Ankara Eğlence Sektörünü Ayakta Tutan ve Birçok İnsanın Merak Edip Gitmek İstediği Pavyonlarla İlgil

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
BluTV, Ankara'yla özdeşleşmiş olan pavyon kültürüyle ilgili bir belgesel yayınladı. Bu kültüre dair merak ettiğiniz birçok sorunun cevabını kesinlikle alacaksınız.

s-2c1f8bd670ca837353ba7a4c9a2dff24e7d8e188.webp

Belgeseli izlediğinizde patronu, artisti, garsonu ve müzisyeni gibi bu eğlence sektörünün içinde yer alan insanlardan duyduklarınız sizleri şaşırtacak.

Öncelikle pavyon artisti Sinem'in anlattıklarına bakalım. Sinem, gazetede "içkili mekanımıza bayan garson aranıyor" ilanını görüp gitmiş ve ortamı görünce çalışmak istemediğini belirtmiş. Kendisini karşılayan görevli de her içtiği içki bardağına 5 lira alacağını söylemiş.

s-b5a5541d4d936ee5a0ca4e670389e85ab54e6564.webp

Kimsenin yanına oturup içki içmeyeceğini söylese de sonunda 50 lira günlük ücretle garson olarak pavyonda işe başlamış.

Saçının, makyajının ve fiziğinin dikkat çekici olması gerektiğini söyleyen Sinem, müşterilerin isteğine göre davranıldığını söylüyor. Küfür seven müşteriye küfür edildiğini, kimisinin şiddet sevdiğini kimisinin ise kibar kadınları sevdiğini söylüyor.

s-758d6983bff833bf2cdf5fbac85f4db68d62d68f.webp

"Sen iş yerinde müşterilerin psikoloğu oluyorsun, kuaförler de bizim psikoloğumuz oluyor" diyor Sinem. Kuaförler artistlerin kendilerini iyi hissettikleri yer olmuş.

s-6df3d7bb79cd2d9a6a23d3fbca7f0610eb6c3a96.webp

Artistlerin arasında "masa bozmak" diye bir olay da varmış. Bir kadının müşterisine diğer kadının gidip onu kötülemesi. Birinin gidip diğerinin müşterisine masasındaki kadının sevgilisi olduğunu söylemesi bunun için yeterliymiş.

s-1b4b34d2298a39456f04eaa80483f8d448bb822d.webp

Sinem'den sonra işletmeci Mustafa'nın söylediklerini de büyük ihtimalle hiçbir yerde duymamışsınızdır. Mustafa, her mekanın akşam 6'dan sonra yemek hazırladığını, civarda çalışan ya da durumu olmayan insanların gelip yemek yediğini, 9'a kadar sürdüğünü söylüyor.

s-dcb0a3d77b8ebfe90cd4166f9f0858487dc31068.webp

İşletmeci ardından ekliyor; "İnsanlar sadece içki sattığımız için günah gözüyle bakıyor ama öyle değil. Bu sektörde ekmek yiyen birçok insan var."

Patron Sedat da birçok insanın merak ettiği o konuyu açıklığa kavuşturuyor. Yani artistlerle dans etme meselesi. Bir oyunun 50 lira olduğunu peçeteye isimlerin yazılıp sırasıyla dans edildiğini söylüyor. Dans etmek için 2 saat bekleyenler bile oluyormuş.

s-958aaa0f9165a8878b6efb4d120cbe52e1eb64db.webp

Bu pavyon kültürü, eğlence sektörü de köy odalarından çıkmış. Köylerde gece yarısına kadar süren düğünlerin ardından belli yaşın üzerindeki insanlar bir köy odasında toplanırmış. Oradaki eğlence ve müzik tarzı da pavyonlardaki gibiymiş.

s-30404780d0d7b5f0b257dc3aa00308cf01ae399d.webp

Müzisyen Volkan, durumun köy eğlencesinden gazinoya evrildiğini, farklılık olarak para kazanıldığını belirtiyor. Yani nereden nereye...

s-ba29fe0f15946794fde2ecebb594159252987abb.webp

Müşteri Kenan da "Tuvalete gidersin gelirsin masada 6 tane içki şişesi. Mecbur ödeyeceksin" diyor. Epey öpmüşler bu abimizi de. Hatta bir arkadaşı 10 bin tl ödemiş...

s-4fad9d17ec8cca61c1d7f1dc70839d7bce8a2a8f.webp

Anlayacağınız gibi ödenen hesapların bir sınırı yok. Kontrolü ele aldığında yukarıdaki müşteri Kenan gibi her seferinde öpülmezsin de diyorlar.

s-381d63588a7b44b9615efacb797baf404c735d76.webp

Bu eğlence uğruna tarlalarını satıp köyden şehre gelenler bile varmış.

