ANAN MI ileri KARIN MI ileri...

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Basligi HHA'dan esinlenerek actim. Madem o acmiyor, ben acayim dedim :)

Malumunuz, Ozcan Deniz yaklasik 40 yildir ailesine (annesi ve tum kardeslerine) bakiyor. Ilk evliliginin, esi ile ailesi arasindaki sikintilar yuzunden bittigini biliyoruz. Ikinci esi Samar Dadgar ise bir tik daha "cirkef" cikti ve mal varliginin aileye ait olmasi gerektigini Ozcan'a hatirlatti. Ozcan parayi kesince, annesi ve kardesleri sosyal medyada hem onu hem de esini elestirmeye basladi, hatta rencide etti diyebiliriz.

Sizce:

Ailede zengin olan birey, omur boyu tum sulalesine bakmak zorunda mi?
Yoksa bu beklenti biraz haksizlik mi?

Tüm sülalesine değil de anne babaya biraz sorumluluğu var.

Öncelikle konuya ana bacı karıştırdığınız için sizi kınıyorum.

Ebeveynler hariç, geri kalanın eli ayağı tutuyorsa bakmakla yükümlü değil bana göre. Gerekmesi halinde kardeşlere destek olunur ancak sırf zenginim diye de kardeşlerin yaşam standartlarını yükseltmek zorunda değilim. Her insan kendi yolunu çizer.

• Hehe
Tepkiler: W
Ebeveynlerin duskun ve hasta durumda ise bakmak zorundasindir, ama 40 yildir eli ayagi tutuyorken insan hic mi niye bu kadar asalak yasiyorum demez anlam veremiyorum...

W hanım çok avrupalı olmuş. Bu nedir yahu bizim bir örf... hiç bilmiyorum da böyle şeyleri :D

Bana göre sağlıklı bir aile ilişkisinde aile böyle birşey beklemez, birey ise ailesine elinden geldiğince destek olmak ister. Diğer türlüsü çok marjinal geliyor bana.
Bir yandan da varlıklı aile veya bireylerin herhangi bir şeye aidiyet hissi olmadığını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: W
Ablam yillar önce avukat olacak diye çok sevinmiştik... dedik daha sırtımız yere gelmez bizim... sonra kendisi okuldan mezun olur olmaz evlendi.... evimizin bir faturasını ödemeden, kalkıp bir bardak su vermeden evlendi,ablam özcan deniz....

Hastalık olur kaza olur destek olursun ama artık seninde bir ailen var sorumluluğun var bir insana bu kadar yüklenilmez çok güzel bir söz vardı..

Doğduğum evi onarmaktan kendi kuracağım evi düşünmeye vaktim kalmadı..

Tüm sülale ne yahu. Şöyle bir düşündüm de annemler sadece 24 kardeş. Anne tarafına tek bakmaya kalksam yine bakamam. Anne baba ve kardeşler haricinde destek çıkmam :)

Evet bakmasi zorunlu. Hatta unlu olmayan kimseler aileleri ile parayi havuz sisteminde toplayip kalkinma konusunda eve katkida bulunurlar.
Adam unlu ve metroseksuelde olsa. Tore geregi bunu yapmak zorunda. Agri da boyledir. Vay dengbej sakiro , oglun oldu metroseksuel be
Breh breh breh

Aile bireyleri ile eş, birbirinin alternatifi değildir ve imkanı olanın destek vermesinde yadırganacak bir durum yoktur. Ortada bir suistimal varsa bu sorun da eşi karıştırmadan çözülmelidir. Eş ve aile bireylerini karşı karşıya getirdiğiniz an, yaşananlardan bir daha kimseye hayır gelmez.

"Eşin mi annen mi?" diye bir kıyas ise asla söz konusu olamaz. Anne ile ilişkiler kötü bile olsa annenin hakkını kimse ödeyemez ve bu tip sorunları kalp kırmadan çözmek gerekir.

Eş ile aile bireyleri arasında bir sorun varsa da iki tarafı birbirine ezdirmeden bu sorunu aşmak çok önemlidir yoksa laf ağızdan bir kere çıkar ve dil yarası ağırdır.

Anasına Babasına bakmayan karıya mı bakacak ?
Karısıda ilerde aynı kaderi yaşamayacak mı?

Konudan bağımsız ama ilintili kız ve erkeğin aileleri tanışıyor ya ilk kız erkeğin evine mi gitmeli yoksa erkek mi kızın evine geliyor?

Konudan bağımsız ama ilintili kız ve erkeğin aileleri tanışıyor ya ilk kız erkeğin evine mi gitmeli yoksa erkek mi kızın evine geliyor?
Bizde su sekilde oldu. Sevdicegimi disarda annemle gorusturdum bakti annem kocam olacak adam nasil diye.. sonra ben annesiyle tanistim

Ailede zengin ya da görece durumu daha iyi olan taraf tabii ki ömür boyu diğerlerine bakmak zorunda değil. Yani bunun da belli değişkenleri var, anne-baba çok düşkün olur belli bir destek sağlarsın, bir dönem herhangi bir aile bireyine destek sağlamak istersin. Aile olmak böyle bir şey ama bunun süresi önemli, seni zora sokmaması önemli, hatta senin zor zamanında sana destek oldular mı, seni sevdiler mi, emek verdiler mi ailene bile destek sunarken bunun hesabını yapabilirsin. Gücü kuvveti varken her insan çalışmalı, geleceğini hazırlamalı, gücünün yettiğince de kimsenin eline bakmamalı.
Bazı anne-babalar evlatlarına kendi mallarıymışçasına muamele ediyorlar. Yapacak tabii, görevi tabii, verecek tabii bilmem ne. Hayır zorunda değil. Maddi gücün yanı sıra karşılıklı İyi niyet ve karşılıklı emek, sevgi önemli. Mesela Özcan Deniz mevzusunda tamamen art niyet var. Özcan Deniz illallah demekte haklı gibi görünüyor.

Bu konuda herkes farklı şeyler yazmış ne güzel, çoğu insan kendi hayatına, aile yapısına, düşüncesine uygun şekilde ne gerekiyorsa onu yapar.
Benim için aile her şeydir.. bana hiç ihtiyaçları yok, ama hayatımın sonuna kadar onlarla birlikte yaşlanıp, onlara bakmak, hizmetlerini yapmak benim harika bir şey.
İyi aile ilişkileri olan insanlar, bu hayatta ki en şanslı kişiler bence.

Geri