Andımızdan sonra Nutuk yasaklandı!

Konu sahibi son olarak 1196 gün önce görüldü

Andımızdan sonra Nutuk yasaklandı!​

Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları okullara Nutuk dağıtmak istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ‘Hayır’ dedi. Atatürk’ün kötü örnek olduğu gerekçe gösterildi.​

Andımızdan sonra Nutuk yasaklandı!

Atatürk'ün yazdığı Nutuk'u yasaklama kararına Mersin'e bağlı Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal imza attı. Türkiye'de ilk kez yaşanan yasaklama kararına giden süreç ise şöyle işledi; Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı ilçedeki tüm okullara Nutuk kitabını dağıtmak için 7 Nisan 2021'de izin talebiyle Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurdu. 15 gün sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal ‘Nutuk'u dağıtamazsınız' kararıyla resmi yazıya imza attı. Yasak kararına, “Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik, ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı hükümetine yönelik, ‘Aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanılması” ve kitabın 24. sayfasında yer alan görselde, ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere kötü örnek olduğu gibi gerekçeler sıralandı… Resmi yazı ise kurumun çaycısı tarafından Kayabaşı'nın iş yerine ulaştırıldı. Nutuk'un dağıtımına izin verilmemesi şok etkisi yarattı. ‘Atatürk'ün kötü örnek olduğu düşünülemez bile' tepkileri yükseldi. Mersin'in ilçelerindeki Ülkü Ocakları, Ramazan nedeniyle vatandaşlara yapılan yardım kolilerinin içine yasaklanan, ‘Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk' adlı kitabı da ekleyerek, dağıtmaya başladı.
10mudur.jpg

Mustafa Bakkal

NUTUK KARŞITI MÜDÜRE ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ​

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın geçtiğimiz hafta ‘Görevindeki gayret ve Çamlıyayla'ya değer katan çalışmaları' nedeniyle İlçe Kaymakamı Muhammet Zencirli tarafından, ‘Üstün Başarı Belgesi' ile ödüllendirildiği ortaya çıktı. Öte yandan Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürlüğü dün gece sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yasaklama gerekçelerinin gerçeği yansıtmadığını ima etti.

Alinti

Ocak Başkanı bilge liderimiz tarafından görevden alınır.
Başkan a da helal olsun kimliğin gizleyip bu zamana kadar nasıl kaldın o koltukta :))

Cumhuriyeti gerçek anlamda laik, sosyal çoğulcu ve özgürlükçü devlet olarak geniş halk kitlelerine yayamayanlar oturup geçmişte hangi haltları yediklerinin ve böylece ülkeyi kimlere teslim ettiklerinin hesabını versinler.
Laiklik devletin deyip devlet eliyle tek din hedefi topluma aşılandı, Sünnîlik yayıldı, Aleviler horlandı, etnik kökenliler potansiyel düşman ve bölücü görüldü,.....
Şimdi siyasal İslam sayesinde adalet aramayı, hukukun üstünlüğünün değerini, çoğulculuğun tehlike olmadığını, Alevilerin değerli olduğunu,...... kendilerine yapılan hukuksuzlukla öğrenmeye başladılar.

Saçma bir haber adamın biri şov yapmak istemiş işte.. Öbürü de saçma..Sen neden engel oluyorsun kitap dağıtımına?

Yasak böyle olmaz.. Yasak yasa ile olur. Yasa zoru ile insanların hakkını almakla olur..

Böyle şeyleri tartışmakla bir ülkenin 50 senesi gitti.. Boş beleş konular..
Bana kalsa ilkokul ve ortaokulda tüm din-tarih-kültür derslerini yasaklardım..

Yıllarca bu ülkede gereksiz yere din, Atatürk, Kürt/Türk, alevi/sunni gibi saçma konular tartışıldı.. Bunları tartışmak saçmadır.. Anlamsızdır, sonuçsuzdur..

Tartıştık da ne oldu? Bir sonuç var mı? Yok.

Yerine ise felsefe ve özgür düşünme dersleri koyarım.. Matematik ve doğa bilimlerini ağırlıklı koyarım..

İnsanların beyin yıkama alanı oldu okullar..
Devletin görevi dindar nesil yetiştirmek de değildir, seküler nesil yetiştirmek de..
Devletin nesil yetiştirme diye bir görevi olamaz.

Herkes yolunda kendi yürür doğruyu kendi bulur..
İnsanların düşüncelerine hiçkimse zincir vuramaz.
Gerek Osmanlı gerekse sonraki dönemler olsun tarih okuta okuta beyni sulanmış geçmişe ökünen her lafında geçmiş hayranlığı olan insanlar türedi bu ülkede..