s-f4129e6866cfd8231d58a8303473faee1e359903.webp

Ee Ankara pavyonlarından bahsetmek olur da meşhur Sarı Tutku'yu es geçmek olur mu? Olmaz! Eski işletmeci Cevat, Sarı Tutku'yla uçuk bir fiyata 10 yıl önce çalışmış. Tutku mekanında çıktığında dükkanı dolar taşarmış tahmin edersiniz ki.

s-f9e24fae37e3eface2a7975d0c86d38e87aa22c4.webp

Birçok insanın bir kere de olsa merak edip gitmek istediği pavyonlara dair daha çok bilgiyi, detayı BluTV'nin internet sitesindeki belgeselde bulabilirsiniz.

s-8b553448bb07d86e468f43de41ddba9b30462bd5.webp

Basligi okurken yoruldum valla. Cumlenin sonuna geldigimde basini unuttum : )

Koydeki arsasini malini mulkunu satacak kadar ne varsa pavyonlarda. Insanlara neler yaptiriyorlar.

Ankara Gece Alemi Hiçbir Yere Benzemiyor Pavyonların Gazinoların Yoğun Olduğu Yerler Şuan İçin Ulus Dıskabı ve Ruzgarli`da Ancak Son Dönemlerde Şaşmaz dada Yoğun Olarak Açildi. Mekan Sahıplerı Eskiden Ordu&Akkuslular Çalistırıyordu Ancak Son Dönemlerde Kars `lılarda Bu Sektöre Giris Yaptılar. Kısaca Ulus Dıskapı Ruzgarlı Cıvarı Ordulular Tarafından Şaşmaz Tarafı KARS Cebeci Tarafı İse Haymana(Ankara nın Bir İlcesı )lılar Tarafından İşletiliyor. Cubuk beypazarında Tarla kalmadı :D

videoda izlerken gülüyoz falan da
Durum vahim görünüyor

Sarı tutkuyu bende izledim videodan tabi ;d

Rezillğin kadın bulmuş hali.

Tabi nooldu da oralara düştüler o ayrı bişide
Valla millete sürtünmeden de para kazanılıyo bu dünyada :/

Yinede Allah yardımcıları olsun :S

Konuyu kesin Mastor açmıştır diye girdim

https://www.youtube.com/watch?v=oUxISiiTz7E

Eskıden Yevmıye usulu Çalişilirdı . Ancak Suan Sadece yevmıye Artı Prim . Örneğin 250 Yevmıyen Alan Bır Bayan Suan İçkı Basina 5/ 10 Prim Aliyor. Rüzgarlidakı Birahaneler Harıcında Kalitelıde Mekanlardakı Çalişan Bayanların Ortalama Yevmıyesı Prımlerı İle Yaklasık Gunluk 500 İle 800 Arası Değişiyor. Ankara Alemı Ekonomi Her Ne Kadar Kötü Olsada Değişmez.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Basligi okurken yoruldum valla. Cumlenin sonuna geldigimde basini unuttum : )

Koydeki arsasini malini mulkunu satacak kadar ne varsa pavyonlarda. Insanlara neler yaptiriyorlar.

Aklıma vesikalı yarim filmi geldi.
Bence senin sorunun cevabı o filmde gizli :|

çocuklarının rızkını pavyonda yiyen erkek müsveddeleri allah belanızı versin.
sinirlendim birden sjsns.

Ankara Gece Alemi Hiçbir Yere Benzemiyor Pavyonların Gazinoların Yoğun Olduğu Yerler Şuan İçin Ulus Dıskabı ve Ruzgarli`da Ancak Son Dönemlerde Şaşmaz dada Yoğun Olarak Açildi. Mekan Sahıplerı Eskiden Ordu&Akkuslular Çalistırıyordu Ancak Son Dönemlerde Kars `lılarda Bu Sektöre Giris Yaptılar. Kısaca Ulus Dıskapı Ruzgarlı Cıvarı Ordulular Tarafından Şaşmaz Tarafı KARS Cebeci Tarafı İse Haymana(Ankara nın Bir İlcesı )lılar Tarafından İşletiliyor. Cubuk beypazarında Tarla kalmadı :D

Verdiğin ayrıntılı bilgilere bakılırsa sen de arsa paralarını o masalarda az bitirmedin sanırım lol

Kumar da para kazanıp pavyon da yemek dünyanın en güzel şeyi :)

Genelde evliliklerinde mutsuz olan kişilerin tercih ettiği mekanlar.. Biraz geri kafalılık ve birazda aptallık işin içine girince kişiyi giydiği dondan bile eder.

Parliament gazinosu muydu? Tam hatırlamıyorum. Duruyor mu lan hala orası.:D Bahti geri bas bi.:D

Bu belgeseli izlerken içlerinden birinin lise arkadaşım olduğunu fark ettim.
İçtiğim su boğazımda kaldı.

Geri