kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Ben Kendimi Bildim Bileli bu Amerika denilen Devlet hep bir yerlerde savaş ve yıkım peşinde olmuştur. Tüm insanlığın menfaatine yaptığı bir işi Ben rastlamadım. Hatta bunu o kadar açık deklare etmiştir ki kendi senato yemin törenlerinde bunu görebilirsiniz. Şimdi ise gerek Suudi Arabistan'a karşı takındığı tavır gerekse orta doğuda ülkelerle olan diyaloglarına baktığımızda itidalli bir tavır görürüz. Ancak bizim hemen sınırımızda ise Terör örgütlerini beslediğini açık açık ilan ettiğini duyuyoruz. Şimdi çok tetikte olmanın sırası bu işler öyle rastgele olmuyor bundan eminim Veya birkaç yıllık olayların neticesinde böyle bir karar almıyorlar. Bunların Değer verdikleri değersiz akılları var ya yine bir takım oyunlar içinde olduğu açık. Bu safhada bizim yapmamız gereken ve şu anda yaptığımız savunma harcamalarında çok başarılı olmamızdır. Şimdi kim ne derse desin Savaş çığırtkanlığı yaptığımız yok Ancak şöyle bir gerçek var dünya gerçeğinde Amerika'ya bakacak olursak gücü kazanmanın yolu silah sahibi olmaktan geçer. Ve bizim şu anda gururlanarak söyleyebileceğimiz bir silah sanayimiz var. Bir bu silah sanayisi o kadar büyümeye başladı ki özellikle etrafımızdaki ülkeler Hatta bazı Avrupa ülkeleri silah tedariki konusunda bizi tercih etmeye başladı. Bu kimin işine gelmez biliyor musunuz? Avrupa Birliği gibi oluşumları hegemonyası altına almış, Güya savunmaları için kendi silah sanayisini şart Koşan Amerika'yı rahatsız ederler. Amerikalıların değer verdiği herhangi bir manevi olgu yok Tamamen maddiyat ve Çıkar üzerine var olmuş bir devlet. En büyük gelir kaynağı ise petrol ve silah Şimdi size soruyorum bu gelir kaynaklarından birisine ortak çıkarsan tepkisini olur? Arkadaşlar belki farkındasınız veya değilsiniz takip edenlerin mutlaka bilecektir ama Amerika şu anda yıkımın arefesinde. Öyle yıkım dediysem hemen olacak iş değil yani çünkü gelirler öyle üç beş senede kurulup 5-10 senede yıkılacak oluşumlar değildir. Amerika gibi çok uzun bir Devlet tarihine sahip olmuş bir ülkeden de böyle bir şey beklenmez. Ancak yıkılacak dediğim husus şudur; diğer tüm devletler üzerindeki etkisi yıkılıyor. Bu pozisyonda ise çok saldırgan olması Asla şaşırtmaz kimseyi. Ve Şundan emin olun ki Türkiye'nin jeopolitik ve stratejik konumu itibari ile tamamen ele geçirilmiş toprak olarak görülmek istenmektedir. Bunun herkes farkında ancak bizim bir an evvel dediğim gibi silah sana imize yani savunma sanayimiz de çok daha fazla yatırım önem vermemiz gerekiyor Turizm zaten çok güzel bir seviyede gidecek bundan eminim. F-35 projesinden haksız yere çıkarıldık Bununla ilgili olarak Amerika'nın bize ödemesi gereken belli bir tazminat en azından yapılan yatırımların bedelinin karşılanması nispetinde para var. İşte bizim bu parayı ülkemiz Milli Savunma ve diğer projeler için kullanmamız şarttır. Yani en azından ben böyle düşünüyorum.....