Geçmişe öyle takıldık ki gelecekten koptuk.. Çağımızdan koptuk..
Herkesin kendince ideolojileri var ve bunu gençlere enjekte etmek istiyorlar.
Yazık.. Şu bir gerçek ki..

21. yüzyılda halen bu tip şeyleri tartışmak gericiliktir.. Boştur, anlamsızdır..
İnsanlar kendi başlarına değer olsunlar, kimse üzerinden prim yapmasınlar..

Geçmiş geçmiştir, her zaman geleceğe daha ileriye en iyiye yürümek gerekir..
Geçmiş sevdası ilkelliktir.. Tarih tamamen tarafsız olmalı..

Türk tarihi İslam tarihi şu tarihi bu tarihi gibi kavramları kabul etmiyorum..
Medeniyetler tarihidir esas olan.. Medeniyet ise kollektif bir şey..

Tek bir milletin tarihi ile olmuyor..
Gerçekler rakamlarda gizlidir,

Türkiye’nin gerçeği Muhafazakarıyla da, Kemalistiyle de, Milliyetçisiyle de, Ayrılıkçısıyla da.. Bir Apple, bir Microsoft kuracak özgür bir beynimiz girişimcimiz yok..

Her çocuk filozof doğar, ama ailesi onu herhangi bir fikre ya da inanca mürit haline getir..

İstediğimiz kadar bağıralım ortada bir şey yok.. Türkiye bilimde, sanatta düşümce özgürlüğünde en geri en kalitesiz ülkelerden birisidir..

Farklı fikirlere tahammül edemeyen, gördüğü her farklı fikri silmeye, yasaklamaya çalışan ifade özgürlüğünü hiçe sayan yobazlarla dolu bir ülke burası..

Umudum kalmadı ülkemden..

Saçma bir haber adamın biri şov yapmak istemiş işte.. Öbürü de saçma..Sen neden engel oluyorsun kitap dağıtımına?

Yasak böyle olmaz.. Yasak yasa ile olur. Yasa zoru ile insanların hakkını almakla olur..

Böyle şeyleri tartışmakla bir ülkenin 50 senesi gitti.. Boş beleş konular..
Bana kalsa ilkokul ve ortaokulda tüm din-tarih-kültür derslerini yasaklardım..

Yıllarca bu ülkede gereksiz yere din, Atatürk, Kürt/Türk, alevi/sunni gibi saçma konular tartışıldı.. Bunları tartışmak saçmadır.. Anlamsızdır, sonuçsuzdur..

Tartıştık da ne oldu? Bir sonuç var mı? Yok.

Yerine ise felsefe ve özgür düşünme dersleri koyarım.. Matematik ve doğa bilimlerini ağırlıklı koyarım..

İnsanların beyin yıkama alanı oldu okullar..
Devletin görevi dindar nesil yetiştirmek de değildir, seküler nesil yetiştirmek de..
Devletin nesil yetiştirme diye bir görevi olamaz.

Herkes yolunda kendi yürür doğruyu kendi bulur..
İnsanların düşüncelerine hiçkimse zincir vuramaz.
Gerek Osmanlı gerekse sonraki dönemler olsun tarih okuta okuta beyni sulanmış geçmişe ökünen her lafında geçmiş hayranlığı olan insanlar türedi bu ülkede..

Geçmişe öyle takıldık ki gelecekten koptuk.. Çağımızdan koptuk..
Herkesin kendince ideolojileri var ve bunu gençlere enjekte etmek istiyorlar.
Yazık.. Şu bir gerçek ki..

21. yüzyılda halen bu tip şeyleri tartışmak gericiliktir.. Boştur, anlamsızdır..
İnsanlar kendi başlarına değer olsunlar, kimse üzerinden prim yapmasınlar..

Geçmiş geçmiştir, her zaman geleceğe daha ileriye en iyiye yürümek gerekir..
Geçmiş sevdası ilkelliktir.. Tarih tamamen tarafsız olmalı..

Türk tarihi İslam tarihi şu tarihi bu tarihi gibi kavramları kabul etmiyorum..
Medeniyetler tarihidir esas olan.. Medeniyet ise kollektif bir şey..

Tek bir milletin tarihi ile olmuyor..
Gerçekler rakamlarda gizlidir,

Türkiye’nin gerçeği Muhafazakarıyla da, Kemalistiyle de, Milliyetçisiyle de, Ayrılıkçısıyla da.. Bir Apple, bir Microsoft kuracak özgür bir beynimiz girişimcimiz yok..

Her çocuk filozof doğar, ama ailesi onu herhangi bir fikre ya da inanca mürit haline getir..

