Anaokulundan :)

Konu sahibi son olarak 4180 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güzel anlarımızı burda da paylaşmayı düşündüm. Geçen seneki öğrencilerim var şimdilik, bazılarınız bilir zaten. Yeniler de yoldaa :) :)

[YOUTUBE]ejPttRSR7u4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]xm4GZZF71ko[/YOUTUBE]

Dik dur dik dur kardeşim!

Ne güzel bağ oluşmuş aranızda ama. Onlara sarılmandan belli. Dur ben de geliyorum. Kutu kutu pense oynicaz :wink:

Dik dur dik dur kardeşim!

Ne güzel bağ oluşmuş aranızda ama. Onlara sarılmandan belli. Dur ben de geliyorum. Kutu kutu pense oynicaz :wink:

Beklerim demiştim :) :) ondan daha güzel oyunlarımız var ama onu da oynarız :)
Evladım gibi hepsi, haberlerini alırım ilkokula başlamalarına rağmen :)

Bizim zamanımızda kutu kutu pense vardı. Şimdi daha iyileri çıktı tabi. Yeni nesil çok şanslı. Biz legolarla oynardık. Anaokulu öğretmenim 45 yaşlarındaydı. Hiç bizimle haşır neşir değildi. O değil de ziyaret edilebiliyor mu çocuklar? Okul hediye kabul ediyor mu?

Bizim zamanımızda kutu kutu pense vardı. Şimdi daha iyileri çıktı tabi. Yeni nesil çok şanslı. Biz legolarla oynardık. Anaokulu öğretmenim 45 yaşlarındaydı. Hiç bizimle haşır neşir değildi. O değil de ziyaret edilebiliyor mu çocuklar? Okul hediye kabul ediyor mu?

Legolar var hala :) zaman çok degişti tabi haklısınız. Ziyaret edilebilir, hediye de kabul edilir ama 22 öğrencim var benim:cici::cici:

Bi çaresi bulunur elbet. Hediye ve ziyaretçi kabul ediliyorsa iyi. Bunun üzerinde durulur :wink:

Ziyaret edilebilir, hediye de kabul edilir
Nasıl oluyor anlatır mısınız biraz?
Olması gereken okulun iç ve dış güvenliğinin sağlanması yönünde gereken önlemlerin alınabilmesi açısından birimde çalışan pozisyon fark etmeksizin personelin kendilerini ziyaret amacı ile gelenleri toplantı odasında kabul etmeleridir ki bu da dakikalarla sınırlı tutulmak zorunda. Yine ziyaretçilerin velilerin veya çocukların yakınlarının çocukların dinlenme beslenme oyun ve çalışma mekanlarına girmelerine izin verilmemesi gerekirken cidden merak ediyorum nasıl oluyor?

Nasıl oluyor anlatır mısınız biraz?
Olması gereken okulun iç ve dış güvenliğinin sağlanması yönünde gereken önlemlerin alınabilmesi açısından birimde çalışan pozisyon fark etmeksizin personelin kendilerini ziyaret amacı ile gelenleri toplantı odasında kabul etmeleridir ki bu da dakikalarla sınırlı tutulmak zorunda. Yine ziyaretçilerin velilerin veya çocukların yakınlarının çocukların dinlenme beslenme oyun ve çalışma mekanlarına girmelerine izin verilmemesi gerekirken cidden merak ediyorum nasıl oluyor?

İdareye durumu açıkladığımız zaman zaten bir problem çıkmıyor. Kaldı ki aile katılımları, meslek tanıtımları veya çeşitli etkinlikler yapılmak üzere misafir kabul edilebiliyor sınıfa. Gelip göreyim zaman geçsin olayı değil, çocukların mutlu olacağı ve onların yararına olan çoğu şey sınırlı bir süre için kabul edilebiliyor. Tamamen okul ile alakalı bir durum...

Bu biraz da Ziyaretçilerin hassasiyetine bağlı. Amaç neyse yerine usulünce ve vakitlice yerine getirilip, fazla meşguliyet vermeden ayrılmalı.

Psikologları sadece testör olarak gören bir okuldan bahsediyoruz o halde?
Aileleri hassas konularda ikna etmek için çabalamaktan başka işe yaramıyor olmalı?
Çocuğa değer verilen ailelerin nabzına göre şerbet veren değil eğitim felsefesi ve bir duruşu olan okullar görmeyi ummak ile hatayı ben yapıyorum burada.
Çocuklar ziyaret edilen değil ziyaret eden olduğunda daha doğru eğitim ve duruşunuz olacaktır. Okulunuzun güvenlik konusunda açıklığı olduğunu düşünüyorum fakat hiçte öyle değildir?

Psikologları sadece testör olarak gören bir okuldan bahsediyoruz o halde?
Aileleri hassas konularda ikna etmek için çabalamaktan başka işe yaramıyor olmalı?
Çocuğa değer verilen ailelerin nabzına göre şerbet veren değil eğitim felsefesi ve bir duruşu olan okullar görmeyi ummak ile hatayı ben yapıyorum burada.
Çocuklar ziyaret edilen değil ziyaret eden olduğunda daha doğru eğitim ve duruşunuz olacaktır. Okulunuzun güvenlik konusunda açıklığı olduğunu düşünüyorum fakat hiçte öyle değildir?

:)
Şu kadarını söyleyebilirimki, devlet okulu bir özel okul değil. Olması gerekiyor mu, elbette olması lazım. Çoğu söylediğinize hak veriyorum. Yalnız burada iş bizde de bitiyor. Elini kolunu sallayanı almıyoruz, böyle bir şeye zaten müsade edilemez. Oyle değil diyerek savunma yapmayacağım, güvenlik konusunda çoğu okul eksik. İki gün önce yan okula polislerin geldiğini düşünürsek daha yiyeceğimiz çok ekmek var demektir. Burada olay bir kişinin veya bir velinin sınıfı ziyarete gelmesi değil. Egitimi bu kadar laçka haline getirenler utansın. Biz burada ufak ve masum bir olaydan bahsettik, olur veya olmaz okulla görüşmelerime bağlı. Çocuklarımızın farklı durumları söz konusu ve bu yönde gelişen bir sohbetti. Umarım siz çocuklarınızın daha iyi, daha güvenli ve çok daha güzel şartları olan okullarda eğitim almasını sağlarsınız. Benim kendi adıma vicdanım çok rahat.
Hayırlı geceler ve mutlu sabaha uyanacağınız güzel bir gün dilerim :)

Benim sorguladığım da arkadaşınızın elini kolunu sallayan herkesten nasıl bir nitelik ile ayrıldığı?
Bakınız: Güvenmek iyidir tedbir kadar değil.

Biz buna benzer bir konuyu daha önce de üstü kapalı bir şekilde konuştuysak demek ki...

Ay çok güzel ya bayağı eğlenmişsiniz çocuklar şanslı güleryüzlü ve onları seven bir öğretmenleri var :tatlı:

Bunlar eski yeni video yok mu kar yağsa da kar topu oynarken falan çekilsen.. :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri