Anaokul öğretmeni.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kendi çocuğuna,akrabaların çocuklarına gösteremediği sevgiyi,ilgiyi,nezaketi tanımadığı çocuklara veren adam gibi adam..

Valla yabani bu imkansiz bir sey. Ben denedim olmadi yapamadim, yine is icabi da olsa bu sevkati, ilgiyi sevgiyi gosteremezsin icinden gelmedigi surece.

• Beğen
Tepkiler: ne
Kendi çocuğuna, akrabaların çocuklarına gösteremediği sevgiyi ,ilgiyi , nezaketi tanımadığı çocuklara veren adam gibi adam.. güzel ve eğitimli insanlar

bana kalırsa sadece okulunu okumak yeterli değil ; psikolojik denetim gereksinimi duyulmalı. homofobik olup, içi nefretle dolu ve bu nefreti söylemlerine döken birini biliyorum. desteklemek, hoş bulmak ya da hoş göstermekten bahsetmiyorum. sevmek kişisel bir tercih ama ''asın, kesin, öldürün'' söylemleri doğru değil, çocukları bu nefret dürtüsüyle eğitmek hiç doğru değil.

kendi cocugunu sevemeyen başkasının çocuğunu nasıl sevip ilgi göstersin, ben içinde insan bakımı, insanla ilgili uğraş bulunan her mesleği yapan insana saygı duyuyorum, insanla uğraşmak çok zor ve özellikle derdini tam anlatamayan cocukla uğraşmak daha zor ve daha özen isteyen bir konu.

Maddiyata dayalı olduğu için yapmacık davranmak gerek mesleğe uygun olan o boşa tartışmayın

bana kalırsa sadece okulunu okumak yeterli değil ; psikolojik denetim gereksinimi duyulmalı. homofobik olup, içi nefretle dolu ve bu nefreti söylemlerine döken birini biliyorum. desteklemek, hoş bulmak ya da hoş göstermekten bahsetmiyorum. sevmek kişisel bir tercih ama ''asın, kesin, öldürün'' söylemleri doğru değil, çocukları bu nefret dürtüsüyle eğitmek hiç doğru değil.
Forumda da zaman zaman bazı öğretmenlerin nefret söylemlerine ya da ayrımcı yorumlarına şahit oluyoruz ki bence tüm eğitimcilerin daha bilinçli davranması gerekiyor.

Anaokulu öğretmeni olmak diğerlerinden biraz daha farklı. Diğer tüm alanlarda öğretim öncelikli eğitim işlenirken anaokulu eğitim temellidir, davranış ve karakter odaklıdır. İş düzeni de farklılık taşıyor zaten.

Forumda da zaman zaman bazı öğretmenlerin nefret söylemlerine ya da ayrımcı yorumlarına şahit oluyoruz ki bence tüm eğitimcilerin daha bilinçli davranması gerekiyor.

Bu eğitimcileri neden böyle abartıyorsunuz? Özel yaşamımız veya düşüncelerimiz olamaz gibi. Öğrencilere göre de böyle şeyler var, öğretmen uyumaz, öğretmen öksüremez gibi gibi...
Burada iş yapmıyoruz veya kamusal alan değil, görüşlerimizi işe yansıtmıyorsak sorun yok. Nefret de ederim, severim de... İdeolojik de yazarım, işimi düzgün yapıp böyle şeyleri işimize katmadığımız sürece hiç sorun olmaz.

Nefret söylemi veya ayrılıkçılığa dikkat edilecekse tüm insanlık dikkat etmeli. Eğitimcilere böyle misyonlar yüklemek, hele özel yaşamda, saçma. Eğitimciler de insan, her meslek grubu insan yani.

Bu eğitimcileri neden böyle abartıyorsunuz? Özel yaşamımız veya düşüncelerimiz olamaz gibi. Öğrencilere göre de böyle şeyler var, öğretmen uyumaz, öğretmen öksüremez gibi gibi...
Burada iş yapmıyoruz veya kamusal alan değil, görüşlerimizi işe yansıtmıyorsak sorun yok. Nefret de ederim, severim de... İdeolojik de yazarım, işimi düzgün yapıp böyle şeyleri işimize katmadığımız sürece hiç sorun olmaz.

Nefret söylemi veya ayrılıkçılığa dikkat edilecekse tüm insanlık dikkat etmeli. Eğitimcilere böyle misyonlar yüklemek, hele özel yaşamda, saçma. Eğitimciler de insan, her meslek grubu insan yani.
Her meslek grubunun kendine göre bir etiği vardır ve eğitimci olmak da ayrı bir misyondur çünkü milyonlarca çocuğun-gencin yaşamını, ailesinden sonra şekillendiren-yön veren insanlardır ayrıca toplumun gelişiminde çok önemli bir yere sahiplerdir. Ayrımcılık, nefret söylemleri ve saplantılı düşüncelere sahip eğitmenlerden kimseye fayda gelmez ki çocuklara da yansıtmamaları mümkün değildir.

Forumda bir öğretmenin bir üyeye 'terörist' dediğini hepimiz gördük ve bu bakış açısında bir öğretmenin çocuklara bu görüşünü yansıtmayacağından emin misin? Şahsen ben değilim.

Eğitimci olmanın yükü ağır geliyorsa başka meslek seçmeliler @Enigma

Dünya'nın geldiği hale bak ve bu kadar nefreti, öfkeyi bir de eğitimciler körükleyecekse vay halimize demektir...

Son düzenleme:
yoooo çoğunluğu boş beleş, dayaklık, nefretlik tipler.
çok büyük bir yanılgıdasın.
Öyle olmamalılar işte, onu anlatmaya çalışıyorum. En azından bizim gençliğimizde eğitimcilerin çoğu bilinçliydi ama şimdilerde ne durumda olunduğunu ben de tam bilemiyorum.

Son düzenleme:
Olm bunun da başına bişey geliyo. Alıyor bunu genelliyor, laf sokmak icin de başlık açıyor :)

Facebook dayıları gibisin yabani skljsk

Bunlar her meslek grubunda var sizin ayrı bi nefretiniz var sanki :)
yok ayol, tam olarak aynı kanaatteyim. meslek kutsanmasını makul bulmuyorum.
hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz, kumaş belli işte.

Öyle olmamalılar işte, onu anlatmaya çalışıyorum. En azından bizim gençliğimizde eğitimcilerin çoğu bilinçliydi ama şimdilerde ne durumda olunduğunu ben de tam bilemiyorum.
kıymetli lefty, devir senin devrin değil. maziden kalan narin hislerinle bugünü aynı sanıyorsun, ben daha geçen aylardan birinde yks sınavında salon başkanıydım.
görev yaptığım okulda da epey gözlem yaptım, akabinde bu ülkede yaşıyorum.
kumaş belli, elbise belli işte.

Geri