Android Mı Symbian Mı?

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
Android Mı Symbian Mı?

Cep telefonu 90 lı yıllardan bu yana hayatımızın vazgeçilmez parçası oldu. İlkokula giderken cep telefonu sahibi oluyoruz. Binbir çeşit telefon farklı işletim sistemleri mevcut. Bunlardan en popüleri Android ve Symbian ünlü cep telefonları bu işletim sistemleri ile piyasada peki karşılaştırma yapalım hangisi bizim için daha uygun görelim.

Cep telefonu işletim sistemleri (OS) arasındaki rekabet olanca hızıyla sürerken, yapılan bir araştırmaya göre Google’ın kullandığı Android, 2013 yılında en çok kullanılan ikinci işletim sistemi olacak. IDC araştırma şirketinin raporuna göre, 2009-2013 yılları arasında tüm dünyada 400 milyon civarında akıllı cep telefonu (Smartphone) satılacağı öngörülüyor. Bu cihazlarda kullanılan Symbian, BlackBerry, Windows Mobile, WebOS ve Android gibi başlıca işletim sistemleri arasında geçen savaşta, rapora göre 2013 yılında Symbian liderliğini korurken Android ikinci sıraya yükselecek.Android yüklü akıllı cep telefonlarından, 2008 yılında tüm dünyada 690 bin adet satılırken rapora göre 2013 yılında bu rakam 68 milyona yükselecek.

Android, aralarında Intel, Vodafone, Toshiba, Sony Ericsson, LG, Alcatel ve Acer gibi 47 teknoloji devinin bulunduğu Open Handset Alliance konsorsiyumu tarafından destekleniyor.

Android kullanmak isteyenlerin en merak ettiği konulardan biri de Facebook uygulamasının olup olmadığı. Facebook’un gayet kullanışlı bir Android uygulaması bulunuyor. Android işletim sistemli cihazlar için hazırlanan resmi Facebook uygulaması geçtiğimiz ay güncellendi. Facebook’un 1.5 numaralı versiyonu ile Facebook uygulamasında bazı hatalar giderildi. Bu güncelleme ile gelen en önemli yenilik ise sohbet özelliğinin eklenmesi oldu. Android kullanıcıları bu güncelleme sonrasında Facebook uygulaması üzerinden çevrim içi olan kişi olan kişilerle sohbet edebilecek.

Bir süre önce Nokia’nın satın aldığı yazılım devi Symbian, FP2 işletim sistemli cihazları için web tarayıcısını güncelledi. En güncel Webkit 525 çekirdeğini kullanacak olan yeni nesil Symbian tarayıcısı diğer WebKit üyelerinde olduğu gibi yepyeni özellikler, daha fazla uyumluluk ve maksimum performans sunuyor. Forum Nokia tarafından yapılan açıklamaya göre 7.1 sürümüne yükseltilen tarayıcı birçok web site standardı ve flash lite desteği ile sayfaları en iyi şekilde görüntülemek için optimize edilmiş. Ekrandan en iyi faydalanmak için yapılan iyileştirmeler, daha kullanışlı menü tuşları, farklı ekran modları ve bilgi çubuğu güncellemeleri bilinen görsel yenilikler arasında. Symbian S60v3 FP2 cihazlar için gelen bu güncelleme şimdilik Nokia 6730 Classic, 6710 Navigator, N86, E52, E55 ve E72 cihazlarına FW ile gelecek.

Geri