Ambulansların trafik kaosu

Konu sahibi son olarak 2600 gün önce görüldü
Sizce Ambulansların trafikte hastaneye hastaları yetiştirme çabaları Başka insanların hayatını tehlikeye atıyor mu ?

atıyor tabii trafikte çok bilinçsiz ve gereksiz insanlar var.

bence ambulanslar için de ayrı bi yol yapılsın metrobüsler için yapılıyorsa ambulans için de yapılsın.
nasıl olsa duble duble yollr yapıldı.

Son dönemde ambulans kazalarıda olmaya başlayınca artık farklı bir strateji ya da onlara özel bir yol yapılabilir düşüncesindeyim.

Diğer ülkelerde nasıl bilmiyorum ama bu şekilde çok saçma oluyor.
Ambulansa özel yol yapılmalı diye düşünüyorum. Sağ şerit nasıl güvenlik şeridiyse orayı kullanabilir ambulans. Ama tabiki Türkiye'de bu mümkün değil çünkü o şerit otopark durumunda. ve yurdum polisi de neye ceza yazar bilemiyorum da neyse..

Kesinlikle kendilerine özel yol yapılmalı ki gerçi biz emniyet şeridini kullanan milletiz.

Herkesin hastası olunca anlıyorlar ama o da anlık.

ambulanslar için yol yapmaya gerek yok sadece ceza olayını baya bi kabartmak lazım ve tabi eğitim sölemeye gerek yok :)

yurt dışında ambulansın sirenini duyunca trafikdeki araçlar fermuar gibi açılır sağa ve sola doğru ambulans ortadan gider kimseye takılmadan beklemeden bence eksiklik yol falan değil gerekli sistemin oturmaması , duyarlılık , cahillik ve İNSANLIK..

insanlık cahillik ve duyarlılık kızını okula göndermeyip karısı hasta olunca bayan doktor isteyen bir toplulukda bulunması zor olan şeyler..

Çözüm şu ambulansın arkasına ve önüne kamera koyacaksın önünde durana yol vermeyene arkandan peşine takılana yolla bin lira ceza ve bunun takibini iyi yap bak bakalım bir daha o ambulansa yol vermeyen yada peşine takılan oluyormu .

EroL a katılıyorum Kesinlikle Cahillik.
Özellikle iStanbul gibi bir yerde iNsanlar amann boşverr ne ambulansı modundalar. Adam Gözümün önünde can çekişti belkide öldü Ambulansa yol vermemeleri sebebiyle.
Ambulanslara yol vermediklerini görünce sinirden ağlıyorum ve Allah diyorum sen görüyorsun herşeyi.

Ki birde şu zihniyet var Ambulansa açılan yolda Ambulansın hemen arkasına geçmek için yarışan araç sürücüleri var. Allah akıl fikir ihsan eylesin.

İşin en ilginç tarafı ambulansın içinde hasta olduna inanmayan ve bu yüzden sorumsuz davranan sürücüler ve vatandaşlar varmış :)

evet öyle mallar var GüLSe :D bir hastanın ambulans çağırdığını düşünemeyecek kadar beyinsizler :D

Sıkışmış bir trafikten kolayca sıyrılmak adına ambulansın peşine takılma icadı hangi millete ait dersiniz?

O ambulansın içinde 'Hasta, Hasta Yakını, Doktor, Yardımcı Sağlık Personeli, Şoför' den herhangi biri olmak insanların bu rahat hallerini çok değiştirirdi. Başa gelince bilinir herşey.. Trafikte ambulans yüzünden kaos yaşanıyor diyen insan duyarsız insandır. Hiçbir kaos, o anda, o ambulansın içindeki kaostan büyük olamaz.
Kesinlikle güvenlik şeridi olmalı, ve bu yolu kullananlara çok ağır cezalar verilmeli ki bikaç insanın hayatı daha kurtulsun.

Geri