İstediğimiz kadar bağıralım ortada bir şey yok.. Türkiye bilimde, sanatta düşümce özgürlüğünde en geri en kalitesiz ülkelerden birisidir..

Farklı fikirlere tahammül edemeyen, gördüğü her farklı fikri silmeye, yasaklamaya çalışan ifade özgürlüğünü hiçe sayan yobazlarla dolu bir ülke burası..

Umudum kalmadı ülkemden..
Çocuk bayağı güzel yazmışsın, ilk defa da olsa aklı başında bir çıkış. Umarım tekrar zik zak yapıp beni yanıltmasın. Sanki bir ışık gözüküyor ufukta.

Çocuk bayağı güzel yazmışsın, ilk defa da olsa aklı başında bir çıkış. Umarım tekrar zik zak yapıp beni yanıltmasın. Sanki bir ışık gözüküyor ufukta.
Beğenmene sevindim.. Maalesef her kesimin kirlendiği-tek bir kesim değil- herkesin millitanlaştığı bir ülke de halen özgür ve aklını kullanan insanlar var..

Devletin falancı filancı şundar bundar nesil yetiştirmek gibi bir görevi yoktur..
Devletin asıl görevi, suç oranlarını azaltmak, yolsuzluk yoksulluk ve ayrımcılıkla mücadele olmalıdır..

Eşit, özgür ve adil olamadıktan sonra neci olduğunuzun hangi partiye oy verdiğiniz fazla bir önemi yok.. :) Sonuçta, siz de yobazsınız.. :)

Düşünce ve ifade özgürlüğünün her şekilde sonsuz ve sınırsız olduğuna inanıyorum.. Kimsenin annesinden özgür doğan çocukları kendine esir yapmaya hakkı yok..

Kimse kimsenin ne düşüneceği neye inanacağı ne yapacağı konusunda baskı yapamaz. Herkes fikrini yazar katılmak isteyen katılır katılmaz istemeyen katılmaz.

O fikirler tamamen yanlış bile olsa güc kullaran onları susturmaya çalışmak ilkçağ barbarlığıdır.. Düşünceye karşı güçle gidenler yetki ile gidenler kendilerine ne isim verirlerse versinler barbardır, yobazdır..

@melnur Ben sadece düşüncelerimin çok azını paylaştım hepsini yazsam forum üyeleri olarak haliniz ne olur? :)

Herkesin ve her şeyin tartışılabileceğine inanan özgür biriyim.. :)
”Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak” felsefesindeyim :)

Devlet mürit yetiştirmekten başka bir işe yaramıyor bu ülkede..
Fark ettiniz mi? Alman felsefesi var, Yunan felsefesi var, Yahudi felsefesi var ama Türk felsefesi yok.. :)

“Benden olmayan benim düşmanımdır” anlayışı bu ülkeyi mahvetti.. Farklı düşünse de, muhalifinde olsa, isterse tamamen yanlış olsun. Karşımızdakine adil olmalıyız, ve onun özgürlüğüne de saygı duymalıyız.

Düşünceyi ancak firavun ve firavun ruhlu insanlar yasaklar. Bunu siyasi bir amaçla da yazmıyorum falan filan değil hedefim, herkes yaptığı ölçüde bu sözümden kendine düşen payı alabilir..

Herkes her şeyi oldu bu ülke de ama sadece insan olmayı çok az kişi başardı..
Vicdan susturulamaz.. Hiç kimse, hiçbir ideoloji, fikir insanların temel haklarından daha kıymetli değildir..

Eğitimi tamamen eşit ücretsiz yapamayan bir ülkenin tartıştığı konulara bak..
Boş beleş konular, boş beleş zihniyetler..

Valla dayatmacı kim varsa hepsinden nefret ediyorum.. Çocukları özgür bırakın..
Bırakın herkes yolunu kendisi bulsun..

Beğenmene sevindim.. Maalesef her kesimin kirlendiği-tek bir kesim değil- herkesin millitanlaştığı bir ülke de halen özgür ve aklını kullanan insanlar var..

Devletin falancı filancı şundar bundar nesil yetiştirmek gibi bir görevi yoktur..
Devletin asıl görevi, suç oranlarını azaltmak, yolsuzluk yoksulluk ve ayrımcılıkla mücadele olmalıdır..

Eşit, özgür ve adil olamadıktan sonra neci olduğunuzun hangi partiye oy verdiğiniz fazla bir önemi yok.. :) Sonuçta, siz de yobazsınız.. :)

Düşünce ve ifade özgürlüğünün her şekilde sonsuz ve sınırsız olduğuna inanıyorum.. Kimsenin annesinden özgür doğan çocukları kendine esir yapmaya hakkı yok..

