Anı yaşamak

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Anı yaşamak,
Bir adam ölür … Öldüğünü fark ettiğinde, Tanrı’nın elinde bir çanta ile kendisine yaklaştığını farkeder. Tanrı ile adam arasında şöyle bir konuşma geçer.
Tanrı: Haydi oğlum gitme zamanı.
Adam: Bu kadar mı erken? Bir sürü planım vardı…
Tanrı: Üzgünüm ama gitme zamanı.
Adam: O çantada ne var?
Tanrı: Sahip oldukların!
Adam: Sahip olduklarım mı? Yani eşyalarım mı? Elbiselerim… Param…
Tanrı: Onlar asla sana ait değildi, onlar dünyaya aitti.
Adam: Anılarım mı?
Tanrı: Hayır. Onlar zamana ait.
Adam: Yeteneklerim mi?
Tanrı: Hayır. Onlar koşullara ait
Adam: Arkadaşlarım ve ailem mi?
Tanrı: Hayır oğlum. Onlar yürüdüğün yola ait. Adam: Karım ve çocuklarım mı?
Tanrı: Hayır. Onlar kalbine ait.
Adam: O zaman bedenim olmalı?
Tanrı: Hayır hayır. O toprağa ait.
Adam: O zaman kesinlikle ruhum olmalı!
Tanrı: Üzücü bir hata yapıyorsun oğlum. Ruhun bana ait.
Adam gözlerinde yaşlar ve kalbinde korkuyla çantayı Tanrı’nın elinden alıp açtı… BOŞTU! Kalbi kırık, göz yaşları yanaklarından akarak Tanrı’ya sordu…
Adam: Hiçbir şeye sahip değil miyim?
Tanrı: Doğru. Asla bir şeye sahip değildin. Adam: O halde, benim olan ne vardı?
Tanrı: ANLAR. Yaşadığın anlar senindi. Hayat sadece bir andır.
HER ANI YAŞAYIN. HER ANI SEVİN. HER ANIN TADINI ÇIKARIN.
“İyi insanlar cennete gider demek doğru değildir, iyi insanlar nereye giderse orası cennet olur!”

Osho

• Beğen
Tepkiler: X
Bu ara hayat felsefem, ölümün heran ensemizde olduğu bir dünyada bu kadar kasmaya gerek yok ve anı yaşamak lazım bence

Bu aralar çoğu zaman "an"da kalamıyorum hep endişeliyim.

Ben bunu pek anlayamadim dongusel, nasil oluyor da farkinda olunca ortadan kalkiyor kizginlik, kiskanclik mesela?
O duyguya takılı kalmıyorsun, ben bunu anlıyorum.

Karşında biri bağırıp çağırıyor, kızgınsın, içinden ona aynı şekilde tepki vermek geçiyor. Kan beynine sıçrıyor ama bu kadar.Bilincini kaybedip tepki vermeye kalkarsan, bir taraf yorulana ya da zarar görene kadar devam ediyor bu saçmalık.
Aynı durumda öfkelendiğini fark ettiğin an, bedenindeki gerilimi fark ettiğin an duruyorsun. Bedeninde fiziksel bir şeyler oluyor o anda. Hepsi birbirine bağlı, düşünüyorsun, hissediyorsun, beden harekete geçiyor. Hangi aşamada fark edersen o kadar iyi. Kendini ne kadar iyi gözlemliyorsan fark etmen de o kadar hızlı oluyor.
Fark ettiğin anda duygu da yok olup gidiyor. Tamam, burada işim bitti diyor, barınamaycağım, yerleşip ilerde tekrar hortlamayacağım diyor. Başka bir tartışmada yine gelirip diyip terk ediyor seni.

Duygusal olduğu kadar edebi bir yorum yaptım.

O duyguya takılı kalmıyorsun, ben bunu anlıyorum.

Karşında biri bağırıp çağırıyor, kızgınsın, içinden ona aynı şekilde tepki vermek geçiyor. Kan beynine sıçrıyor ama bu kadar.Bilincini kaybedip tepki vermeye kalkarsan, bir taraf yorulana ya da zarar görene kadar devam ediyor bu saçmalık.
Aynı durumda öfkelendiğini fark ettiğin an, bedenindeki gerilimi fark ettiğin an duruyorsun. Bedeninde fiziksel bir şeyler oluyor o anda. Hepsi birbirine bağlı, düşünüyorsun, hissediyorsun, beden harekete geçiyor. Hangi aşamada fark edersen o kadar iyi. Kendini ne kadar iyi gözlemliyorsan fark etmen de o kadar hızlı oluyor.
Fark ettiğin anda duygu da yok olup gidiyor. Tamam, burada işim bitti diyor, barınamaycağım, yerleşip ilerde tekrar hortlamayacağım diyor. Başka bir tartışmada yine gelirip diyip terk ediyor seni.

Cok ilginc.
Farketmek denilen seyi yapabilmek icin baya bi ugrasmak gerekiyormus gibi algiladim su an, en azindan kendini gozlemlemek de cok kolay bir is olmasa gerek, yoksa herkes yapabilirdi bunu. Dusunecegim bunun uzerine.

Kobe’nin vefati hayati ufaktan bir tekrar bana sorgulatti desem yalan olmaz. Multi milyoner, popüler, son derece saglikli ve hatta milyonlarca insan icin idolde olsan ölümün seni ne zaman nerede nasil ne sekilde yakalayacagini kestiremiyorsun.

Gercekten bazen cok ufak seyleri takiyoruz buyutuyoruz ve icinden cikilmaz hala getiriyoruz. Hayati basit yasamaya calismak lazim. Sona kalan bir hic, inancin varsa bi salih amelin, iste o kadar.

Inancin icin bile ani yasiyamiosun X.
Hep bir biriktirme mekanizmasi.
Ya para ya salih amel.
Belki ani yasamak degil de,simdi yasamak.
Zor bir eylem.

ayy hepiniz forumsalda anı yaşıyonuz , ancak forumda yaşayabiliyonuz :p an forumlarda yaşanır ahahahahhaaa

Inancin icin bile ani yasiyamiosun X.
Hep bir biriktirme mekanizmasi.
Ya para ya salih amel.
Belki ani yasamak degil de,simdi yasamak.
Zor bir eylem.

Sen ve ben Allah’ın dediği gibi çoğu insanı cehennem için yarattım diyor boşuna mücadele etme biz cehennemliğiz amcası

Geri