent İlksan
Şehit Fatih Öz

Yani istediğin çalışma koşullarını bilmiyorum fakat Sincan, Pursaklar, Mamak ve Altındağ merkezden uzak bölgeler. Yenimahalle için yazdığın okullar tercihe eklenebilir.

Sincan için Ankara'nın Paris'i derler, bence kesinlikle oraya gitmelisin.

Yani istediğin çalışma koşullarını bilmiyorum fakat Sincan, Pursaklar, Mamak ve Altındağ merkezden uzak bölgeler. Yenimahalle için yazdığın okullar tercihe eklenebilir.

Ankara'nın merkezi neresi oluyor? Kızılay?
İl dışında pek iyi seçenekler olmuyor bazen, az çok bilirsin. Ankara'ya yüksek puanla giriş yapamayacağımı düşününce orta seviye bir okul gelse fena olmaz. Yani ne yakın ne uzak, ulaşımı kolay ve en önemlisi semti iyi olan, Suriyelinin pek girmediği yer istiyorum.
Mamak için internetten baktım, çevre yolu kenarında da var, uzağında da, birkaç uzak köy de var. Okullar birbirine benziyor sayılır.
Benim amacım bu benzerliğin içinden birkaç farklıyı bulmak yardımlarınızla.
Okulların çevresini Ankaralılar daha iyi bilir, benim bulabildiğim nette koydukları kadar.
Çevresi kötüyü yazmamayı ya da sona koymayı, iyiyi üstlere koymaya çalışacağım.
Yenimahalle 190 puanıma yar olmaz gibi.

Ankara'nın merkezi neresi oluyor? Kızılay?
İl dışında pek iyi seçenekler olmuyor bazen, az çok bilirsin. Ankara'ya yüksek puanla giriş yapamayacağımı düşününce orta seviye bir okul gelse fena olmaz. Yani ne yakın ne uzak, ulaşımı kolay ve en önemlisi semti iyi olan, Suriyelinin pek girmediği yer istiyorum.
Mamak için internetten baktım, çevre yolu kenarında da var, uzağında da, birkaç uzak köy de var. Okullar birbirine benziyor sayılır.
Benim amacım bu benzerliğin içinden birkaç farklıyı bulmak yardımlarınızla.
Okulların çevresini Ankaralılar daha iyi bilir, benim bulabildiğim nette koydukları kadar.
Çevresi kötüyü yazmamayı ya da sona koymayı, iyiyi üstlere koymaya çalışacağım.
Yenimahalle 190 puanıma yar olmaz gibi.
Merkeze biraz yakın olayım diyorsan Sincan ve Mamak yazılabilir. Okullara tek tek bakamadım tabii ama Mamak için Bahtiyar Vahapzade, Coşkun Ertepınar, Yavuz Sultan Selim, 30 Ağustos, 60. yıl biraz daha merkeze yakın konumda. Özellikle 60. Yıl Ortaokulu konum olarak iyi.

Merkeze biraz yakın olayım diyorsan Sincan ve Mamak yazılabilir. Okullara tek tek bakamadım tabii ama Mamak için Bahtiyar Vahapzade, Coşkun Ertepınar, Yavuz Sultan Selim, 30 Ağustos, 60. yıl biraz daha merkeze yakın konumda. Özellikle 60. Yıl Ortaokulu konum olarak iyi.

Bunların semtleri nasıl? Çinçin dedikleri yer nerede, uzak durayım oradan ve öyle yerlerden :)
Velinin de eğitimlisi ile karşılaşmak istiyorum.
Okulları uygun bir zamanda inceler misin bu yönden

@Ender şuraya bir bak da bildiklerinden nasiplenelim. Şu okulun çevresi sorunlu, şunun iyi gibi yorumların olur mutlaka.

Bunların semtleri nasıl? Çinçin dedikleri yer nerede, uzak durayım oradan ve öyle yerlerden :)
Velinin de eğitimlisi ile karşılaşmak istiyorum.
Okulları uygun bir zamanda inceler misin bu yönden

@Ender şuraya bir bak da bildiklerinden nasiplenelim. Şu okulun çevresi sorunlu, şunun iyi gibi yorumların olur mutlaka.
İstanbul'u gördükten sonra Ankara'nın her yeri steril gelmeye başladı. Akdndkdm Velinin eğitimlisi ile bu yazdıkların arasından sadece Yenimahalle'de karşılaşabilirsin. :/
Sincan yerine Mamak yaz bence, Sincan'ı da inceleyip dönüş yapacağım sana.

İstanbul'u gördükten sonra Ankara'nın her yeri steril gelmeye başladı. Akdndkdm Velinin eğitimlisi ile bu yazdıkların arasından sadece Yenimahalle'de karşılaşabilirsin. :/
Sincan yerine Mamak yaz bence, Sincan'ı da inceleyip dönüş yapacağım sana.

Sen bana ilk 10 sıralaması yaparsın şimdi.
Ankara'ya en düşük puanlılar Sincan'dan giriyor genelde, bkz geçen yıl. Benim puanım da en düşük puanlılar seviyesinde.
İyi bak ya kalmıştır kıyıda köşede kaliteli bir semt .p

Sen bana ilk 10 sıralaması yaparsın şimdi.
Ankara'ya en düşük puanlılar Sincan'dan giriyor genelde, bkz geçen yıl. Benim puanım da en düşük puanlılar seviyesinde.
İyi bak ya kalmıştır kıyıda köşede kaliteli bir semt .p
Puanın kaç merak ettim. Altındağ ve Sincan okullarına bakayım ona göre sıralarsın sen de. Sadece Ankara tercihi yapacaksın sanırım.

Puanın kaç merak ettim. Altındağ ve Sincan okullarına bakayım ona göre sıralarsın sen de. Sadece Ankara tercihi yapacaksın sanırım.

190 puanım.
Valla birkaç yer daha düşünüyordum da hiç açılmamış neredeyse. Eskişehir merkez hiç yok mesela.
Ankara'ya kaldık.

Geçen yıl 180 civarı birkaç tayin gerçekleşmiş, Sincan'a idi hepsi. Böyle hatırlıyorum.
Sadece Eskişehir değil, genel olarak il dışı zor.
Sincan için yazdığın okulları inceledim Yenikent İlksan , Şehit Evren Ayyarkın, Yavuz Sultan Selim, Ahi Evran iyi durumda. Dr. Yıldız Yalçınlar konum/çevre olarak pek iyi değil. Yine okul idaresi ile iletişime geçip ayrıntılı bilgi alırsın...

Geri