Kimse kimsenin ne düşüneceği neye inanacağı ne yapacağı konusunda baskı yapamaz. Herkes fikrini yazar katılmak isteyen katılır katılmaz istemeyen katılmaz.

O fikirler tamamen yanlış bile olsa güc kullaran onları susturmaya çalışmak ilkçağ barbarlığıdır.. Düşünceye karşı güçle gidenler yetki ile gidenler kendilerine ne isim verirlerse versinler barbardır, yobazdır..

@melnur Ben sadece düşüncelerimin çok azını paylaştım hepsini yazsam forum üyeleri olarak haliniz ne olur? :)

Herkesin ve her şeyin tartışılabileceğine inanan özgür biriyim.. :)
”Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak” felsefesindeyim :)

Devlet mürit yetiştirmekten başka bir işe yaramıyor bu ülkede..
Fark ettiniz mi? Alman felsefesi var, Yunan felsefesi var, Yahudi felsefesi var ama Türk felsefesi yok.. :)

“Benden olmayan benim düşmanımdır” anlayışı bu ülkeyi mahvetti.. Farklı düşünse de, muhalifinde olsa, isterse tamamen yanlış olsun. Karşımızdakine adil olmalıyız, ve onun özgürlüğüne de saygı duymalıyız.

Düşünceyi ancak firavun ve firavun ruhlu insanlar yasaklar. Bunu siyasi bir amaçla da yazmıyorum falan filan değil hedefim, herkes yaptığı ölçüde bu sözümden kendine düşen payı alabilir..

Herkes her şeyi oldu bu ülke de ama sadece insan olmayı çok az kişi başardı..
Vicdan susturulamaz.. Hiç kimse, hiçbir ideoloji, fikir insanların temel haklarından daha kıymetli değildir..

Eğitimi tamamen eşit ücretsiz yapamayan bir ülkenin tartıştığı konulara bak..
Boş beleş konular, boş beleş zihniyetler..

Valla dayatmacı kim varsa hepsinden nefret ediyorum.. Çocukları özgür bırakın..
Bırakın herkes yolunu kendisi bulsun..
Önceki çıkışlarınla çok çelişiyor bu yazdıkların. İzleyip göreceğim ne kadar samimisin.

Ben her şeyi biliyorum sen merak etme :)
Evladım insan söylediklerinin içini doldurursa samimi olur, ters düşerse değil. Konuşmaya gelince herkes iyi ama uygulamada görüyoruz kim samimi.
Seni neden merak edeyim anan değilim baban değilim. Üfürfürdüğünü gördüm, yazdıklarını anlamadığını gördüm,....

"Yha ama bu yasaklamak sayilmaz" diyemezsin. Yarın bakanlik "he, yassah gardaş zoruna mı gitti" dese ne yapacaksın? Dans mi edeceksin Taksim'de protesto olarak? Atatürk ülkenin kurucusudur. Nutuk da manifestosudur. Siz kurucu değerleri dinamitlerseniz ülkenin tabela ismini de değiştirmek cesaretiniz olacak. Ha, klasik İslamcı kaypakligi şahane, takılırım böyle diyorsan, dedelerinin darağacı fotoğraflarını gösteririm hüzün basar.

Benim hakkımda atılmış birbiri ile zıt iki yorum @climax ve @melnur
Bu bile ne yapıp yapmadığım konusunda yeterli teşekkürler arkadaşlar :)

Bu arada konuları değilde benim yorumlarımı yorumlamınızı takdir ediyorum..
Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır.. :D Kıskanmaya ve yorumlamaya ve takibe devam beni belki bir şeyler kaparsınız asgsgdhd :emoji_sunglasses:

4B20A38F-E391-44E8-8E4E-7145CA4F3746.jpeg
FDDAA7BD-8935-442A-9411-0B5F3F81D12B.jpeg

Benim hakkımda atılmış birbiri ile zıt iki yorum @climax ve @melnur
Bu bile ne yapıp yapmadığım konusunda yeterli teşekkürler arkadaşlar :)

Bu arada konuları değilde benim yorumlarımı yorumlamınızı takdir ediyorum..
Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır.. :D Kıskanmaya ve yorumlamaya ve takibe devam beni belki bir şeyler kaparsınız asgsgdhd :emoji_sunglasses:

Ekli dosyayı görüntüle 32371
Ekli dosyayı görüntüle 32372
Anlaşıldı senin tedaviye ihtiyacın var. Bu konuda ruh hastalığı ile alakalı doktorlara başvurmanı tavsiye ederim. Eğin seni yeyip bitirmiş.

Geri