Android Kullananlarin Klavyesi Hakkinda

Konu sahibi son olarak 46 gün önce görüldü
Merhaba arkadaslar,

Yakin zaman icerisinde android kullananlarin klavyesinde bir sıkıntı olmustu. Biraz kurcaliyim dedim. Alttaki ekran goruntusunde yuvarlak icine aldigim ayar simgesine 1 defa tiklayinca duzeliyor. Ama bazen baska konu basliklarinda kendi kendine bozuluyor veya duzeliyor. Hâlâ sorun yasayan var mi bilmiyorum. Son zamanlar fazla giremedigim icin gozlemleyemedim ama paylasmak istedim.

20200906_075025.jpg

Yani sabit kalmiyor.

Android'te bin tür klavye var. Şeç, indir, varsayılan yap.

Genelde o ayar simgesine tıklandıgında smileyler ve resim yükleme alanı kayboluyor. Bir nevi gelişmiş modulu kapatıyor. Sorunu düzeltiyorsa ne ala. Eline sağlık

Olm şapsik misin. Bunun android klavyesi ile ne alakası var. Forum mobil arayüzü ile alakalı bişey. Hata da sayilmayabilir. Yapan adam insanların istemeden eli kolu değmesin diye default olarak ayarlar tuşunu kapalı getiriyor olabilir.

Olm şapsik misin. Bunun android klavyesi ile ne alakası var. Forum mobil arayüzü ile alakalı bişey. Hata da sayilmayabilir. Yapan adam insanların istemeden eli kolu değmesin diye default olarak ayarlar tuşunu kapalı getiriyor olabilir.

Genel olarak android uzerinde yasaniyordu diye oyle yazdim. @Alper iphone uzerinden denendigini sorun olmadigini yazmisti diye hatirliyorum. Bugun biraz kurcaladim ve bunu fark ettim. O ayar simgesine tiklayinca duzeliyor. Bir daha tiklayinca bozuluyor.:) Sorun yasayan arkadaslar deneyip donus yaparlarsa daha iyi anlariz.

Bozuldugu zaman; mesela silme tusuna basinca klavyeyi kapatiyor. Veya bir alt satira gecerken falan. O simgeye tiklayinca duzeliyor.:)

Abi bozulan bişey yok
Açıp kapatıyorsunuz işte.
Telefonu kapama tuşundan kapatınca "telefonum kapandı sorun var" mı diyeceksin hahahhaqh @hihaho @Alper

Abi bozulan bişey yok
Açıp kapatıyorsunuz işte.
Telefonu kapama tuşundan kapatınca "telefonum kapandı sorun var" mı diyeceksin hahahhaqh @hihaho @Alper

Sen sorunlu musun? Gözlerime mi inanayım? Sana mı? Bir bas git lan şurdan. Sorun yoksa sen de işine bak. Kaşınma yani.

Bahsettiği şey şu abi.
Android cihazlarda yazı yazarken enter tuşuna ya da silme tuşuna basınca yazma alanını kapatıyor, yazma alanını kapatınca da alt tarafta bulunan bu sayfayı görüntüleyenler kısmından birinin profiline tıklıyorsun. Haliyle yazdığın yazı kayboluyor,ondan bahsediyorlar sanırım.

Bahsettiği şey şu abi.
Android cihazlarda yazı yazarken enter tuşuna ya da silme tuşuna basınca yazma alanını kapatıyor, yazma alanını kapatınca da alt tarafta bulunan bu sayfayı görüntüleyenler kısmından birinin profiline tıklıyorsun. Haliyle yazdığın yazı kayboluyor,ondan bahsediyorlar sanırım.

Hayır. Mevzu şu;

Enter veya silme tuşuna basınca klavye kapanıyor. O ayar simgesine tıklayınca düzeliyor. Tamam editör'ün bazı kısımları kapanıyor ama nihayetinde klavye düzeliyor. Her şeyi salak salak gırgır malzemesi gibi düşünen ufak beyinli bir arkadaşımız sorun yaşamadığı için kimsenin yaşamadığını düşünüyor.:) Birkaç gün önce çokça sorun yaşayan vardı. Onlar da bir deneyip yazarlarsa anlarız.

Pazar pazar deli etmeyin adamı.

Pazar pazar deli etmeyin adamı.

