Altının rekor kırması

Konu sahibi son olarak 1015 gün önce görüldü
Gelişen olayların ve bir çok etkenin birleşmesi ile târihi rekorunu kıran altının, yeni zirvelere göz dikmesi durumudur. Elinde tutanlar çok şanslı, bozanların vay hâline!

Ulkemizin ne kadar guclu olduğunu, amarikanin oyunlarini boyun egmedigini gostermektedir. Ekonomimiz o kadar iyi ki gun gectikce altinin degeri artmaktadir.. goruyorsunuz.. evet.

Ustumdeki elbisemden baska birseyim yok. Tam bir culsuzum. Olanlar dusunsun

Kuyumcumuz üzerine basa basa altın al, hatta kuyumcular arası kullandığımız plaka altından vereyim de bozdururken fark ödeme dedi.
Kısa yoldan para kazanmayı her şeyden çok sevmeme rağmen dinlemedim.
Heyhat ki ne heyhat baracıklarım eridi.

Kuyumcular zarar ediyormuş bilmem ne, ettiğiniz kârlara sayın!

Milli altınımızı çıkarıp dış mihrakları yıkıp imparatorluğumuzu ilan edeceğiz!

Bir tane altınım var..
Altıdığım fiyatın üstünde şu an.
Kendimi kuyumcuyu kazıklamış gibi hissediyorum.
Cok mutluyum....

Dolar çıkmasın diye şuan ülkemiz aşırı derecede para basıyor buda altın fiyatlarına yansıyor, ne kadar doğru bir politika tartışılır ya da bu kervan nereye kadar böyle yürür bilinmez.

Aslında altının işi küresel, ülkemiz ile pek alâkası yok. Ha doların sabrının taşmış olması grama yaramakta; orası net. Fed'in sınırsız para basımları, ardı ardına açıklanan paketler ve süper güçler arasındaki her geçen gün ısınan sular... Corona da pastanın üstüne çok güzel çilek oldu tabi. Bir yerlerden düzeltme gelecek bu %100! ama nereden orasını kestirmek güç, hele ki ons başını böyle göğe dikmiş iken. Trend dönsün, ilk işim sensin sarı kız.

Ayrıca altın dolar yükselirken BİST in dün anasını ağlattınız.
BİST’in hiç bir değeri kalmadı.

@melnur altının işi küreselmiş ne düşünüyorsun bu konu hakkinda he bide coronaymis altinin firlamasi filan .p

Almanyadaki adam ceyrek altini neden 90birim paraya aliyor oralara pandamin filan uğramıyor sanirim veya corona Xd

zengin olduk, zengin.
karşı çıktığınız o kanal istanbul sayesinde çıkaracağımız 10 gemi altını şu anki kur ile abd'ye, ab'ye çaktık mı ekonomimiz şaha kalkacak

Altın dolara karşıda çok yükseldi sadece dolar bizde fırladığı için bizim burda altın daha çok yükseldi :D

• Beğen
Tepkiler: 0
Türkiye altın günlerini yaşıyor sonunu söylemeyim

Bu videodaki şahsı belki sevmiyor yada nefret ediyorsunuzdur lakin bu konuşmayı zorunlu olarak herkese dinletin şuan ki duruma nasıl geldiğini bir nebze anlamayanlar anlamak istemeyenlere bir ilaç olur

Son düzenleme:
@melnur altının işi küreselmiş ne düşünüyorsun bu konu hakkinda he bide coronaymis altinin firlamasi filan .p

Almanyadaki adam ceyrek altini neden 90birim paraya aliyor oralara pandamin filan uğramıyor sanirim veya corona Xd
Merhaba @samaEL şaka bir yana iş gerçekten çok ciddi. Türkiye'nin durumu ve tabiiki doğrudan etkilenen halkın hali içler yakıcı.
Tabiiki her sorunda olduğu gibi ekonomik sorunlarda da altın ve para küresel sarkıntılardan etkileniyor. Sorun senin ülke olarak, iktidar olarak bu tür sorunlara karşı nasıl dayanaklı olduğun. Türkiye yapısı ve ekonomisi itibarıyla küresel problemlerden, pandemiden,.... çok hızlı ve erken etkilenen bir ülke. Buna birde siyasi erkin kabadayılığını ( bir yıl önce Ayasofya'yı kimse bana açtıramaz, bu oyuna gelmem diyen bir cumhurbaşkanın şimdi iç siyasete dönük olarak ben açarım, kimse bize karışamaz,.... deyip dünya hiristiyan toplumunun nefretini kazanmak) eklersek kırılgan ekonomin ve para birimin tepe takla olur uçuruma gidersin.
Para biriminin değeri gün geçtikçe yok oluyor.
Küresel sorunlar her ülkeyi ve ekonomisini etkiliyor ama mesela Avrupa bu sorunlara dayanıklı ekonomi yapmış, hazırlıklı olmuş,..... Ve dolayısıyla € Dolar karşısında değer kaybetmiyor.
Türkiye'de sorun sadece altın almak falan değil.
Hayatının temel konularını en fazla etkiliyor.
Bakın bir kilo pirzola için Türkiye'de bir vatandaş ortalama 60 birim para ödüyor ama mesela Almanya'da 17 birim ödüyor. Gene Türkiye'de bir litre benzin için 8 birim öderken Almanya'da 1,3 birim ödüyor. Daha dün aldım bir kilo domates ve 1 birinden az ödedim. Türkiye'de kaça bir kilo domates? Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Üzücü olan vatandaşın bir kısmının sırf yandaşlık için, güya Türkiye'yi sevdiğini ısbatlamak için,..... iktidarın beceriksizliğini savunan konuma gelmeleri. Sanki onlar aç değil.
İşte bizim çok bilmiş güya Erdoğan karşıtı profesör Prodomates bu saydıklarım arasına giriyor. Şimdi bunu okusa gene bir saçmalık ile karşılık verir hani kendisi ekonomi dahisi ya.

Altına bişey olduğu yok.
11 sene önce ons 1900 şimdi 2000
Ee?
Değişen ne, dolar çarpanı.

Ayrıca altının çoğu sanal. Yani karşılığı yok bitcoin gibi. Manipülasyona açık.
Git bankaya "benim 100 gram altınım var fiziki almak istiyorum" de bak ne oluyor, çevirir TL'ye verir eline.

Yani yarın on yıllık ortalama olan 1600 e inerse hiç kimse şaşırtmasın.

Tek bilimsel yorum yapan @GeN benimle aynı fikirde mi acaba?

• Beğen
Tepkiler: 0
Altına bişey olduğu yok.
11 sene önce ons 1900 şimdi 2000
Ee?
Değişen ne, dolar çarpanı.

Ayrıca altının çoğu sanal. Yani karşılığı yok bitcoin gibi. Manipülasyona açık.
Git bankaya "benim 100 gram altınım var fiziki almak istiyorum" de bak ne oluyor, çevirir TL'ye verir eline.

Yani yarın on yıllık ortalama olan 1600 e inerse hiç kimse şaşırtmasın.

Tek bilimsel yorum yapan @GeN benimle aynı fikirde mi acaba?

Aynen, manipüle edilmeye çok müsait bir mâden. Fiziki dünya rezervi ile piyasada dolaşan miktar arasında farklar var. ''Tombul parmaklar'', diye anılan kişilerin yönü istediği gibi oynatma lüksleri de mevcut. Şuan boğa egemenliği var, yakında ayılara geçer mikrofon.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri