Altında Yükseliş Durmuyor: Çeyrek Altın 10 Bin TL'yi Aştı! Gram, Çeyrek, Cumhuriyet Altını Bugün Ne Kadar Oldu? 17 Ekim 2025 Cuma Altın Fiyatları…

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
KvCDuQj.md.jpg

17 Ekim 2025 Cuma altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 17 Ekim 2025 Cuma altın fiyatları...

Altın fiyatları güne yeni rekorlar başladı. Yurttaşlar günün altın fiyatlarını merak etti. Peki, gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatları 17 Ekim 2025 Cuma...

ABD’deki bölgesel bankalardaki kırılganlık, küresel ticaret gerilimleri ve faiz indirimi beklentileri altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Cuma günü ons altın 4 bin 300 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

SON 5 YILIN EN GÜÇLÜ HAFTASI​

Spot altın yüzde 1,1 artışla 4 bin 380 dolara yükselerek yeni rekorunu kırdı. ABD altın vadeli kontratları da yüzde 1 değer kazanarak 4 bin 349 dolara çıktı. Haftalık bazda yüzde 9 yükselen altın, Mart 2020’den bu yana en güçlü performansını sergiliyor.

GRAM ALTINDA YENİ ZİRVE​

Ons altındaki yükseliş yurtiçi piyasaya da yansıdı. Türkiye’de gram altın yüzde 1,3 artışla 5 bin 902 TL’ye ulaşarak rekor tazeledi.

GÜMÜŞTE TARİHİ REKOR​

Spot gümüş yüzde 0,3 artışla ons başına 54,43 dolara çıkarak tarihi seviyeye ulaştı.

'ALTINDA 4 BİN 500 DOLAR ÇOK UZAK DEĞİL'​

KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer, "Altında 4 bin 500 dolar hedefi beklenenden daha erken gelebilir, ancak bu durum ABD-Çin ticaret gerilimlerinin ve olası hükümet kapanmasının ne kadar süreceğine bağlı" dedi.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 65 ARTIŞ​

Altın, yılbaşından bu yana yüzde 65’in üzerinde değer kazandı. Bu yükselişte jeopolitik riskler, faiz indirimi beklentileri, merkez bankalarının alımları, doların zayıflaması ve ETF girişleri etkili oldu.

DİĞER DEĞERLİ METALLERDE DURUM​

Platin yüzde 0,7 düşüşle 1.701 dolara, paladyum ise yüzde 0,4 gerileyerek 1.608 dolara indi. Her iki metal haftayı kazançla kapatmaya hazırlanıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI​

• Gram altın: 5 bin 886 TL
  • Çeyrek altın: 10 bin 189 TL
  • Cumhuriyet altını: 40 bin 568 TL
  • Ons altın: 4 bin 372 dolar
  • Yarım altın: 20 bin 377 TL
  • Tam altın: 39 bin 547 TL
  • Gremse altın: 99 bin 171 TL
KAYNAK

yarım altında iki günde +1350 lira oynadı.
yakında bir düzeltme yapar, alım fırsatı oluşur.

Herkes altın altın diye başımın etini yerken annemden kalma alışkanlık ara ara € atıyordum bi şeyler.
Vizyonum yakıyor yine
Peki ne yapcam sizce? €'ye devam etcem tabii ki... Çünkü alışkanlıklarım konusunda ruh hastasıyım biraz.

Gold shortlayıp durduk yere para kazandık… yeter ya yeter shhdjdjdjf

Laf anlatamıyoruz kardeşim…. Hala buralardan bir şeyler alma derdindesiniz. Altının TL fiyatına bakılmaz, rezerv para dolardır, yaptığınız her yatırımı dolar bazında değerlendirmelisiniz

Alttaki grafiğe bakın ve kendinizi bir an 2011 yılında hayal edin, o tarihte de herkes koşarak gidip altın alıyordu deli öpmüşcesine…

Aynı fiyata tekrar gelmesi peki kaç yılı bulmuş? 2020-2021. Yani 2011de aldığın 1000 dolarlık altın 2021 yılında 1000 dolar olmuş xd

Bir benzeri de 2020-2024 yıllarında var. Siz şu an altını mesela dipten mi aldığınızı düşünüyorsunuz? xd xd

Picture1.jpeg

Trump kafaya koymuş, hindistan işini çözdü, israil işini çözdü, rusya işi eli kulağında. Bir kaç hafta içinde Xi ile görüşüp gümrük işini de çözecek, arka arkaya faiz indirimleri kapıda, doların değeri düşüyor, Powel önümüzdeki aylarda parasal sıkılaştırmayı sonlandırıp, gevşek para politikalarına geçileceğini söyledi.

Yav bu ortamda paranın faizde, altında, emtiada kalma ihtimali var mı? Kimse en dipten alıp en tepeden satamaz, ben eskiden aldım tutacağım diyeni yine bir yere kadar anlıyorum ama hala alanların cidden sorunlu olduğunu düşünüyorum.

tabi ki tersi de olabilir, kahin değil kimse ama iki kapı olduğunu düşünün, birisinde %80 ihtimalle kazığa oturtacaklar, diğerinde %20.

bu gremse altın
on çeyrekmiş

...ben eskiden aldım tutacağım diyeni yine bir yere kadar anlıyorum ama hala alanların cidden sorunlu olduğunu düşünüyorum.
al sat kısa vadeci değilsen altın her fiyattan alınır ekleme yapılır. borsanın durumu belli, hiçbir şey yokken düştükçe düşüyor. ee dövizi bir gecede 6-7 lira düşürebiliyorlar. kripto desen gördük inişli çıkışlı, riskli, güvensiz. düşse de çıksa da sarı bunların arasında en güvenilir geliyor.

al sat kısa vadeci değilsen altın her fiyattan alınır ekleme yapılır. borsanın durumu belli, hiçbir şey yokken düştükçe düşüyor. ee dövizi bir gecede 6-7 lira düşürebiliyorlar. kripto desen gördük inişli çıkışlı, riskli, güvensiz. düşse de çıksa da sarı bunların arasında en güvenilir geliyor.
Al sat ne yav, 11 yıl diyorum sana xd xd sana kim git bistten hisse senedi al dedi xd

Böyle işlerle uğraşan başka bir toplum yok kitlesel anlamda..altın filan avrupada kimse uğraşmaz,kendine dert etmez.çünkü gelecek kaygıları yok,önleri açık..

Cuma gümüş iyi çakıldı, toparlar diye düşünüyorum

Altında öyle

millet hep zengin oldu ya
reis daha ne yapsın

Geri