Aman Allahım aman ne zor imiş ahir zaman!..

Konu sahibi son olarak 2797 gün önce görüldü
Aman Allahım aman ne zor imiş ahir zaman!..
Sohbet-i salihin;
Mektûbâtta buyuruluyor ki; Ahiret azaplarından bir kıvılcım dünyaya gelse, bütün dünya yanar ve yok olur. Hocamıza; yok olmak ne manaya geliyor, diye sordum. Buyurdular ki; Efendim, hepsi enerjiye dönüşür. Madde yok olur. O dereceden dolayı. İki milyon, üç milyon derece...
NOT;
Aman Allahım aman ne zor imiş ahir zaman
Sana ibadet zorlaştı mabud oldu falan filan
Birileri çıkar islam alimlerinin yetiştiği müesseseleri kapatır. Mevcut alimleri türlü şekilde bertaraf eder, yok eder. Din öğrenimini yasaklar. Çocuklar, gençler dinden, imandan habersiz, ot gibi yetiştirilir. Diğerleri gelir sözde birazcık dini hayat serbestisi getirir. Ama bu defa da özenle yetiştirilmiş, toplum mühendisliği ile meşhur edilmiş zındıkları hoca, şeyh, profesör olarak öne sürerler. Din bilgisine susamış insan kitlelerini bu ademlere yönlendirirler. Mazisinin, 1300 yıllık islam literatürünün, ulemenın ve evliyanın tamamen unutturulduğu devirlerde zındıklar; (oku kendi öz dilinde Kur'anı, kendin anla, aklını kiraya verme, sakın ha... benim yazdığım Kur'an tefsiri dışında bir şey okuma) gibi sloganlarla, ben bilirim havalarında, bardabaş yeni ''dindar kuşaklar (!)''ın türemesine sebep olurlar. İnsanları Allah ile, Kur'an ile aldatanları İDOL edinmiş bu zavallı nesil bilmez ki, öğrendikleri doğru din bilgisi değildir, ahıretin şiddetli ateşinden kurtarıcı değildir. Cehenneme giden yol hüsnüniyyet taşları ile döşelidir.

Dimi mümin.
Bende katılıyorum sana.. Ahir zaman kendini hoca sanan, yanıltıcı, yalancı sözde alimlerle doldu taştı.
O yüzden Kur'an'ın ilk emri değilmi OKU!
Araştır, öğren.
Allah akıl vermiş.. Bi körü körüne inanmamak lazım.. Zira dinimizi adam gibi öğrenemeiyoruz.
Etrafımız jilet kullanma günah, başını ört perdesiz eve benzersin diyen ve sahteden ağlayan insanlarla doldu taştı.
Allahım korusun.

Dinimizi Kuran'dan öğrenmeliyiz. Onun bunun söylemesi ile din olmaz.
Ben zaten gözlemlediğim kadarıyla camilerde vaaz verenlerin çoğu benden daha cahil dini konularda..
Ya biraz kalite olmalı kalite, din adamı dediğin kaliteli olmalı..
Müslüman dediğin bilinçli bir birey olmak zorundadır. Öyle her lafın peşine gitmek müslümana yakışmaz.

Tam tersine araştırmacı, sorgulamacı olmalıyız. Unutmayalım ki dünyada yapılan istismarların birçoğu din üzerinden gerçekleşiyor.

Geri