Senin için buldum. Bak altta bir link var. Oku bence. Sorun yaşayanlar var; @Morsalkım, @Hüma, @Sanem. Hepsi de sorun yaşadığını belirtmiş. Her şeyi öyle gırgır malzemesi yapmayın. Aynı sorun sen de yok. Ben öyle sorun yaşamıyorum de geç. Bu kadar zor değil. Menşınladığım kişiler bir kontrol edip dönüş sağlarlarsa iyi olur.

Bende hiç olmadı öyle bir şey.

@Alper;

Xenforo hiç kullanmadım ama ufak bir araştırma yaptım. Sorun genel olarak var ve sebebi Chrome tarayıcısı yüzünden olduğu yazılmış. İlgili linki isterseniz paylaşırım. Chrome'nin son güncellemesi yüzünden böyle bir sorun olduğu söyleniyor -ki- silip bir düşük sürüm yüklenince sorun ortadan kalkıyor. Yani sistem olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Tarayıcının bir sonra ki güncellemesi ile düzelmesi bekleniyor.:) Ama o dediğim olay doğru. Ayar simgesine tıklayınca fonksiyonlar kapanıyor ama klavye düzeliyor. Bir daha tıklayınca fonksiyonlar açılıyor ama klavye bozuluyor.

Bilip bilmeden gırgır yapan arkadaşlar isterlerse aynı linki paylaşabilirim. Başlık yoruma kapatılırsa sevinirim. Amacim yardimci olmakti sadece. Bunu farkli yerlere itmeye calisan insanlara sinir oluyorum.

@Alper;

Xenforo hiç kullanmadım ama ufak bir araştırma yaptım. Sorun genel olarak var ve sebebi Chrome tarayıcısı yüzünden olduğu yazılmış. İlgili linki isterseniz paylaşırım. Chrome'nin son güncellemesi yüzünden böyle bir sorun olduğu söyleniyor -ki- silip bir düşük sürüm yüklenince sorun ortadan kalkıyor. Yani sistem olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Tarayıcının bir sonra ki güncellemesi ile düzelmesi bekleniyor.:) Ama o dediğim olay doğru. Ayar simgesine tıklayınca fonksiyonlar kapanıyor ama klavye düzeliyor. Bir daha tıklayınca fonksiyonlar açılıyor ama klavye bozuluyor.

Bilip bilmeden gırgır yapan arkadaşlar isterlerse aynı linki paylaşabilirim. Başlık yoruma kapatılırsa sevinirim. Amacim yardimci olmakti sadece. Bunu farkli yerlere itmeye calisan insanlara sinir oluyorum.

Sorun chrome de degil aslın da. Androidde şöyle ki android sürekli güncelleme yapıyor, normal güncellemesinden sonra bile ara güncelleme yapıp uygulamaları yetersiz bırakıyor. Bu sebepten android güncelken uygulamalar güncel olmuyor ve bu hatayı veriyor. Farklı tarayıcılarda bu sorunu yaşamıyorsunuz.

Sorun chrome de degil aslın da. Androidde şöyle ki android sürekli güncelleme yapıyor, normal güncellemesinden sonra bile ara güncelleme yapıp uygulamaları yetersiz bırakıyor. Bu sebepten android güncelken uygulamalar güncel olmuyor ve bu hatayı veriyor. Farklı tarayıcılarda bu sorunu yaşamıyorsunuz.

Android güncellemesi yüzünden olsa tüm tarayıcılar da farklı bile olsa hatalar oluşurdu. Ama tek sorun yaşatan Chrome şu an. Yakın zaman içerisinde güncellemesi olmuş zaten. Bana mantıklı gelen chrome güncellemesi tamamen.

Teskler benimki duzeldi simdi

Büyük ihtimal düzelmişken emoji, yani editör üzerinden "gelişmiş" olarak eklenen kısımları kullanamayacaksın.:) Ayar tuşuna basıp emoji veya eklemelerini yapıp, postu bitirdikten sonra ayar sekmesine tekrar tıklaman gerekecek klavyenin tekrar gitmemesi için. Yaptığın ekleme(BBcode, emoji veya grafik vs) her neyse kod olarak görünecektir cevaplama panelinde. O da yine mi sorun? deme yani kendi kendine diye belirtmek istedim.

• Beğen
Tepkiler: W
duckduckgo tarayıcısı ile hiç sorun yaşamıyorum.
foruma uygunluk olarak bu tarayıcı gayet güzel.
chrome android sürümü her yönüyle forumda hata veriyor.

böyle bi bilgide benden olsun.

Ya emoji de olmayiversin, surekli milletin profilinde buluyordum kendimi, yaziyi duzeltmek icin baya caba sarf ediyordum.

Geri